»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 2:48.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Željko Razum
PostPostano: sri 04 pro, 2013 18:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Naš kolega letač Željko otišao je put duge u neka ljepša i bolja prostranstva! Umro je Željko Razum sutra mu je sprovod! Pozdrav stvarno jednoj ekstremnoj nebeskoj ptici koja je živjela život punim plućima!
Vojo!

Vrh

Naslov: Re: Željko Razum
PostPostano: sri 04 pro, 2013 18:36 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 17:40
Dao Palac gore: : 513 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 641 / Palac dolje: : 2
Sprovod je u 14:30h Sv. Martin pod Okićem.

Najopićeniji čovjek kojeg sam u životu upoznao.

Počivao u miru legendo.

Vrh

PostPostano: sri 04 pro, 2013 22:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Željko, pamtim svaki (rijetki) trenutak koji smo proveli zajedno. Od tebe se uvijek puno toga moglo lijepog čuti i o životu naučiti. Možda i ono najvažnije, kako kroz ovu dolinu suza proći uvijek sa smiješkom na usnama. Počivaj u miru, prijatelju. Ti si sad ionako tamo gdje si uvijek i bio - gore, iznad svega malog ovozemaljskog.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

5 Palac gore: : dr zdravko, kmikac, profa, Vojo, zec    
Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 8:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
sto reci bio je legenda, sam je u sali znao reci da je jedino razumno kod njega prezime... pocivaj u miru Zeljko
:amen:

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 10:50 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Legendarna je izjava Željka Razuma da su pravi slobodni letači oni motorni (sam je više preferirao taj vid letenja) jer mogu letiti kad hoće za razilku od "slobodnih letača" kojim svaka dlaka smeta da polete.

Svako druženje s Razumom bilo je neponovljivo iskustvo, bilo da je to bilo prvo paramotorno polijetanje u tandemu, vožnja s njim u kombiju u kontra smijeru ili polijetanje po prejakom bočnom vjetru na neprikladnom poletištu.

Znao me je nasmijati do suza i iživcirati do bola.

Sretno negdje drugdje Razume nerazumni :hi:

1 Palac gore: : zec    
Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 13:31 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
R.I.P

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 14:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Širenje zavoja zbog uštede guma i slično...

Legenda!!!

R.I.P.

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 20:50 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
:(
Laka mu zemlja'''

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 23:23 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Zoki je napisao/la:
Širenje zavoja zbog uštede guma i slično...

Legenda!!!

Nepaljenje brisača kad pada kiša radi uštede gumica i kraćenje zavoja na autoputu iz istog razloga je njegov patent.

Cijeli njegov život je legenda i neke davne slike dok polako blijede načas mi se učine kao da su iz neke priče, dio urbane legenda, ali se onda prisjetim tih ludi i živih dijaloga i događaj opet oživi. U 57 godina svog života proživo je najmanje 3 života. Izvalčio se iz ralja smrti barem 3 puta koliko znam samo u letenju.

Ulijetanje na utakmicu Dinamo - Celtic preko južne tribine, pa počasni krug pred Franjom Tuđmanom i cijelom ondašnjom civilnom i vojnom vrhuškom, spuštanje do centra i puni gas preko juga s Gunniess reklamom na krilu, pa otkaz motora nad pomoćnom igralištem na Sveticama je apsolutno neponovljivo. A onda 2000. legendarni let nad evropskom i svjetskom elitom na inauguraciji drugog hrvatskog predsjenika Stipe Mesića, Markov trg pun ljudi, kamere snimaju, a Razum razgledava iz zraka taj skup. Ove i druge njegove legendarne akcije ne bi bolje osmislili niti montipajtonovci. Jedino policija nije imala smisla za njegove humoreskne podvige.

Neostvaren prelet preko Gibraltara iz Evrope u Afriku slijedeći trajekt sad možda ostvari. Doduše slijedio je jedan brod na do Brača paramotorno.

Danas na groblju u Svetom Martinu pod Okićem, uz pogled na Okić i Plešivicu, gdje je Razum nebrojeno puta preletio iz jednog CTR-a kroz drugi i natrag, jedan počasni vod Hrvatske vojske ispalio je u njegovu slavu 3 plotuna. Neponovljiv lik i njegovo djelo!

4 Palac gore: : gburazer, JERKO, vedran_zgela, zec    
Vrh

PostPostano: uto 10 pro, 2013 19:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Grgo je napisao/la:
:(
Laka mu zemlja'''

Nisam ga poznavao toliko dobro ali čovjek je čovjek a naročito to što smo dijelili nešto najljepše a to je nebo,e sad on je otišao tim putem,i ja u ime svih članova Pegaza i svih letača Dalmacije izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji,odradio je u ovoj zemaljskoj što je imao i nastavio put dalje,put prema kojem se svi krećemo. POČIVAO U MIRU

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 16:02 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 26 pro, 2009 16:40
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 48 / Palac dolje: : 0
R.I.P.

Vrh

PostPostano: ned 15 pro, 2013 21:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Mnogi nisu poznavali Željka pa sada kada on gleda na sve nas želim nešto reći o tome stvarno izuzetnom čovjeku sa svoje točke gledišta! Bio je čovjek koji nikada o nikome nije apsolutno ništa ružno rekao, bio je dobar, bio je osebujan na razumski način! Volio je i cijenio sve ljude oko sebe (jedino iskreno nisam siguran da je volio sebe)bez obzira dali su suglasni sa njime oko njegovog mišljenja ili nisu! Jedna od nevjerojatnih ljudskih osobina! Ja ga nikada nisam za 17 godina poznanstva vidio ili čuo da je na ikoga podigao glas ili da je sa ikime pokazivao znakove netrpeljivosti ili omalovažavanja ili mržnje! Mislim da taj čovijek nije imao tu riječ u svome vokabularu! Ako se nije slagao sa vašim mišljenjem on je rekao ok ti to uradi tako a ja ću uraditi po svome! Kada je on griješio nije nikada nikome ništa loše učinio niti slučajno jedino je ponekad naudio sebi! Nisam nikada bio jako blizak sa njime mada smo letili na mnogim terenima skupa te me je i vozio u svome kombiju i spavali na tim terenima ali sam uvijek iskreno imao mrvicu mjesta za njega u svome srcu! Mada je on znao reći mnogo puta da je jedino razumno na njemu bilo njegovo prezime nikada se nisam sa njime u vezi toga složio! Za mene kada se duboko zamislim i razmišljam o Željku bio i ostao osoba i lik koji je u svemu bio pozitivan na okolicu i stav i ponašanje i uljepšavao je svojim prisustvom i svojim šalama(najčešće na svoj račun)ovu dolinu suza! Mislim da su njegovi preci a i on sam nekom koincidencijom sila u svemiru dobili prezime koje je on zaslužio u svom odnosu prema okolici i ljudima koji su ga okruživali! Željko kada sve saberem i oduzmem mi koji smo ovdi ostali smo izgubili jedan dragulj koji je svijetlio za druge i nikada za sebe! Zbog tuge u srcu što ga više neću sresti na nekom od letačkih terena na ovoj planeti nisam niti mogao doći na njegovo poslednje i konačno putovanje! Po prvi puta sam od toga čovjeka u srcu osjetio na neki način nepravdu prema meni i ostalim koji su ga poznavali i sa njime se družili!
Vojo!!!

3 Palac gore: : jrabic, McB, Roman Lavriv    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.