»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 1:39.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Borje 28.05.2016.
PostPostano: pet 03 lip, 2016 19:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Poli, bio sam 2 tjedna u Americi pa ti mogu reci da veih restrikcija od Amerike nisam vidio.
Znaci ja koji imam sve dozvole i osiguranje, zdravstveno itd itd nisam mogao letjeti tek tako.

Moras se uclaniti u USHPA i kupiti njihovo osiguranje. Nemozes poliejtati sa starta ako nisi clan lokalnog kluba. Za sve te gluparije koje moras poplacat da bis leti npr na 5 mjesta bacis 500 USD na godinu.

U Francuskoj nemoras imati dozvolu. Jedino sto moras imati je osiguranje protiv trecih. Nemoze ti nitko zabraniti da ides i da se ubijes sam, ali osiguranje normalno ne pokriva ako nemas dozvolu.

Ako neciaj nesreca ugrozava ili ometa letenje na nekom startu onda treba zabraniti likovima bez dozvola da dolaze. Nemam nista protiv da oni koji zele slobodu idu na druga brda i lete tamo. Ima dovoljno drugih brda gdje se moze polijetati.
Ako dolazis na Tribalj postujes ili ne letis. AMEN

3 Palac gore: : Boro, Franco, Poli    
Vrh

PostPostano: pet 03 lip, 2016 19:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 09 ruj, 2014 22:22
Dao Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 520 / Palac dolje: : 0
Ma znam na to nisam ni mislio i napomenuuuo sam da je samo školovanje bar tri puta skuplje nego ovdje , i da šikaniraju sve one koji nisu u toj njihovoj nacionalnoj sveamerikanskoj udruzi. Nemoj me krivo shvatiti nisam ja za nikakvo bezvlašće i divljanje. Ja prvi imam sve položeno, i to me koštalo fine love puno više nego u HR.Samo nisam za to da se nezgode napuhuju jel nisu ništa veće, opasnije niti u bilo kojem segmentu gore od večine drugih sportova, a to što je kod nas letenje još uvijek bauk e to pripisujem zaostalosti. Da reda treba biti naravno i za to nam netreba nikakva agencija ili neznam ti što nego mi sami, ali isto tako trebamo i malo omekšati tj vratiti se na onaj sistem ( naučim te letjeti za dva gemišta ). Da smo jasno dozvola nije jamstvo znanja i poznavanja gradiva tj prilika i neprilika. A to ako neko misli da može živjeti od škole letenja i preprodaje krila kod nas grdno se vara. Pa sve je statistika, a statistički premalo nas ima, tako da kako nema tu baš i neke zarade onda neka je bar druženje dobro. I da ja sam potpuno za APPijev pristup i sistem obuke. Je da je sve malo razvućeno na više segmenata ali se zato puno bolje usvaja gradivo. A same agencije u HR me strašno nerviraju pa ljudi moji izrabiše nas na sve strane ti Rodjaci. Agencija za ovo agencija za ono i sve navodno u cilju racionalizacije, a ono samo sve više džabaljebaroša na proračunu. Pa oni su potpuno ugušili UL letenje u HR NEMA GA osim par pojedinaca sve ostalo je na divlje a šta mislite zašto.

Bok

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: pon 06 lip, 2016 9:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
Poli je napisao/la:
Ma znam na to nisam ni mislio i napomenuuuo sam da je samo školovanje bar tri puta skuplje nego ovdje , i da šikaniraju sve one koji nisu u toj njihovoj nacionalnoj sveamerikanskoj udruzi. Nemoj me krivo shvatiti nisam ja za nikakvo bezvlašće i divljanje. Ja prvi imam sve položeno, i to me koštalo fine love puno više nego u HR.Samo nisam za to da se nezgode napuhuju jel nisu ništa veće, opasnije niti u bilo kojem segmentu gore od večine drugih sportova, a to što je kod nas letenje još uvijek bauk e to pripisujem zaostalosti. Da reda treba biti naravno i za to nam netreba nikakva agencija ili neznam ti što nego mi sami, ali isto tako trebamo i malo omekšati tj vratiti se na onaj sistem ( naučim te letjeti za dva gemišta ). Da smo jasno dozvola nije jamstvo znanja i poznavanja gradiva tj prilika i neprilika. A to ako neko misli da može živjeti od škole letenja i preprodaje krila kod nas grdno se vara. Pa sve je statistika, a statistički premalo nas ima, tako da kako nema tu baš i neke zarade onda neka je bar druženje dobro. I da ja sam potpuno za APPijev pristup i sistem obuke. Je da je sve malo razvućeno na više segmenata ali se zato puno bolje usvaja gradivo. A same agencije u HR me strašno nerviraju pa ljudi moji izrabiše nas na sve strane ti Rodjaci. Agencija za ovo agencija za ono i sve navodno u cilju racionalizacije, a ono samo sve više džabaljebaroša na proračunu. Pa oni su potpuno ugušili UL letenje u HR NEMA GA osim par pojedinaca sve ostalo je na divlje a šta mislite zašto.

Bok

Joj daj molim te prestani piliti. Ovajve floskule su više toliko izraubane da su i papagaji prestali ponavljati.

Jasno mi je da ljudi ne vide cjelokupnu sliku rada Agencije, ali ako već imaju problema s pojedinim segmentima, nek ih prvo prouče (ma nek' bace samo pogled) pa će mnogo toga biti jasnije. Za sve nejasnoće obratite se direktno Agenciji, a ako je ikome neugodno, obratite se direktno meni 01 23 69 364.

Poli, ako imaš ikakvih pitanja, aj' se javi jer ne mogu pisati knjige o tome što i zašto Agencija radi pa će biti jasnije o rješavanju trenutnih problema i projekcijama u bližu i dalju budućnost razvoja paraglidinga (i drugih zrakoplovnih sportova). Rado ću ti ispričati i osobnu priču kako sam se zaposlio u Agenciji pa da razrješimo i stvar o uhljebima.

Ako ti se ne sviđa ovo što pišem, ajd' ondak molim te nemoj više huškati ikoga na forumu jer na taj način upravo ti kočiš i unazaduješ (nemam druge riječi, osim eventualno nekih pogrdnih)cijelu priču.

1 Palac gore: : Poli    
Vrh

PostPostano: pon 06 lip, 2016 12:52 
Offline     DHV 2

Može ja sam uvijek za raspravu na nekom određenom nivou razgovora naravno bez vrijeđanja. Žao mi je što se ti vidje u tome da si Uhljeb nisam na tebe mislio. Niti te osobno poznajem, niti imam išta protiv tebe,baš naprotiv činiš mi se OK ovako koliko te čitam ovdje na forumu, a uzgred rečeno nisam niti znao da radiš u Agenciji. Is tvojih postova do sada u prijašnjim temama mogao sam samo zaključiti da prisustvuješ sastancima u vezi Paraglajdinga , a ne i da si u stalnom radnom odnosu. A da Uhljeba ima ima ih i previše ne samo tu nego i u svim segmentima državne uprave, a posebno u raznoraznim Agencijama. I nehuškam ja nikoga pa koliko kužim gotovo svi ovdje na forumu imaju i dozvole i sve ostalo potrebno, samo sam kao i u svemu ostalom za to da se stvari pojednostavljuju koliko je to moguće. Pa to valjda svak ko je bar jedan dokument vadio u ovoj lijepoj našoj zna. Toliko od mene da nebi više raspravljali naravno može se i preko moba dalje ako za to ima potrebe, ta makar ima jeftinih tarifa ako ništa, a najdraže će mi biti kad se upoznamo i sjednemo i poričamo jer se jedino tako može biti siguran da se osobe doro razumiju šta misle.

Bok

2 Palac gore: : Laminar, toni    
Vrh

PostPostano: uto 07 lip, 2016 11:14 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Isti princip kao u Americi (ali jos skuplje) je u Australiji. Ali ima i sporedni rezultat: obucni centri i instruktori mogu normalno funkcionirati pa se ne desava kao u HR gdje bi svi naucili letjeti i dobiti dozvolu za "dva gemista" a u isto vrijeme se ocekuje da Instruktori i obucni centri funkcioniraju na volonterskoj bazi. Ako netko malo stane i napravi racunicu shvatit ce da to nije odrzivo kao sto se to vec vidi po nestajanju obucnih centara. To nije nacin za razvoj HR paraglidinga u buducnosti. To je nacin da sve ide u PM, zivjeli "divljaci" i nek prirodna selekcija radi svoje. Tko je tu lud/pametan?

LP

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: uto 07 lip, 2016 16:18 
Offline     DHV 2

Ma vidi nemoj se sad osjetiti uvrijeđen ili neznam ti ja šta jer stvarno mi nije namjera nikoga ovdje vrijeđati niti prozivati i ja bi isto tako volio da je ovdje sve uređeno i sređeno isto tako kao npr u Australiji i Americi gdje imam jako puno prijatelja koji lete UL, Paratrajkove, PPl ove i sl, ali vi izgleda svoi zaboravljate gdje se nalazite. Ne netreba ovo biti DIVLJI ZAPAD, ali pa brate ne živimo svi mi u Australiji i nemamo njihove plaće. Ponavljam bez uvrede nemoj se naći ovime prozvan jer te osobno ne poznajem i nemogu o tebi ništa pisati, ali nemogu dozvooliti kao jedan od onih koji je ovu državu stvarao od prvog do zadnjeg dana, i napominjem da ništa za uzvrat ne tražim nego da se počne događati samo ono za šta su mnogi oko mene pali. DA SVI DOBIJEMO MOGUĆNOST DA SE BAVIMO ČIM HOĆEMO I DA NAS NEDJELI MATERIJALNI STATUS. KAPAK. Znači nismo se borili zato da lete samo oni koji imaju para za obučne centre nego svi koji to hoćea a za to ispunjavaju potrebne zdravstvene uvjete. Ništa više nego to. A hajde sad malo svi razmislite onako kao što sam napisao u prvom postu na ovoj temi o Statistici pa malo provjerite stvari u svijetu kad već gledamo na Zapad. U odnosu na broj ljudi u Državi koliko bi po tim njihovim standardima mi u HR trebali imati obučnih centara i Instruktora da bi oni tada mogli živjeti od svog rada. Stvarno neznam jel se ja to loše izražavam pa me ne razumijete, ali ja stvarno nisam protiv reda. Pa ja sam za prvi paratrajk digao kredu i platio ga 6000 eura sa polaganjem i prvim koracima skupilo se i preko 7 pa stvarno neznam ko je to izbrojao više od vas da bi ispunio svoj životni san. Ali nažalost nemogu si svi ovdje priuštiti dati ni trećinu tih para a kamoli više. Hajde sjetitese vi stariji kako ste polagali i od koga ste učili prve zamahe krilima,a sad postadošte instruktori i svi bi zarađivali. Eto duboko se izvinjavam ako povrijedih ikoga ovim,a sad završavam raspravu da ne rastezem više. Kriv sam

Bok i ponavljam ovo se ne odnosi na tebe Airie

2 Palac gore: : josipc, jrabic    
Vrh

PostPostano: uto 07 lip, 2016 21:28 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Poli je napisao/la:
nemogu dozvooliti kao jedan od onih koji je ovu državu stvarao od prvog do zadnjeg dana, i napominjem da ništa za uzvrat ne tražim nego da se počne događati samo ono za šta su mnogi oko mene pali. DA SVI DOBIJEMO MOGUĆNOST DA SE BAVIMO ČIM HOĆEMO I DA NAS NEDJELI MATERIJALNI STATUS.

Ajde reci to isto autoskoli. Ako zelis voziti auto ces platiti i odraditi ono sta se od tebe trazi. Paragliding nikome nije potreban za svakodnevnicu, znaci to je luksus. Ako nemas soldi za napravit tecaj ne letis i ciao. Ako zelis letjeti nadjes solde i upises u obucni centar. Paragliding u HR je reguliran. To je trenutacna realnost. Na srecu se kod instruktora nauci i po neka stvar koja moze novom pilotu produzit zivot i zdravlje.

Pjevuckati i jadikovati o starim dobrim vremenima kad se moglo svasta i o tome tko se za sta borio je naravno pravo svakog kome je do toga.

P.S
Bez brige, nisi napisao nista sta bi se taklo moje osobe.

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: uto 07 lip, 2016 22:59 
Offline     DHV 2

Ok to mi je baš drago da se nebi krivo protumačilo, i naravno da se dobro razumijemo. Ah je nažalost je još uvijek luksuz,a meni se čini da i auto škola postaje luksuz i to sve veći. Mala mi taman završava i mogu ti reči da je cijena na nivou europe nije baš ali je tu negdje. Ha eto sve će to ionako doći na svoje prije ili kasnije, samo dok se ti Vajde i Vodanovići zasite nas nigdje ali hajde. Vjeruj mi da nemam ove godine i obaveze oko sebe davno bi i ja Australiju pohodio, iako ni ona više nije što je nekad bila.

ZZZ

Vrh

PostPostano: uto 07 lip, 2016 23:29 
Offline     DHV 2

E da taman se sjetih kad pođoh na ebay da vidim jesu li mi poslali tracking number za novu kameru, da mi nismo nigdje. Prošlu Midland h5 sam kupio prošlog mj.5-tog i nema je i nema a ja bijah škrt pošto sam je kupio iz Njemačke da platim osiguranje pošiljke 19 eura umjesto 9 koliko sam platio plus kamera i eto ona se izgubi u putu od Dojće posta ag. do naše pošte, a kažu bez osiguranja nema ni trackinga tko da sam ju baš onako svojski popušio. A još mi lijepo Švabe rekoše da baš i nebi slali k nama i eto bili su u pravu. Pokri se po ušima , ostavi im dobar feedback i odblokiraj ih, te narući novu iz Kine za manje love hahaha. Hajde ako ništa KInezi su bar malo ljubaznij u komunikaciji. Eh Đaba im račun na dva lista od Dojće posta ag. kad na osnovu njega i milion nekih brojeva nemogu ništa naći tj. nisu se niti udostojili da odgovore. Srećom su u DHL-u koji im je vlasnik puno ljubazniji pa su mi rekli da niš od toga.

Ajoj ništa više ne kupujem iz EU.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: