»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 23:19.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Godina dana u EU
PostPostano: čet 10 srp, 2014 13:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Evo prošla godina dana u EU pa malo da pitam narod jeste li sretni?
Busalo se u prsa da ćemo nakon ulasaka profitirati, da će se moći raditi vani itd.

Ajd da čujem malo komentare kome je pomoglo i izvuklo ga. Koliko vas ima takvih?
Tko nije vidio nikakvu promjenu, a tko je vidio promjenu na gore?
Tko je glasao za ulazak, a nije profitirao od ulaska?

Evo ja ću prvi. Vidim da je sve po starom, a čak i lošije. Veća nezaposlenost, veća davanja, manje firmi itd.
Dobra stvar je da sad mogu kupiti nešto iz EU i nemoram platiti PDV Hrvatskoj već nekoj drugoj državi.

Vrh

Naslov: Re: Godina dana u EU
PostPostano: čet 10 srp, 2014 15:03 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 939 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 145 / Palac dolje: : 0
ja imam nekoliko sretnih prijatelja i članova rodbine koji su lakše zbrisali van radit..
a i lakše se vratit kući kad preletiš granu..
tako da i nije sve tako crno ;)

Vrh

PostPostano: čet 10 srp, 2014 18:23 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 pro, 2011 23:41
Dao Palac gore: : 424 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 244 / Palac dolje: : 3
Cimer pisao natječaj za EU fondove i dobio *000 tisuća € za projekt Studentski.hr...
Al smo se najeli i napili od pozamašne financijske injekcije :)

Vrh

PostPostano: čet 10 srp, 2014 20:13 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Bisere naših lidera Brisel zasjenit ne može.
Moje osobno mišljenje je da su naši lideri toliko zasr--li ,da je uticaj evrope minoran.
Pravo pitanje nije ,dali evropa ili ne. Pravo pitanje je , imali u zagorju slučajno koji ambicijozni bravar ?

PS.malo sam nervozan , još uvik kiši.
Što mi je rekao danas jedan pametan ćovik ''ma ni ptice ne lete''

4 Palac gore: : Danči, dr zdravko, kbelcar, rudar    
Vrh

PostPostano: čet 10 srp, 2014 23:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Onome ko nabroji 5 pozitivnih strana ulaska u EU plaćam pizu i pivu u Oro-goro! :-D

Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 0:15 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 24 tra, 2011 16:34
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 51 / Palac dolje: : 0
Ja osobno dulje uspijevam ostati u zraku otkako smo u EU. A i stupovi su nekako konzistentniji i širi.

Tako da ima nekih pomaka :)

3 Palac gore: : MadMax, tomac, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 7:54 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Draženko je napisao/la:
Onome ko nabroji 5 pozitivnih strana ulaska u EU plaćam pizu i pivu u Oro-goro! :-D

1. za 7 dana sam dobio radnu dozvolu za rad u Austriji, legalizirao bespravnu gradnju u roku mjesec dana. Dakle administracija je postala brža i učinkovitija
2. posla imam više nego prije, od BR; RO, preko SRB, HR i SLO, pa sve do A. Posao u HR mi raste. Otvaraju se novi projekti gdje će i firma u kojoj radim zagrist malo kolača.
3. naručio nova kola i dobio popust od skoro 30 Tk. Polako lihvari uviđaju da su cijene ovdje previsoke čak i u odnosu na EU
4. ženu ne moram pitati koliko je potrošila u shopingu. Tko radi ne boji se gladi. Radim i šutim. Ne brinem kaj neki kakti političari rade sranja. Za to postoje institucije koje će odraditi svoj posao, a ja radim svoj.
5. Polako ali sigurno svi rvati počinju plačati poreze. Ide sporo ali u odnosu na prije puno bolje. Tko se bunio kada je Linić uveo fiskalizaciju i na tržnice? Pa prekupci koji se bogate na račun raje i nisu plačali poreze do tada.

Ak ovo ne vrijedi pizze, e onda ću je ja platiti tebi :beer:

7 Palac gore: : Boro, Franco, Nik01, Sinisa, solarich, The Ozone Scraper, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 7:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Nije da je baš Hrvatska postala iznenada Norveška, ali nitko razuman nije to ni očekivao.
Ali, pojeftinilo mi je telefoniranje i to znatno, pojeftinila je nešto i struja, prava potrošača su se znatno povećala, a to se sigurno ne bi dogodilo bez prisile iz Europe.
No, nastranu to, najvažnije je meni, a i svim drugim privrednicima, da sad sjednem u kombi i odvezem se u Bizeljsko po repromaterijal isto kao u Varaždin i ne moram gubiti dan po špedicijama i plaćati razno razne popratnice i deklaracije.
Pitaj samo prijevoznike koliko im je sada lakše.
Vrlo je važno i to da nije bilo pritiska iz Europe Sanader i njemu slični bi se još uvijek šepurili na čelnim pozicijama, ovako, htjeli vi to priznati ili ne, nekih pomaka ima i u zakonodavstvu, a to će se svakim danom morati sve više približavati europskim zakonima.
Jasno mi je da čovjek koji ne radi i ne mora prelaziti granicu ne vidi apsolutno nikakva poboljšanja, ali vidjet će ih uskoro i on, jer će se moći lako zaposliti u Europi.
Koliko vidim kod mene već je jako puno ljudi dobilo posao vani i iako to za sada nije trajno, postati će za neko vrijeme.
Sveukupno uzevši: DA, MENI JE BOLJE!
I više sam nego siguran da bi to za nas značilo kraj da smo ostali u glibu Balkana.

Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 9:42 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
večinom se slažem sa tobom franco, ja sam penzić i ne vidim nekih poboljšanja za nas ulaskom u EU , sin mi je dobil radnu dozvolu za Canadu i ako je to poboljšanje da naši mladi lakše odlaze iz hrvatske nisam siguran da je to neka promjena na bolje, balkanski glib je mentalni glib nas balkanaca jer ako se sječamo Yuga je bila kandidat za članstvo u EU i da je opstala puno prije bi bila članica EU nego ove naše novo nastale državice koje če se još dugo izvlačiti iz gore spomenutog gliba!!!

Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 11:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Da, zaista je velika prednost što možeš otići vani raditi, a ne ostati ovdje.
Velika je prednost i što tvoja djeca razmišljaju o tome.
Velika je i prednost što možeš vani kupiti repromaterijal tako da je neka druga zemlja povećala svoje tržište.
Lijepo je i što je pojeftinilo telefoniranje jer je pala potrošnja, pa i zarada teleopratera koji pokušavaju dampanjem cijena uzeti što veći udio na tržištu.
S tim u vezi je i jako dobro što je prvobitno propala kompletna prodaja automobila u HR i otpustilo se hrpa ljudi da bi ostao PDV na aute i sada preživjele autokuće dijele popuste kako bi preživjeli još malo.
Konačno, dobro je i to što je lakše dati 3 milijarde za članarinu nego se mučiti i za te novce napraviti 10 tvornica (SVAKE GODINE) i zaposlite baš sve nezaposlene u HR.

No, da ovaj sarkazam neke nebi previše žuljao, zaista pozitivna stvar ulaska u EU je ta što to dovodi do konačnog priznanja da smo tako teški idioti da nismo u stanju sami srediti vlast, javnu potrošnju, zakonodavstvo, gospodarstvo, korupciju i ostalo.
Do te mjere je to jako dobro da će nas EU pustiti da roknemo do kraja kako nebi ostao više niti jedan Hrvat koji vjeruje da bez njih nemožemo promijenti baš ništa.

Ja većinu prednosti vidim za one koji rade nešto sa stranim zemljama, dobivaju tamo poslove, kupuju tamo robu ili bilo što što ima veze sa prekograničnim poslovanjem, pa makar se to odnosilo i na mogućnost da raja kupuje razne uvozne proizvode od kojih se zarada seli van HR.
Uz velike čestitke na osobnom uspjehu tih firmi i tih pojedinaca, ne vidim gdje je tu prednost za NAS - za Hrvatsku.

Konačno, kao militantni euroskeptik, priznajem da bi bez članstva u EU bilo JOŠ GORE!
Otprilike, kao da sam pušio cijeli život 2 kutije dnevno, dobio rak pluća (dakle, sam se zajebo) i sad mi se povraća od kemoterapije, gubim kosu i pijem gorke ljekove da bi mi možda bilo bolje. No, da ne uzimam tu skupu terapiju sigurno ću krepat malo ranije.

11 Palac gore: : Boro, Flyingbear, gburazer, gprelac, hrga, isantek, marin, tobi, Tomica Solina, vedran_zgela, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 11:46 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Franco je napisao/la:
No, nastranu to, najvažnije je meni, a i svim drugim privrednicima, da sad sjednem u kombi i odvezem se u Bizeljsko po repromaterijal isto kao u Varaždin i ne moram gubiti dan po špedicijama i plaćati razno razne popratnice i deklaracije.
Pitaj samo prijevoznike koliko im je sada lakše.

Op,op,toćno ti iz Štokholma možeš dovuć slona ,ali ja iz Splita ne mogu ni kokoš ako dotićna nema pasoš i lječnički .
U mojoj branši ulaskom u Europu promjene su pozitivne ,gume su drastićno pjeftinile i konačno možemo konkurirat Slovencima , al za kur. kad je prodaja pala za 30 % i ono što mene najviše plaši je to što su ''pukli''upravo poduzetnici , mali obrtnici i prevoznici.Rok naplate je realno produžen sa 45 dana na 6 mj.
Veseli me vidjet da ima i optimizama , ali meni se ćini da je jedina opipljiva pozitivna strana ovih vremena, da su prelaskom s domaće hrane na uvoznu sise za broj veće što nama seksualno zatucnima godi. 8)

1 Palac gore: : tomac    
Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 12:07 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Michi je napisao/la:
Draženko je napisao/la:

1. za 7 dana sam dobio radnu dozvolu za rad u Austriji, legalizirao bespravnu gradnju u roku mjesec dana. Dakle administracija je postala brža i učinkovitija
2. posla imam više nego prije, od BR; RO, preko SRB, HR i SLO, pa sve do A. Posao u HR mi raste. Otvaraju se novi projekti gdje će i firma u kojoj radim zagrist malo kolača.
3. naručio nova kola i dobio popust od skoro 30 Tk. Polako lihvari uviđaju da su cijene ovdje previsoke čak i u odnosu na EU
4. ženu ne moram pitati koliko je potrošila u shopingu. Tko radi ne boji se gladi. Radim i šutim. Ne brinem kaj neki kakti političari rade sranja. Za to postoje institucije koje će odraditi svoj posao, a ja radim svoj.
5. Polako ali sigurno svi rvati počinju plačati poreze. Ide sporo ali u odnosu na prije puno bolje. Tko se bunio kada je Linić uveo fiskalizaciju i na tržnice? Pa prekupci koji se bogate na račun raje i nisu plačali poreze do tada.

Ak ovo ne vrijedi pizze, e onda ću je ja platiti tebi :beer:

Platil ti bum samo zbog zalaganja i ultra optimizma.Kad sletiš u Oroslavju slobodno nazovi pa idemo na pizu i pivu. :beer:

Vrh

PostPostano: pet 11 srp, 2014 18:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Box je napisao/la:
Da, zaista je velika prednost što možeš otići vani raditi, a ne ostati ovdje.

Konačno, kao militantni euroskeptik, priznajem da bi bez članstva u EU bilo JOŠ GORE!
Otprilike, kao da sam pušio cijeli život 2 kutije dnevno, dobio rak pluća (dakle, sam se zajebo) i sad mi se povraća od kemoterapije, gubim kosu i pijem gorke ljekove da bi mi možda bilo bolje. No, da ne uzimam tu skupu terapiju sigurno ću krepat malo ranije.

Ja se generalno slažem s tobom, ali to ti je tako kad biraš između dva zla.
Nije dobro da naši ljudi idu raditi van, ali kad je druga opcija biti gladan na burzi, onda je jako dobro.
A da smo ostali na brdovitom Balkanu (gdje još većina mentalno i pripada)bilo bi nam u to sam potpuno siguran daleko gore, jer tada ne bi imali ni ove alternative.
Svi euroskeptici polaze od stava da smo mi druga Švicarska i da možemo sami, a to bi možda i bilo točno da nema našeg Hrvatskog mentaliteta i gluposti.

Vrh

PostPostano: sub 12 srp, 2014 10:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Citat:
Ja se generalno slažem s tobom, ali to ti je tako kad biraš između dva zla.
Nije dobro da naši ljudi idu raditi van, ali kad je druga opcija biti gladan na burzi, onda je jako dobro.
A da smo ostali na brdovitom Balkanu (gdje još većina mentalno i pripada)bilo bi nam u to sam potpuno siguran daleko gore, jer tada ne bi imali ni ove alternative.
Svi euroskeptici polaze od stava da smo mi druga Švicarska i da možemo sami, a to bi možda i bilo točno da nema našeg Hrvatskog mentaliteta i gluposti.

Auuuu... tu se jako varaš. To su kreteni, a ne euroskeptici. Ti nasjedaju na naftu pod jadranom, žitnicu koja hrani cijelu Europu i turizam jači nego na Tajlandu. Ne kažem da nije moguće pristojno živjeti od vlastitih resursa, ali smeta me to "prodati" pod izgovorom da smo nesposobni. Ja nisam, a znam da nisi ni ti.
A što se tiče Balkana i balkanaca, to mi je potpuno neprobavljiv pojam. On je prije svega politički nego zeljopisni. Jednako mi to ide na živce kao i priče o ustašama, četnicima i partizanima (kojih, nažalost zaista još ima).
Moj se euroskepticizam zasniva na činjenici da mi nitko ne pomaže bez svog interesa, kao što i mi tražimo pomoć sa figom u džepu, odnosno jebali bi se da nam ne uđe.
Konačno, i da svijetom upravlja grupa Bilderbeg, masoni, iluminati i sl., ne mogu upravljati samnom ako ja to ne želim. Tu se konačno moram složiti s tobom, jebe me to što sam u Prosjeku indiferentni i licemjerni idiot.

1 Palac gore: : tobi    
Vrh

PostPostano: ned 13 srp, 2014 20:14 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Zašto svi želite otiči van? Zar vam je u HR tako loše i mislite da je vani bolje? Samo prigovarate! Vjerujem da su i oni vani prošli tu fazu koju i mi sada prolazimo. U međuvremenu...

PLJUNITE U ŠAKE I PRIMITE SE POSLA !!!

I napravite si kako znate, umijete i kako vam odgovara.

5 Palac gore: : Damjancic, Franco, solarich, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 13 srp, 2014 20:25 
Offline     DHV 2-3

Mario T. je napisao/la:
Zašto svi želite otiči van? Zar vam je u HR tako loše i mislite da je vani bolje? Samo prigovarate! Vjerujem da su i oni vani prošli tu fazu koju i mi sada prolazimo. U međuvremenu...
PLJUNITE U ŠAKE I PRIMITE SE POSLA !!!
I napravite si kako znate, umijete i kako vam odgovara.

Ja sam stvarno probao tu pa nisam jedan od onih koji prigovaraju bez da su nešto probali. Radio sam svašta, imao i svoju firmu pa i školu paraglidinga itd. Nije išlo. Sad to isto radim vani i ide do jaja. Radi se, ali se zna za što se radi.

Tu: Previsoki porezi, davanja, a ništa zauvrat. Inspekije i globe na sve strane, a nitko ti ne pomaže da ih izbjegneš. Likvidnost nula, neplaćanja svukuda. Ovdje neće puno ljudi ostati ako država nešto ne poduzme i to ne ovisi da pljuneš u šake. Svatko kvalificiran ako ima opciju zaraditi vani 4,5,6 puta više za istu stvar ona bi bio lud da ostane osim ako ne traži puno.

Moj zaključak je da je u Hrvatskoj za lijene dobro, ali za one radišne i željne uspjeha nije.
Ako si sretan sa 3500kn i kupiš polovni glide svake 4 god i to ti je ok onda ok, ali ako želiš kupit novu pilu svake godine onda ćeš to u Hrvatskoj teško moći ostvariti osim ako ne ploviš.

3 Palac gore: : gburazer, vedran_zgela, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: pon 14 srp, 2014 0:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Citam sve ovo i mislim si - ovaj thread ima velike slicnosti s portabl SABA TV-om moje rahmetli babe na kojem je onomad cijeli komsiluk gledo finale vaterpola Jugoslavija-Italija u 14 produzetaka (dobro to pamtim, to je bio prvi put da sam smio ostat pred aparatom i poslije Dnevnika). Oba su naime crno-bijeli. Cini mi se da ne postojimo MI, nego je svakom od nas individualno bolje ili gore, jer svatko od nas ima razlicite prioritete prema kojima donosi odluke (pa tako i onu ostati tu ili otici van).
Hrga, jedno mi nije jasno. Koja je poanta? OK probao si tu, nije islo, jebiga, mi smo zemlja u kojoj poducavanje paraglidinga i otimanje djece ne prolaze, u Mexicu je to unosan posao. Drago mi je da si to prepoznao, drago mi je da ti dobro ide i zelim ti svu srecu svijeta. Da su neki svojevremeno vidjeniji HR biznismeni slijedili tvoj primjer pristedili bi si par godina Lepoglave i danas u Mexico Cityju imali dobro uhodan biznis s medjunarodnim referencama.
Ono sto ne razumijem, zasto ti je toliko stalo uvjeravati nas koji smo odabrali ostati tu kako nam je lose, i to generalizacijama tipa "ovo je drzava u kojoj samo lijeni prosperiraju"? Recimo, ja radim po sest do osam 24-satnih dezurstava mjesecno (uz onaj normalan rad u prvoj smjeni), nakon mature skolovao sam se jos 10 godina i jos nisam gotov. Mislim da je fer reci da nisam bas lijencina. Istina, radim za 36,5 kuna po satu netto ali neces vjerovati, ja sam sretan i dobro mi je ovdje, jer mislim da se ne moze sve mjeriti iskljucivo novcem, da ne davim sad s detaljnom razradom nematerijalnih zivotnih vrijednosti. A dobro znam kako mi kolege zive vani, nekima to pase, nekima bome i ne i mijenjali bi se sa mnom sutra.
Nemoj se ljutit, ali kako ce tocno tvoje agitiranje iz Mexica donijeti boju na nase ucmale CB TV aparate (pretpostavljam da ovo pises jer bi htio da nam valjda bude bolje)? Najveci problem s babinom SABA-om je bio upravo taj - nije imala daljinski.
p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

11 Palac gore: : Franco, isantek, kbelcar, marin, miha, Roman Lavriv, Sinisa, solarich, tobi, zlatko2508, Zoki    
Vrh

PostPostano: pon 14 srp, 2014 9:44 
Offline     DHV 2-3

Imaš pravo Doc. Nisam mislio baš u tom smislu. Bilo je to ipak pitanje dali je tko profitirao od EU?
I nije sve crno bijelo kao što veliš, ti radiš puno neto zaradiš i sretan si sa time što imaš i sve pet (pretpostavljam).
I nisam rekao da si lijenčina nego da koliko si uložio u sve to ne dobiješ što si zaslužio, znači spadaš u drugu grupu. Ajd netko nebi van ni za sve pare svijeta, ali to je već druga stvar.

Vrh

PostPostano: pon 14 srp, 2014 10:16 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 srp, 2012 10:55
Dao Palac gore: : 223 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
Poz!

Bio vani, odradio 7 godina, rijesio stambeno pitanje. Vratio se, osnovao obitelj, ponosan otac troje klinaca. Zaposlen, odradio prekvalifikaciju, strucno osposobljavanje, danas imam placu vecu od Hr prosjeka, jos 4 godine hipo-kredita i mogu se u potpunosti posvetiti privatnom zivotu.

Zbog EU morao sam dokazivati svoje znanje kroz razne prekvalifikacije i strucna osposobljavnja, jer HR nije akreditirana u tom podrucju. Danas na spomen titule, gospoda iz HR koja su imalo upucena u strojarstvo, stanu korak iza.

Da, ja sam profitirao od EU. I ne gledam kakav susjed auto vozi, dal ima ili nema bazen, cija je trava zelenija...imam svoje ciljeve i, vjerovao ili ne, moguce ih je ostvariti, tu na Balkanu.

It is not the years in your life that count.
It´s the life in your years.

2 Palac gore: : Mario T., njak    
Vrh

PostPostano: pon 14 srp, 2014 13:23 
Offline     DHV 2-3

solarich je napisao/la:
Poz!

Bio vani, odradio 7 godina, rijesio stambeno pitanje. Vratio se, osnovao obitelj, ponosan otac troje klinaca. Zaposlen, odradio prekvalifikaciju, strucno osposobljavanje, danas imam placu vecu od Hr prosjeka, jos 4 godine hipo-kredita i mogu se u potpunosti posvetiti privatnom zivotu.

Zbog EU morao sam dokazivati svoje znanje kroz razne prekvalifikacije i strucna osposobljavnja, jer HR nije akreditirana u tom podrucju. Danas na spomen titule, gospoda iz HR koja su imalo upucena u strojarstvo, stanu korak iza.

Da, ja sam profitirao od EU. I ne gledam kakav susjed auto vozi, dal ima ili nema bazen, cija je trava zelenija...imam svoje ciljeve i, vjerovao ili ne, moguce ih je ostvariti, tu na Balkanu.

Nisam skužio, ako je moguće ostvariti ciljeve tu na Balkanu zašto si išao van. To mi nije jasno, ne kužim.
Kako si profitirao od EU? Hr je samo godinu dana članica ne 7 pa mi ni to baš nije jasno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: