»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 15:46.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: CRO i SLO DP u preciznom slijetanju Radoboj 2015
PostPostano: sub 31 lis, 2015 1:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Kao što znate tradicionalno već 12 godina za redom KPJ JASTREB organizira na kraju sezone tekmu u preciznom slijetanju (dal revijalnu ili službenu) ove godine nas vrijeme nije poslužilo da organiziramo revijalnu u sklopu Dana općine Radoboj na kojoj se mogu natjecati svi koji posjeduju pilotsku dozvolu, pa sada organiziramo Zajedničko DP CRO i SLO u preciznom slijetanju 07.-08. 11. 2015. ovo prvenstvo je bilo dogovoreno još u 2013 g., prije svih događanja koja su uslijedila nakon našeg dogovora. Pošto je ovo FAI tekma kat 2. ujedno i OPEN DP Hrvatske i DP Slovenije na natjecanje se mogu prijaviti samo nositelji sportskih dozvola za tekuću godinu sa HZS markicama i oni sudjeluju samo na HR DP dok nositelji FAI markica mogu sudjelovati i u OPEN tj. FAI 2 kat. Pa sad ko voli nek se prijavi tako da znamo pripremit majice i osigurat klopu i piće.

Prijave su otvorene na http://www.jastreb.org/hr/pg-accu-hr-sl ... ation-form

Kotizacija iznosi 40€ a na dan natjecanja 50€

BTW
Nepopravljiva je šteta što dosta (previše) naših eminentnih natjecatelja ne posjeduju sportske dozvole (zna se zbog čega) to ne znači da ne mogu doči na tekmu bar kao gledaoci i da se nađemo na pijači i popričamo nakon tekme.

Biti će tu i kolege iz SLO, HUN, SRB, itd, samo se nadam da će vremenske prilike biti dobre .

1 Palac gore: : Ziga    
Vrh

Naslov: Re: CRO i SLO DP u preciznom slijetanju Radoboj 2015
PostPostano: sub 31 lis, 2015 9:52 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
S obzirom da je organizator "Državnog prvenstva Hrvatske u preciznom slijetanju 2015." KPJ Jastreb Radoboj odlučio izostaviti natjecatelje koji su nosioci sportskih dozvola 5, 10, 15, pa i više godina predlažem da bojkotiramo ovo kvazi Državno prvenstvo upravo iz razloga nenastupanja osvjedočenih sportskih trudbenika.

Ne priznajem sakrivanje iza FAI-a, jer upravo svjedočim svojim primjerom da se natječem već 2 godine (sezone 2014. i 2015.) od kad mi je HZS uskratio sportsku dozvolu i to ne prvi put (2002. i 2003. sam isto bio u nemilosti iste garniture vodećih ljudi HZS-a), a da mi taj isti FAI uredno bilježi bodove u svojim registrima. Tko ne vjeruje neka provjeri. Bojim se da je premalo hrabrosti u našem dvorištu da se sagledaju stvari iz jednog šireg i većeg kuta i da se postupi prema savjesti, a ne prema diktatu. Zato glasam za bojkot!

Zadnja izmjena: toni; sub 31 lis, 2015 11:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

7 Palac gore: : Forca, gburazer, hrga, Nik01, Ratko, Zoki, zoli    
Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 10:00 
Offline     DHV 2-3

Toni priznam ti ja i KPJ JASTREB tvoj sportaški status kao i svima koji su ostali bez sportskih BTW to sam i mislio da če se dogoditi, bar nek vide u HZS što su polučili svojim odlukama donesenim 2014. Biti će to samo SLO DP na teritoriju RH.

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 12:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
toni je napisao/la:
se natječem već 2 godine (sezone 2014. i 2015.) od kad mi je HZS uskratio sportsku dozvolu i to ne prvi put (2002. i 2003. sam isto bio u nemilosti iste garniture vodećih ljudi HZS-a), a da mi taj isti FAI uredno bilježi bodove u svojim registrima.

Cisto rasprave radi, bas me zanima sta bi bilo da posaljem "dobronamjeran" mail u FAI s pitanjem kako je to moguce? Nekako mi se cini da bi se to biljezenje brzo promijenilo (osim ako imas neko drzavljanstvo za koje ne znamo ;) )

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 13:31 
Offline     DHV 3

Damjancic je napisao/la:
Cisto rasprave radi, bas me zanima sta bi bilo da posaljem "dobronamjeran" mail u FAI s pitanjem kako je to moguce?

Čisto rasprave radi, bi li ili ne BiH li ti uzeo odličje na takvom DP-u gdje je većini tvoje konkurencije netko zavezao oči pri doskoku ili ih je zatočio u kakav podrum?

Dobronamjerno ili nedobronamjerno bilo tvoje podbadanje, mislim da je glavna bit sudjelovati na ovako nečemu ili ne. Prijava FAIu dobronamjerna ili nedobronamjerna je legitiman postupak i totalno promašena tema u ovom trenutku.

Uostalom, svjestan sam rizika, a neizražavanje stava je gackanje u žitkoj gnjilježi prividne sigurnosti. Sigurno ćeš Dok ovime "učiniti" predstojeće DP legitimnijim i pravednijim.
:amen:

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 14:46 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ma imas pravo, slazem se da nema smisla ici na takvu tekmu.
Sto sam zapravo htio reci, netko ce mozda rec opet on po semantici, ali za mene je smisao natjecanja rezultat.
Ako kazes da se natjeces, to za mene ukljucuje postizanje nekog rezultata koji ostaje negdje zapisan. Dakle ako idem na neku tekmu, za svoje pare koje su jednake kao i one koje je uplatio Vidic, ocekujem jednako pravo na skupljanje, sendvic, briefing i biljezenje rezultata.
OK pisu ti bodove isto ko sto se ja svercam u tramvaju - znaci bit je tu; ti letis uz ostale fajane a ja se vozim do Frankopanske.
I sve je OK dok si 540-i na listi. Ali probaj pobijedit na nekoj tekmi, za cas ce se netko sjetit pogledat papire (znas sta su sve britanski zmajari u stanju napravit za par bodova vise).
I onda si u situaciji ko ja kad udje kontrola u tramvaj. Tad i ti i ja radimo samo jedno - bjezimo! S razlikom da si ti za to i platio i posteno odletio tekmu a nemas priznatog rezultata.
Za mene, ako nema rezultata (tu ne mislim na dobar rezultat, nego bilo kakav rezultat), nema ni natjecanja.

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 18:07 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
[quote="toni"]S obzirom da je organizator "Državnog prvenstva Hrvatske u preciznom slijetanju 2015." KPJ Jastreb Radoboj odlučio izostaviti natjecatelje koji su nosioci sportskih dozvola 5, 10, 15, pa i više godina predlažem da bojkotiramo ovo kvazi Državno prvenstvo upravo iz razloga nenastupanja osvjedočenih sportskih trudbenika.

Toni pa ak nemaš sportsku dozvolu . nemaš ni skim bojkotirat.Ja ne znam zašto ti nemaš sportsku dozvolu ali znam da svaki pojedinac koji se osjeća kao sportaš i ima sportsku dozvolu , mogao je tu istu sportsku dozvolu produžiti ili preko svoga kluba ili preko nekog drugog kluba koji je u HZS-u dok se ne riješi ta zavrzlama u HZS-u oko izbačenim klubovima.
Mi smo se solidalizirali lanjske godine oko državnog ali ove godine treba okrenuti novu stranicu i ići dalje.
Ja bi ovdje na ovom forumu samo sugerirao na takmičare sa sportskim dozvolama za precizno slijetanje parajedrilicom da se drže pravilnika o sportskim dozvolama.
Ima puno mladih takmičara sa položenim sportskim dozvolama koji će po vašem mišljenju čekati još puno godina da se počnu takmičiti zato što pojedinci imaju svoje fiks ideje i to samo na ovom forumu a ne tamom gdje bi trebalo rješavati neke probleme.
E da ne duljim , to je moje osobno mišljenje i ko ima što protiv mene i mojih sportskih rezultata nek istavi svoje i nek komentira u smislu sportaša i u smislu napretka ovog našeg sporta jer sa stalnim uzastopnim bojkotima nećemo ići dalje nego samo unatrak i sa tim nećemo riješiti status nekih klubova u HZS-u ni ništa slično.
Ko ima sportsku dozvolu za precizno slijetanje parajedrilicom i nije spriječen radnim obavezama ili ne daj bog bolješču, vidimo se na HR Držanom u Radoboju.
LP.

1 Palac gore: : josipc     1 Palac dolje: : hrga
Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 19:50 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 10 lis, 2011 15:16
Dao Palac gore: : 99 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 27 / Palac dolje: : 0
Ziga je napisao/la:
Ko ima sportsku dozvolu za precizno slijetanje parajedrilicom i nije spriječen radnim obavezama ili ne daj bog bolješču, vidimo se na HR Držanom u Radoboju.
LP.

Super Žiga, ti bi onda mogao odmah biti i prvak u na primjer umjetničkom klizanju, samo izbaciš sa natjecanja sve ratkiće, sjedneš kad ti se kaže na njihova mjesta u komisijama za umjetničko klizanje, praviš se da ne znaš zašto njih nema a nisu bolesni.
Svaka čast, ti si pravi Olimpijac.

LP,
T.

4 Palac gore: : Box, Franco, hrga, Zoki    
Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 21:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ziga je napisao/la:
... mogao je tu istu sportsku dozvolu produžiti ili preko svoga kluba ili preko nekog drugog kluba koji je u HZS-u dok se ne riješi ta zavrzlama u HZS-u oko izbačenim klubovima...

Žiga, ti pročitaš kaj napišeš?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 21:58 
Offline     DHV 2-3

ovako dečki tko hoće doći doći će,a tko neće neće doći i nitko mu neće zamjeriti s obzirom na situaciju mi kao suorganizatori svjesni smo činjenice da će biti vrlo malo HR natjecatelja sa Sportskim dozvolama i što je tome doprinijelo, ali što je tu je, ova tekma je dogovorena davno prije isključivanja 4 zagrebačka paragliderska kluba iz HZS-a.

Samo da pojasnim malo situaciju oko strogog pridržavanja FAI pravilnika i kontrole FAI markica na licu mjesta.
Ako se na FAI tekmi kat.2 pojavi netko tko nema regularnu FAI licencu i organizator ga primi i dopusti mu natjecanje, a to primjeti nektko od natjecatelja koji ima sve regularno i to prijavi poslije na FAI, organizator riskira plačanje kazne FAI-u negdje oko 5000€ i tu nisu samo oduzimanje bodova itd nego kazne svima koji su sudjelovali u organizaciji, a pošto je to zajednička organizacija KPJ JASTREB(HR) i DJP LINTVAR (SLO), LZS I HZS i pošto se na to natjecanje javljau i druge nacionalnosti npr. mađari dužni samo se strogo pridržavati FAI pravilnika i provjeriti sve FAI licence u FAI bazi podataka koje ažuriraju nacionalni savezi članice FAI, dakle koga nema u bazi ne može se ni tekmati na FAI kat. 2 tekmi.ako ga nema u bazi može sudjelovati samo ako pokaže potvrdu nacionalnog saveza iz države iz koje dolazi sa potpisom i žigom dotičnog NAC.

Odmah sa kažem ne postoji varijanta revijalno natjecanje u sklopu FAI 2 kat. natjecanja jer što npr. mađari znaju kakva je situacija u našem dvorištu i u krajnjoj liniji nije ih niti briga ali su se došli natjecati po FAI pravilima.

Revijalno pika natjecanje smo mislili organizirati prije DP i za koje nije bitna sportska dozvola, ali vremenski uvjeti to nisu dopuštali (2 tjedna kiše , natopljeno i blatno sletište) da se održi u sklopu Dana općine Radoboj kako to već tradicija nalaže.
U 12 godina te tradicije ovo je 2. puta da se nije održalo radi vremenskih uvjeta.

LP Profa

Zadnja izmjena: profa; sub 31 lis, 2015 22:00; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 21:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
"Što je tu je", "zavrzlame", "treba okrenuti novu stranicu" i slične apologetske stilske figure u funkciji relativiziranja uzroka i posljedica stanja u PGu su glavni razlog zašto se vrhuška HZSa održava na vlasti sve ove godine, bez obzira ne sve protuzakonite postupke na štetu građana RH (sportaša) i sporta u cjelini.

Kako bilo, želim lijepo vrijeme i uspješno natjecanje. :)

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 23:01 
Offline     DHV 2

Veliki je napisao/la:
Ziga je napisao/la:
LP.

Super Žiga, ti bi onda mogao odmah biti i prvak u na primjer umjetničkom klizanju, samo izbaciš sa natjecanja sve ratkiće, sjedneš kad ti se kaže na njihova mjesta u komisijama za umjetničko klizanje, praviš se da ne znaš zašto njih nema a nisu bolesni.
Svaka čast, ti si pravi Olimpijac.

LP,
T.

Kao prvo G.Tomo ja nisam nikog izbacivo iz HZS-a ,niti sjedao na nečija mjesta,niti se kitio tuđim perjem sve što sam u životu steko bilo privatno bilo u sportu sam zaradio teškim radom i samo radom,ja sam več i ranije bio u potkomisiji za precizno pa sam sad mislio samo pomoći oko daljeg rada u komisiji gje kolko je većini poznato više nisam pa me barem zato zaboli neka stvar,ali se nedam vrijeđati od bilokoga i za nešto gdje nisam ništa ama baš ništa kriv.
A ja ču se tekmat kad ču ja htjet i gdje ču htjet brez toga što vi pojedinci mislili.
Lp

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2015 23:14 
Offline     DHV 2

Roman Lavriv je napisao/la:
Ziga je napisao/la:
... mogao je tu istu sportsku dozvolu produžiti ili preko svoga kluba ili preko nekog drugog kluba koji je u HZS-u dok se ne riješi ta zavrzlama u HZS-u oko izbačenim klubovima...

Čitam ,čitam i ne vidim đe je probljem,ak misliš preko drugok kluba to znači ako tvoj dotični klub nije trenutno iz bilo kakvog razloga u HZS-U,ti pređeš u drugi klub preko kojeg se možeš takmičiti dok se rješava status tvog kluba.
Ja stime samo sugeriram da na neki način riješimo pitanje takmičara i općenito tekmi u HR,ja osobno u svom tom sr.nisam sudjelovo i neču,niti me sekira kako će se to završiti ili svršiti.
Priča se puno a rješenja nema,kak se kaže "psi laju a karavana prolazi"
Lp

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 8:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
toni je napisao/la:
Ne priznajem sakrivanje iza FAI-a, jer upravo svjedočim svojim primjerom da se natječem već 2 godine (sezone 2014. i 2015.) od kad mi je HZS uskratio sportsku dozvolu i to ne prvi put (2002. i 2003. sam isto bio u nemilosti iste garniture vodećih ljudi HZS-a), a da mi taj isti FAI uredno bilježi bodove u svojim registrima. Tko ne vjeruje neka provjeri. Bojim se da je premalo hrabrosti u našem dvorištu da se sagledaju stvari iz jednog šireg i većeg kuta i da se postupi prema savjesti, a ne prema diktatu. Zato glasam za bojkot!

;)

Pozdrav Željko i Siniša,

da riješimo i ovu dilemu. Evo brojeva sportskih dozvola za nas troje.
Prenosim iz Hrvatskog zrakoplovnog saveza.

Pozdrav,
Toni

------------------------------------------------------

From: info@caf.hr [mailto:info@caf.hr]
Sent: Thursday, July 24, 2014 3:14 PM
Cc: 'Tomislav Vajda'
Subject: RE: Zamolba za izdavanje sportskih i FAI dozvola

Poštovani,

Iz razloga kratkog vremenskog roka izrade sportskih dozvola HZS i FAI za članove

ZK ''Feniks'', iste nismo u mogućnosti fizički izraditi.

Sukladno gore navedenom dostavljamo Vam HZS ID i FAI ID sportskih dozvola za niže navedene.

1. Antoni Buljan:

HZS ID: O-056

FAI ID: 61290

2. Jasna Lalić:

HZS ID: O-057

FAI ID: 75225

3. Zoran Bošković:

HZS ID: O-058

FAI ID: 61288

Popis svih validnih sportskih dozvola HZS i FAI nalazi se na web stranici HZS info@caf.hr

Sa poštovanjem,

Hrvatski zrakoplovni savez

LP Siniša

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 11:23 
Offline     DHV 3

Damjancic je napisao/la:
I sve je OK dok si 540-i na listi. Ali probaj pobijedit na nekoj tekmi, za cas ce se netko sjetit pogledat papire (znas sta su sve britanski zmajari u stanju napravit za par bodova vise).

I neki drugi pripadnici nekih drugih država su spremni na svaki oblik marifetluka da se dođe do rezultata. Zato postoje kontrole. Međutim, smatram da bi određeni sportaš kao pobjednik lakše ukazao na nepravdu neimanja sportske dozvole. Uostalom, ustrajem i dalje da prema tumačenju inspekcijskog nadzora, odluke nadležnog Ministarstva, pa i samog zapisnika sa zadnje Skupštine HZS-a odluka da se određenim sportašima fizički oduzmu i potom ne vrate sportske dozvole, ne stoji, odnosno da svi oni koji su imali sportsku dozvolu prije siječnja 2014. imaju i dan danas. Međutim, neimanje FAI markica je pitanje legalnosti bilježenja bodova u FAI-u. Ipak, narav sportaša je da se natječe. Zato nisam propuštao natjecanja na koja sam mogao ići i gdje organzator nije inzistirao na baš svakom detalju.

Damjancic je napisao/la:
Sto sam zapravo htio reci, netko ce mozda rec opet on po semantici, ali za mene je smisao natjecanja rezultat.
....
Za mene, ako nema rezultata (tu ne mislim na dobar rezultat, nego bilo kakav rezultat), nema ni natjecanja.

Dok, apsolutno se slažemo da je rezultat važan, ali ima li si smisla organizirati natjecanje za 10 pilota, ako 20 ne može pristupiti istom tom Državom prvenstvu. Smatram da je takav razultat jalov, manjkav i protiv samog sporta. Kao što reče Veliki, ne radi se o tome želi li netko ili ne pristupiti natjecanja, već da se velikoj većini natjecatelja brani pristup. Stoga smatram da je takvo natjecanje bolje neodržat nego kao tobože fair playa, promicanja i napretka sporta organizirati. OK, tu su Slovenci i zato ne bi bilo fer prema njima otkazivati. Naši se mogu natjecati na slovenskom DP. Ali HR DP u preciznom je u takvoj konstlaciji nepravično i vrlo nefer. To je nepobitna činjenica. PARAFreeK se svojevremeno odrekao odličja uz postgnute rezultata upravo iz razloga fair playa. Ili ćemo se prikloniti makevijalizmu i ne birati sredstva do cilja?! Onda, Dok. Za koju si ti opciju?

Sad dio za Profu i Žigu posebno, ali naravno i drugima na razmišljanje. Čemu pobogu inzistirati na održavanju DP Hrvatske u preciznom slijetanju u ovakvim oklnostima dragi moji Profa i Žiga? Zato da se unaprijedi sport, izluči najbolji među nama, podijele medalje i pehari? Moguća zarada na organizaciji? Sve to pada u vodu. Niti će se sport unaprijediti jer je 20 pilota ostalo bez mogućnosti nastupanja, niti će se takvim primjerom novi sportaši privoljeti na natecanja, niti će organizator zaraditi jer nema hrpe pilota. Ostat će samo gorak okus lošeg postupanja. Doživjeli smo fijasko s održavanjem našeg DP-a u preletima. Slovenci su preuzeli organizaciju, mi koji smo se htjeli natjecati smo otišli u Sloveniju i natjecali se, jer nam to nitko nije branio. Hrvatska nije dobila državog prvaka, niti prvakinju, niti je neki klub postao ekipno najbolji. Ali bar smo zadržali sportski duh i nikome nije bio zapriječen nastup. Ovo DP u preciznom, ako ga službeno održite i proglasite državnog prvaka bit će sramota za sport.

Mogu svoje tvrdnje potkrijepti slijedećom činjenicom. Organizirali smo ove godine neformalu HR XC ligu u preletima gdje nismo nikeme branili pristup. Profa, ti to dobro znaš. I odziv je bio nevjerojatan. Iskreno sam ostao iznenađen koliko se ljudi odazvalo i sudjelovalo. Mnogi mladi piloti stječu iskustvo na takvom jednom natjecanju. Duh sporta nadjačao je bilo kakvo službeno odobrenje ili neodobrenje. Za Boga miloga, pa nitko od nas nije profesionalac. Je li nam važniji naš sport ili komad pleha ili papira? Imam konstruktivan prijedlog. Organizirajte isto ovakvu neformalnu ligu za precizno i za mlade i za stare, dok se situacija sa HZS-om i sportskim dozvolama ne razrješi na dobrobit svih nas. Učinit ćete mnogo za popularizaciju sporta, jer "mladi" trebaju učiti od "starih". Ovako se nikome neće učiniti nepravda, a svakako nitko neće ostati zakinut stjecanje sportskih iskustava.

I na kraju šećerko. Trpko, mili moj bilježničaru svakojakih interspletnih pojava. Kad si tako informiran i posjeduješ svakojake dokumente, deder ti meni priloži tu "moju" sportsku dozvolu u fizičkom obliku, može i skeniranu. Dajder da ja to vidim. Pretpostavljam da ti to imaš? Ali Trpko, kasno je sad roniti suze za vlastitom sudbom kletom što ti oduzeše sportsku dozvolu 2015. Što nisi suze lijo nad onim sportašima koji u 2014. htjedoše nastupati na DP-u na Kopaoniku ili DP-u u Radoboju. Pače slao si nedvosmislene poruke da im tvoja čvrsta ruka to ne bi dopustila. Kad je vlasito dupe u pitanju i kad te stjeraju u kut onda je lako biti "heroj", jer drugog izaza i nemaš. Zašto nisi istinski heroj bio prošle godine kad neki sportaši nisu mogli pristupiti Državnim prvenstvima u preletima i preciznom te ukazao na nanijetu im nepravdu?

Elem, pozivam još jednom organizatore da dobro promisle oko organizacije službenog DP u preciznom slijetanju. Natjecanje će ionako biti, ali diskriminacijom velikog broja pilota nepovratno šteti se sportu i produbljuje antagonizme.

2 Palac gore: : gburazer, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 11:45 
Offline     DHV 3

Ziga je napisao/la:
toni je napisao/la:
S obzirom da je organizator "Državnog prvenstva Hrvatske u preciznom slijetanju 2015." KPJ Jastreb Radoboj odlučio izostaviti natjecatelje koji su nosioci sportskih dozvola 5, 10, 15, pa i više godina predlažem da bojkotiramo ovo kvazi Državno prvenstvo upravo iz razloga nenastupanja osvjedočenih sportskih trudbenika.

Toni pa ak nemaš sportsku dozvolu . nemaš ni skim bojkotirat.Ja ne znam zašto ti nemaš sportsku dozvolu ali znam da svaki pojedinac koji se osjeća kao sportaš i ima sportsku dozvolu , mogao je tu istu sportsku dozvolu produžiti ili preko svoga kluba ili preko nekog drugog kluba koji je u HZS-u dok se ne riješi ta zavrzlama u HZS-u oko izbačenim klubovima.

Naravno Žiga da ja nemam kaj bojkotirati, jer nemam niti pravo pristupa. Ista je stvar s javnom rječju. U diskriminatornim i totalitarnim društvima kad zatvore novinara koji je pisao protiv vlasti vlada mir i sreća, jer nema onog koji je ukazivao na neostatke tog istog sustava. I onda potom tom novinaru ponude da piše za državotvorni klub, pardon novine i obećaju mu vratiti novinarsku licencu i pravo na slobodu, ali pod uvjetom da ne čačka mečku. Jesi li na to mislio ili sam nešto pobrčkao?

Kakav god ti stav zauzeo, neosporno je to da Državno prvenstvo na kojem se brani velikoj većini pilota da nastupaju čista diskriminacija, a biti organizator takvog DP-a automatski te svrstava u onu stranu koja diskriminira, odnosno krši ljudska prava.

2 Palac gore: : Franco, Ratko    
Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 12:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
toni je napisao/la:
I na kraju šećerko. Trpko, mili moj bilježničaru svakojakih interspletnih pojava. Kad si tako informiran i posjeduješ svakojake dokumente, deder ti meni priloži tu "moju" sportsku dozvolu u fizičkom obliku, može i skeniranu. Dajder da ja to vidim. Pretpostavljam da ti to imaš? Ali Trpko, kasno je sad roniti suze za vlastitom sudbom kletom što ti oduzeše sportsku dozvolu 2015. Što nisi suze lijo nad onim sportašima koji u 2014. htjedoše nastupati na DP-u na Kopaoniku ili DP-u u Radoboju. Pače slao si nedvosmislene poruke da im tvoja čvrsta ruka to ne bi dopustila.

1. taj email si mi poslao ti kao dokaz da ti je HZS priznao status takmičara i da se lako takmičiš na DP u srbiji.

2. u dopisu ti je napisano zašto nemaš sportsku dozvolu u "fizičnom obliku", zato je pri prijavi u srbiji nisi trebao ni pokazati.

3. ne ronim suze za svojom sportskom koju su mi uhljebi u HZS oduzeli što kao čovjek i organizator zajedničkog DP nisam pristao na zahtjeve velikih "Rvata" za promjenom imena u isključivo u otvoreno DP Rvatske te tako dao takmičare srbije i slovenije u diskriminirajuči položaj...

4. o sudjelovanju na tekmama FAI 2 je profa već dosta napisao, na organizatoru je da preuzme rizik prijave na FAI te plačanje ne male novčane kazne FAI zbog kršenja pravilnika... niti Željko i ja nismo htjeli riskirati kaznu

toni je napisao/la:
Kad je vlasito dupe u pitanju i kad te stjeraju u kut onda je lako biti "heroj", jer drugog izaza i nemaš. Zašto nisi istinski heroj bio prošle godine kad neki sportaši nisu mogli pristupiti Državnim prvenstvima u preletima i preciznom te ukazao na nanijetu im nepravdu?

5. očito znaš samo jednu stran priče oko sudjelovanja na DP... niko nije heroj, a pogotovo ne ja, ja koji sam nastojao preko HZS i FAI isposlovati da se prizna status cro takmičarima te da lako pristupe na tekmu... puno je tu papirologije s kojom nisi upoznat..

6. za bojkot DP na koji ti pozivaš u svojem postu neka se cro piloti odluče sami... ja na tekmu dolazim kao slovenski takmičar jer sam savoj status oko sportske dozvole riješio u slo.. na cro sportsku dozvolu po Vajdinom itako nemam pravo dok je on uhljebljen u HZS, a ja sam mu u ponedeljak 23.10.2015 u 8:22 poslao dopis preko HZS web kontakta u nadam se da če mi istu poslati ( http://trputec.com/hzs/kontakt_hzs.jpg ) :-D

7. i to je sve, a vrijeme če pokazati svoje....

LP Siniša

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 17:55 
Offline     DHV 3

Sinisa T. je napisao/la:

6. ... ja na tekmu dolazim kao slovenski takmičar jer sam savoj status oko sportske dozvole riješio u slo..

Lako je biti junak s dvije domovine i dva državljanstva.

2 Palac gore: : josipc, MadMax    
Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2015 22:39 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
...

Sad dio za Profu i Žigu posebno, ali naravno i drugima na razmišljanje. Čemu pobogu inzistirati na održavanju DP Hrvatske u preciznom slijetanju u ovakvim oklnostima dragi moji Profa i Žiga? Zato da se unaprijedi sport, izluči najbolji među nama, podijele medalje i pehari? Moguća zarada na organizaciji? Sve to pada u vodu. Niti će se sport unaprijediti jer je 20 pilota ostalo bez mogućnosti nastupanja, niti će se takvim primjerom novi sportaši privoljeti na natecanja, niti će organizator zaraditi jer nema hrpe pilota. Ostat će samo gorak okus lošeg postupanja. Doživjeli smo fijasko s održavanjem našeg DP-a u preletima. Slovenci su preuzeli organizaciju, mi koji smo se htjeli natjecati smo otišli u Sloveniju i natjecali se, jer nam to nitko nije branio. Hrvatska nije dobila državog prvaka, niti prvakinju, niti je neki klub postao ekipno najbolji. Ali bar smo zadržali sportski duh i nikome nije bio zapriječen nastup. Ovo DP u preciznom, ako ga službeno održite i proglasite državnog prvaka bit će sramota za sport.

Mogu svoje tvrdnje potkrijepti slijedećom činjenicom. Organizirali smo ove godine neformalu HR XC ligu u preletima gdje nismo nikeme branili pristup. Profa, ti to dobro znaš. I odziv je bio nevjerojatan. Iskreno sam ostao iznenađen koliko se ljudi odazvalo i sudjelovalo. Mnogi mladi piloti stječu iskustvo na takvom jednom natjecanju. Duh sporta nadjačao je bilo kakvo službeno odobrenje ili neodobrenje. Za Boga miloga, pa nitko od nas nije profesionalac. Je li nam važniji naš sport ili komad pleha ili papira? Imam konstruktivan prijedlog. Organizirajte isto ovakvu neformalnu ligu za precizno i za mlade i za stare, dok se situacija sa HZS-om i sportskim dozvolama ne razrješi na dobrobit svih nas. Učinit ćete mnogo za popularizaciju sporta, jer "mladi" trebaju učiti od "starih". Ovako se nikome neće učiniti nepravda, a svakako nitko neće ostati zakinut stjecanje sportskih iskustava....

...
Elem, pozivam još jednom organizatore da dobro promisle oko organizacije službenog DP u preciznom slijetanju. Natjecanje će ionako biti, ali diskriminacijom velikog broja pilota nepovratno šteti se sportu i produbljuje antagonizme.

Dobro jel pišem ili govorim kineski.

Ta tekma je dogovorena sa DJP LINTVAR 2013 godine u 12 mjesecu u Radoboju i mi održavamo obećanje dato kolegama iz Slovenije da ćemo to sprovesti, pošto je kolegama iz Slovenije njihovo DP FAI 2 kat. natjecanja, a da bi to bilo moguće tj. da ta tekma bude FAI 2 kat., moramo preko HZS jer za tekme drugih država koje se izvode na teritoriju RH samo HZS može dati blagoslov, a prije toga se moraju usaglasiti nacionalni savezi (pročitajte pravila organizacije FAI 2 kat natjecanja koji se nalaze na FAI web stranicama),

Ako HR piloti ne žele doći, neće doći i niko im neće zamjeriti i neće biti HR prvenstva ili neće biti validno i ja tu ne vidim nikakv problem, ako baciš pogled na popis prijavljenih vidjet ćeš da gore nema HR pilota.

Ni mi iz JASTREBA nismo produžili sportske licence za 2015, iz solidarnosti sa zagrebačkim klubovima pa se dakle ne možemo se ni mi takmičiti na natjecanju kojem smo suorganizatori.

Što se tiče zarade već prije održavanja DP HR I SLO u preciznom smo u minusu 200€ (priprema poletišta i sletišta, kotizacija FAI-u) gdje su još majice hrana i piće za sudionike koje moramo osigurati.

Između ostalog mi smo suorganizatori zajedno sa DJP LINTVAR iz Slovenije i zajedno s njima dijelimo troškove organizacije.

Ako neće biti HR natjecatelja, a moj bože što sad, neće biti HR DP ili neće biti validno. to je jasno i nama i kolegama iz DJP LINTVAR ali ide zato OPEN tj FAI 2 kat. I čemu tolike rasprave.

BTW ja još ne znam tko će biti tehnički delegat na DP jer ga I.O. HZS-a nije odredio ili bar ja nisam o tome obaviješten, a trebao sam biti još prije tjedan dana prema pravilniku o natjecanjima.Ne znam ni dali će netko iz HZS doći na otvaranje DP jer prema protokolu DP otvara predsjednik HZS-a ili njegov izaslanik za takve stvari smo prošle godine dobili opomene pa me interesira hoćemo li i ove . : unknown: interesira me još jeli HZS osigurao odličja za DP.

Sutra ću ih malo podsjeti na neke propuste koje je HZS napravio kao organizator DP prema pravilniku o natjecanjima :-D :-D :-D (tj. trebao bi napisati opomenu) :-D :-D :-D i još ću ih pitati ima li ekonomske opravdanosti za održavanjem HR DP u preciznom slijetanju, također prema pravilniku o natjecanjima. :-D :-D

5 Palac gore: : benco, Danči, gburazer, vedran_zgela, Zvoc    
Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2015 1:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Roman Lavriv je napisao/la:
Ziga je napisao/la:

Jedan ode, drugi dođe!
:dash:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.