»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 20:44.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Rezime događanja u proteklo vrijeme
PostPostano: uto 12 svi, 2015 15:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
U proteklom razdoblju bilo je dosta burno na forumu, evo kratki rezime po uzoru na izvjesnu novinarku NOVA TV.
Predsjednik komisije koja ima više članova od trenutno važećih sportskih dozvola, oštro je osudio organizaciju DP-a van granica Lijepe naše. Naš Jere, Bog mu podario malo smirenosti i jednog glasnogovornika koji će pisati i govoriti umijesto njega, uspio se posvađati sa svim članovima PG foruma, a pomiriti sa Srbima koje je do jučer gonio preko Dinare. Upravo te Dinare na kojoj Truputec postavlja mine i prezentira nam karte minskih polja od koje neke sežu u dvorišta kuća gdje ljudi uredno žive.
Našlo se tu i par kršnih momaka koji su Jerka probali uvjeriti kako čini loše sebi i drugima i da pogleda kako to vani rade, ali Jere smatra kako „BiH“ bolje naučili od Srba nego od neke Švedske. Propade nam DP zbog birokaracije, ali i sportske dozvole koje nam krovna insitucija neće da izda jer smo mi navodno izdali njih i njihovo načelo poslovanja, ne pitaj ništa i radi što ti se kaže. Eto, organizirala skupina pojedinica neku prekrasnu ligu i skupila se masa svita, a HZS bi stavio šapu na organizaciju i napisao mi Vas podupiremo. Odlično nas podupiru, ne daju nam dozvole, a podržavaju naša natjecanja.
Dogovorila se skupina mladića kako će DP organizirati na Lijaku i sami BiH jadni izrezbarili nešto malo pehara, ali javio se glas razuma u HZS-u pa opet moli da se za tri pilota napravi DP.
Nije tu prići kraj, neki početnici pišu kako Žac nema muda, isti taj Žac koji može sa kišobranom odletjeti više od polovice aktualnih xc letača. Možda je sarkazam ili nije ali paragliding populacija već sprema plakate i organizira skupove da dr. Damjan preuzme palicu predsjednika gore spomenute komisije.
Dragi moji, ništa se nije promijenilo ide samo na gore.

21 Palac gore: : Boro, Box, Carlos, Franco, hrga, Ivica B., jrabic, luka, Maslina, Michi, Nik01, Ratko, Red Baron, The Ozone Scraper, toni, vedran_zgela, VedranMRi, zlatko2508, Zoki, zupanich, Šokre    
Vrh

Naslov: Re: Rezime događanja u proteklo vrijeme
PostPostano: sri 13 svi, 2015 11:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Forca je napisao/la:
U proteklom razdoblju bilo je dosta burno na forumu, evo kratki rezime po uzoru na izvjesnu novinarku NOVA TV.
Predsjednik komisije koja ima više članova od trenutno važećih sportskih dozvola, oštro je osudio organizaciju DP-a van granica Lijepe naše. Naš Jere, Bog mu podario malo smirenosti i jednog glasnogovornika koji će pisati i govoriti umijesto njega, uspio se posvađati sa svim članovima PG foruma, a pomiriti sa Srbima koje je do jučer gonio preko Dinare. Upravo te Dinare na kojoj Truputec postavlja mine i prezentira nam karte minskih polja od koje neke sežu u dvorišta kuća gdje ljudi uredno žive.
Našlo se tu i par kršnih momaka koji su Jerka probali uvjeriti kako čini loše sebi i drugima i da pogleda kako to vani rade, ali Jere smatra kako „BiH“ bolje naučili od Srba nego od neke Švedske. Propade nam DP zbog birokaracije, ali i sportske dozvole koje nam krovna insitucija neće da izda jer smo mi navodno izdali njih i njihovo načelo poslovanja, ne pitaj ništa i radi što ti se kaže. Eto, organizirala skupina pojedinica neku prekrasnu ligu i skupila se masa svita, a HZS bi stavio šapu na organizaciju i napisao mi Vas podupiremo. Odlično nas podupiru, ne daju nam dozvole, a podržavaju naša natjecanja.
Dogovorila se skupina mladića kako će DP organizirati na Lijaku i sami BiH jadni izrezbarili nešto malo pehara, ali javio se glas razuma u HZS-u pa opet moli da se za tri pilota napravi DP.
Nije tu prići kraj, neki početnici pišu kako Žac nema muda, isti taj Žac koji može sa kišobranom odletjeti više od polovice aktualnih xc letača. Možda je sarkazam ili nije ali paragliding populacija već sprema plakate i organizira skupove da dr. Damjan preuzme palicu predsjednika gore spomenute komisije.

Bruno gdje ti radiš,u štali ili jednoj ustanovi di bih treba radit,pratit forum itd,uopće se ne javljati,o čem ti pričaš,čovječe ti kao jedan djelatnik javne službe ponižavaš Srbe,što Šveđani su bolji od Srba,i javno iznosiš moja djelovanja u ratu,jel hoćeš još da ti kažem dal sam klao djecu,starce,žene,vojnike,pa jesi ti normalan,Pa kao predsjednik komisije sam išao u Srbiju i tamo bio s Željkom Ovukom i ostalima itd,što se koga tiče moj osobni stav mog odnosa s nekima,pojedincima,državama,to je samo moja stvar,ti pišeš da se rade plakati da se mene smijeni,pa ne bih se reklo da se radi o smjeni Matića,najbolje bibilo da dignete šator i prosvjedujete,moj Bruno ako misliš da komisija nešto može napravit u tri mj,a isključivo misliš na sportske dozvole tada to razgovarajte sa vodećim ljudima članstva koju dokumentaciju oni to šalju,uglavnom nepotpunu,eto doći ću ja u Zagreb osobno donijet dokumente koje će vaš savez ispuniti i odnijeti osobno u HZS i sigurno će te biti primljeni i biti će riješeno pitanje dozvola,problem možda,meni osobno ne treba glasnogovornik jer znam biti i previše glasam ali se trudim da ne budem,tebe žulja pitanje dozvola,pa ispitajte situaciju u vašem savezu,što je razlog,jer viruj mi nije bez razloga,trebaju napravit četiri koraka i problem dozvola riješen,ja ne želim biti nikom trn u oku jer ja tu najmanje mogu napravit isto što bih napravio Damjančić,ili kako je Hrga rekao,ne želim tu funkciju zbog upravo ovih stvari,prvo sredite stvari u svom savezu.Burazer mi kaže,Jer ako se isključimo i Zagrebačkog sportskog saveza nećemo dobivati novac koji dobivamo,pa šta bih ja trebao,ti jako dobro znaš koliko mi dobivamo iz proračuna i opet radimo,nego brajkane novac vas je zajebao,po mom razmišljanju ste kupljeni,oprosti ako griješim,ali to je moje mišljenje,nek netko uzme dokumente i odnese kompletno u savez i učlini se ZZS u savez i dozvole riješene.To je što ti mogu reći.

Zadnja izmjena: JERKO; čet 14 svi, 2015 11:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri 13 svi, 2015 13:49 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
;)

Vrh

PostPostano: sri 13 svi, 2015 14:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
JERKO je napisao/la:
.....što je razlog,jer viruj mi nije bez razloga,trebaju napravit četiri koraka i problem dozvola riješen....po mom razmišljanju ste kupljeni,oprosti ako griješim,ali to je moje mišljenje,nek netko uzme dokumente i odnese kompletno u savez i učlini se ZZS u savez i dozvole riješene.To je što ti mogu reći.

Oprosti Jerko ali griješiš. Odgovarao si Bruni ali izgleda da smatraš da su svi klubovi koje je HZS izbacio iz članstva, pa i moj, kupljeni - što smatram uvredom. Ja doista ne znam kako to argumentiraš, ali po zadnji put:

HZS je iz članstva izbacio klubove koji su odbili istupiti iz:

a) gradskog zrakoplovnog sportskog saveza tj. ZZSa;
b) gradskog saveza tehničke kulture tj. ZZTS Rudolfa Perešina.

dakle jedini "grijeh" tih klubova je da po zahtjevu HZSa nisu istupili iz gore navedenih gradskih saveza.

Problem je da ti klubovi to ne moraju, niti po zakonu, niti po pravorijeku sportske inspekcije.

Doduše HZS tvrdi da prema zakonu to moraju, ali to je samo njihovo tumačenje i ničije više. To ne smatraju ni HOO, ni ministarstvo, ni sportska inspekcija. Samo HZS. Pa izbacuju klubove koji su u neposlušnim savezima jer ne mogu stat na kraj savezima. Dakle imaju problem s jednim pravnim subjektom a kažnjavaju drugi, i preuzimaju ulogu izvršne i sudbene vlasti na što nemaju apsolutno nikakvo pravo. Stvarno ne vidim što tu nije jasno. Problem kuršlusa u svojoj logici su riješili tako da su raspustili tijelo koje je na taj kuršlus ukazalo, tj. PJ komisiju.

Tebi je postupak HZSa stvarno u redu, to želiš reći?

Dakle ako HZS ima problem s time što gradski savezi ne žele pristupiti u HZS onda to treba riješiti s tim savezima i mjerodavnim tjelima Republike Hrvatske, a ne kažnjavati klubove koji su članovi tih saveza. Ako gradski savezi djeluju nezakonito, molim, neka ih HZS natjera na učlanjenje ili ih ukine redovitom procedurom - putem žalbe, prigovora, tužbe sportskoj inspekciji, HOOu, ministarstvu - kako to već ide.

Članak statuta koji su uveli (retroaktivno - opet nezakonito) kako bi opravdali nemogućnost primanja u HZS izbačenih klubova otprilike navodi da član ne može biti klub koji je član gradskog saveza koji nije u HZSu. To je izravno kršenje ustavne odredbe po kojoj je svako udruživanje DOBROVOLJNO, i meni doista nije jasno što mi svi više čekamo s tužbom i ustavnom sudu, i pravobranitelju, i svima nadležnima, jer je po mom razmišljanju taj HZS - predsjednik čije PJ komisije mene optužuje da sam kupljen - jedna obična prčija u kojoj vlada laž, bezakonje i manipulacija.

Oprosti ako griješim.

4 Palac gore: : Franco, hrga, Laminar, MadMax    
Vrh

PostPostano: sri 13 svi, 2015 16:39 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
.....što je razlog,jer viruj mi nije bez razloga,trebaju napravit četiri koraka i problem dozvola riješen....po mom razmišljanju ste kupljeni,oprosti ako griješim,ali to je moje mišljenje,nek netko uzme dokumente i odnese kompletno u savez i učlini se ZZS u savez i dozvole riješene.To je što ti mogu reći.

Oprosti Jerko ali griješiš. Odgovarao si Bruni ali izgleda da smatraš da su svi klubovi koje je HZS izbacio iz članstva, pa i moj, kupljeni - što smatram uvredom. Ja doista ne znam kako to argumentiraš, ali po zadnji put:

HZS je iz članstva izbacio klubove koji su odbili istupiti iz:

a) gradskog zrakoplovnog sportskog saveza tj. ZZSa;
b) gradskog saveza tehničke kulture tj. ZZTS Rudolfa Perešina.

dakle jedini "grijeh" tih klubova je da po zahtjevu HZSa nisu istupili iz gore navedenih gradskih saveza.

Problem je da ti klubovi to ne moraju, niti po zakonu, niti po pravorijeku sportske inspekcije.

Doduše HZS tvrdi da prema zakonu to moraju, ali to je samo njihovo tumačenje i ničije više. To ne smatraju ni HOO, ni ministarstvo, ni sportska inspekcija. Samo HZS. Pa izbacuju klubove koji su u neposlušnim savezima jer ne mogu stat na kraj savezima. Dakle imaju problem s jednim pravnim subjektom a kažnjavaju drugi, i preuzimaju ulogu izvršne i sudbene vlasti na što nemaju apsolutno nikakvo pravo. Stvarno ne vidim što tu nije jasno. Problem kuršlusa u svojoj logici su riješili tako da su raspustili tijelo koje je na taj kuršlus ukazalo, tj. PJ komisiju.

Tebi je postupak HZSa stvarno u redu, to želiš reći?

Dakle ako HZS ima problem s time što gradski savezi ne žele pristupiti u HZS onda to treba riješiti s tim savezima i mjerodavnim tjelima Republike Hrvatske, a ne kažnjavati klubove koji su članovi tih saveza. Ako gradski savezi djeluju nezakonito, molim, neka ih HZS natjera na učlanjenje ili ih ukine redovitom procedurom - putem žalbe, prigovora, tužbe sportskoj inspekciji, HOOu, ministarstvu - kako to već ide.

Članak statuta koji su uveli (retroaktivno - opet nezakonito) kako bi opravdali nemogućnost primanja u HZS izbačenih klubova otprilike navodi da član ne može biti klub koji je član gradskog saveza koji nije u HZSu. To je izravno kršenje ustavne odredbe po kojoj je svako udruživanje DOBROVOLJNO, i meni doista nije jasno što mi svi više čekamo s tužbom i ustavnom sudu, i pravobranitelju, i svima nadležnima, jer je po mom razmišljanju taj HZS - predsjednik čije PJ komisije mene optužuje da sam kupljen - jedna obična prčija u kojoj vlada laž, bezakonje i manipulacija.

Oprosti ako griješim.

po mojim saznanjima koja jesu i ostalih članova komisije je samo stvar da se isti ti savezi učlane uHZS i izvrše uplatu članarine za onoliko grana koliko ih ima u savezu,ZZS je nekoliko puta slao za učlanjenje ali prema nekakviv svojim uvijetima,ali to je toliko duboko da seže u državnu politiku i sigurno takav problem ja niti bilo tko drugi neće riješit nego klubovi koji su u tim savezima,neka slobodno predsjednici,tajnici ili već tko zatraže poslanu dokumentaciju ZZS-a i na taj način ako nešto nije uredu reagiraju i tu jedino mogu reagirati ja,ali izmjenama pravilnika sve se slaže s pravilima te tu sportska inspekcija nema šta raditi,ja zaista ne bih dublje ulazio jer bih onda bio političar a ne parajedriličar,ja sam predložio profi jedan sastanak u Zagrebu s tajnikom pa da vidimo,ali mislim da je sve to uzalud jer se sve poklapa donešenim pravilnicima.Ja sam napisao svoju zadaću i potrudit ću se da riješimo taj problem,nekad daaaavno su pisane tužbe, ali kako onda tako i sada,problem trebamo riješit zajedno,recimo,na skupštini smo trebali biti svi i stvar bih bila jasnija a ovako po forumu to nema smisla.Osobno mislim da Savezi se moraju učlaniti da bi njihovi članovi,natjecatelji riješili problem,i mislim da je u prvom slučaju najveći problem novac,on uništava sve.Ja sam u letenju iz ljubavi a ne interesa,ali netko u sportu očito nije,nadam se da me razumiješ,možda nije tako ali moj stav je takav.Tu sam prvenstvenda se nešto napravi pozitivno,jbg jasno mi je netko Milanovića nevoli,a netko bih mu sve dao itd,Ja imam svoj cilj i bila bih mi želja da uspijem u tom,a poslije mog mandata neka nastavi tko hoće s svojim ciljevima,i naravno sugestije i prijedloge primam i nastupam ispred parajedriličara.Ja ti se iskreno ispričavam,ako sam uvrijedio tvoj klub,ja i Bruno smo puru i kupus jeli skupa pa se zajenbajemo što može i bruno potvrdit,ovo je bila naša zajebancija.Uživajte i letite

l.p

Mod edit: u interesu jasnoće post je uređen tako da je odgovor izdvojen od teksta na koji se odnosi.

Vrh

PostPostano: sri 13 svi, 2015 16:48 
Offline     DHV 2-3

JERKO je napisao/la:
Forca je napisao/la:

Bruno gdje ti radiš,u štali ili jednoj ustanovi di bih treba radit,pratit forum itd,uopće se ne javljati,o čem ti pričaš,čovječe ti kao jedan djelatnik javne službe ponižavaš Srbe,što Šveđani su bolji od Srba,i javno iznosiš moja djelovanja u ratu,jel hoćeš još da ti kažem dal sam klao djecu,starce,žene,vojnike,pa jesi ti normalan,Pa kao predsjednik komisije sam išao u Srbiju i tamo bio s Željkom Ovukom i ostalima itd,što se koga tiče moj osobni stav mog odnosa s nekima,pojedincima,državama,to je samo moja stvar,ti pišeš da se rade plakati da se mene smijeni,pa ne bih se reklo da se radi o smjeni Matića,najbolje bibilo da dignete šator i prosvjedujete,moj Bruno ako misliš da komisija nešto može napravit u tri mj,a isključivo misliš na sportske dozvole tada to razgovarajte sa vodećim ljudima članstva koju dokumentaciju oni to šalju,uglavnom nepotpunu,eto doći ću ja u Zagreb osobno donijet dokumente koje će vaš savez ispuniti i odnijeti osobno u HZS i sigurno će te biti primljeni i biti će riješeno pitanje dozvola,problem možda,meni osobno ne treba glasnogovornik jer znam biti i previše glasam ali se trudim da ne budem,tebe žulja pitanje dozvola,pa ispitajte situaciju u vašem savezu,što je razlog,jer viruj mi nije bez razloga,trebaju napravit četiri koraka i problem dozvola riješen,ja ne želim biti nikom trn u oku jer ja tu najmanje mogu napravit isto što bih napravio Damjančić,ili kako je Hrga rekao,ne želim tu funkciju zbog upravo ovih stvari,prvo sredite stvari u svom savezu.Burazer mi kaže,Jer ako se isključimo i Zagrebačkog sportskog saveza nećemo dobivati novac koji dobivamo,pa šta bih ja trebao,ti jako dobro znaš koliko mi dobivamo iz proračuna i opet radimo,nego brajkane novac vas je zajebao,po mom razmišljanju ste kupljeni,oprosti ako griješim,ali to je moje mišljenje,nek netko uzme dokumente i odnese kompletno u savez i učlini se ZZS u savez i dozvole riješene.To je što ti mogu reći.

IBRUNO PAVIĆU aj molim te ne seri više nego se uhvati svog posla u Hrvatskim Željeznicama,pusti brkove jer za 300god Alke svi tribamo pustit brkove,dobro bez obzira što je prethodni post tvoja zajebancija,i molim te priznaj radi ostalih,s nekim stavarima se slažem ali s nekim ne,ali odoh ja letit jer Greda radi ko blesava i reci onom svom što radi u HŽ-u da bude malo pristojniji,vidimo se prika u 6mj. pozzzz

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 9:52 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
JERKO je napisao/la:
pusti brkove jer za 300god Alke svi tribamo pustit brkove,

Kaže meni ćaća: "Nabavi sine karte za mene i mater za ovogodišnju Alku jer samo se jednom obilježava 300 godina obrane od Turaka.". Moram mu reć' to za brkove. Nego, di se te karte kupuju?

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 11:03 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
pusti brkove jer za 300god Alke svi tribamo pustit brkove,

Kaže meni ćaća: "Nabavi sine karte za mene i mater za ovogodišnju Alku jer samo se jednom obilježava 300 godina obrane od Turaka.". Moram mu reć' to za brkove. Nego, di se te karte kupuju?

Hahahaha,Brkovi su obaveza,cili Sinj je pustio brkove,čak i moja žena,hahah,karte se kupuju na nekoliko mjestau gradu a i na samoj Alci ako ih ne nestane,dan prije Alke namjeravamo napraviti ParaAlku kao i prošlogodišnju,neformalno slijetanje u točku za ove u preciznom iprelet ako vrijeme dopusti do Sinjskog aerodroma i slijetanje u Alku.Ovo je najjača tekma na svijetu,no limit,jedno polijetanje za prelet i tri za piku,ukoliko obojica u preletu imaju isti broj bodova tada pripetavanje,odnosno ponovljeni let,kotizacija 100kn,uključuje prijevoz i grah kod mene u domaćinstvu ili letjelištu i pehar,kampirati se može kod mene,cijena kampa 20kn uz mogućnost Dalmatinske peke i pripreme nekih domaćih jela.

l.p Jere

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 11:42 
Offline     DHV 3

JERKO je napisao/la:
dan prije Alke namjeravamo napraviti ParaAlku kao i prošlogodišnju,neformalno slijetanje u točku za ove u preciznom iprelet ako vrijeme dopusti do Sinjskog aerodroma i slijetanje u Alku.Ovo je najjača tekma na svijetu,no limit,jedno polijetanje za prelet i tri za piku,ukoliko obojica u preletu imaju isti broj bodova tada pripetavanje,odnosno ponovljeni let,kotizacija 100kn,uključuje prijevoz i grah kod mene u domaćinstvu ili letjelištu i pehar,kampirati se može kod mene,cijena kampa 20kn uz mogućnost Dalmatinske peke i pripreme nekih domaćih jela.

Moderatori, ovo spada u temu Komercijalni oglasi.

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 11:45 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
:-D

Da toni, samo je malo slaba reklama tu na dnu teme u kojoj su same zajebancije...

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 13:09 
Offline     DHV 3

Reklama je reklama!

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 17:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
JERKO je napisao/la:

......kotizacija 100kn,uključuje prijevoz i grah kod mene u domaćinstvu ili letjelištu i pehar,kampirati se može kod mene,cijena kampa 20kn uz mogućnost Dalmatinske peke i pripreme nekih domaćih jela.

l.p Jere

Eh, sad opet moram biti zlopamtilo.
Još samo koji post unatrag si se kleo kako ti mi kao turisti nismo interesantni, jer ti imaš i uzimaš samo bogatu klijetelu!
Stvarno si dosljedan, nema šta. :evil:

Vrh

PostPostano: čet 14 svi, 2015 19:44 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 08 svi, 2015 18:38
Dao Palac gore: : 36 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 50 / Palac dolje: : 0
Pozdrav
Pošto sam ja novi na forumu dobio sam dojam da tu ima puno sportaša
pozz svima haha .

1 Palac gore: : jrabic