»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 15:48.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kandidature za organizaciju natjecanja u 2010. god.
PostPostano: čet 21 sij, 2010 14:28 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
joe33 je napisao/la:

Jel bi se složio da organizacija natjecanja košta cca 1500kn po glavi pilota ili...? Mislim da se na taj način lakše mogu kontrolirati (izračunavati) troškovi.

Nebih rekao da se puno može dobiti haračem... Kotizacija bi po mom trebala biti i niža...
Mislim da je jedino riješenje medijalizacija sporta što bi vjerovatno olakšalo pronalaženje sponzora, onih financijskih...

LP!

Vrh

PostPostano: pet 22 sij, 2010 3:26 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Cuo sam se sa Klavdijem iz Kobarida koji tamo sve organizira. Imaju 3 FAI2 tekme i neda im se raditi jos jednu ali bismo mogli spojiti Dutch Open i Croatian open krajem 8. mjeseca.

Oni sve organiziraju odnosno Jelkin Hram i mi dobijemo 50 mjesta rezerviranih za drzavno. Za sada vidim da je to jedina opcija ili ce biti Istra OPEN prePWC nase drzavno

Vrh

PostPostano: ned 24 sij, 2010 12:13 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
A šta mislite od prijedlogu da:
Sinj, Istra i Jelkin Hram budu tekme i da se na kraju zbroje bodovi ???
Na taj način bi privukli dosta ljudi na domaće tekme i oni koji zajebu mogli bi popraviti na drugom natjecanju..... :amen:

Vrh

PostPostano: čet 04 vel, 2010 16:56 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Citat:
="Box
Kad bi osim "svaka čast" HZS, kao suorganizator, ponudio još neku pomoć možda bi i odaziv bio veći. Ovo je više bio poziv u pomoć nego kritika stanja... možda...

Sorry na kasnom javljanju, ali u nastojanju da skinem još jednu misteriju evo male pomoci za buduce potencijalne organizatore drzavnih prvenstava. Organizatori drzavnih prvenstava mogu se obratiti HZS-u s zamolbom za financijskom pomoci vezano uz organizaciju natjecanja. Takve zamolbe koliko mi je poznato rjesava Izvrsni odbor HZS-a (dakle ne Komisija) i moguce je da se odobre neka sredstva za to. Organizatori DP-a su znali dobiti po 1.000-2.000-3.000 kn od HZS-a (ali samo oni koji su trazili). Naravno, za dobiti te novce treba biti uporan, spretan i domisljat, ali nije nemoguce. Na zalost 2010. god. financijski ce biti najteza do sada, tako da nisam bas optimist da ce se od HZS-a moci dobiti neki novci.
Ne bi htio podizati prasinu, ali mogu reci da je bilo i diskusije na temu u kojoj se u HZS-u pitalo, pa organizatori naplacuju kotizacije koje nisu male. Zasto poput FAI-a koji uzima jednu kotizaciju za naknadu (i sto se kod organizatora uzima pod zdravo za gotovo), i HZS ne bi uzeo 1 kotizaciju koju bi onda npr. mogao preusmjeriti u izdatke za nastup reprezentacije i sl. Sa svoje strane sam objasnio da je organizatorima financijski jako tesko zatvoriti financijsku konstrukciju, te da bi to bilo lose za sport. Ipak, da ne znam drugu stranu medalje, tj. koliko je teska i skupa organizacija, na prvu bi se slozio da ima smisla da i HZS zaradi nesto, tj. da dobije bar jednu kotizaciju, a ne da dodatno sa cash-om jos financijski pomaze organizaciju.

Pozdrav,
R.

Vrh

PostPostano: čet 04 vel, 2010 20:45 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ratko je napisao/la:
Ipak, da ne znam drugu stranu medalje, tj. koliko je teska i skupa organizacija, na prvu bi se slozio da ima smisla da i HZS zaradi nesto, tj. da dobije bar jednu kotizaciju, a ne da dodatno sa cash-om jos financijski pomaze organizaciju.

Cek malo kako sad HZS zaradjuje kad ce tu kotizaciju preusmjerit u reprezentaciju (koliko "nesluzbeno" znam dosad je reprezentacija bas profitirala od HZS-a)?! Pa jel poanta postojanja saveza da pomaze razvoj sporta ili da zaradjuje na sportu? A zamisli neko bi od nas bezobraznika jos trazio lovu od njih, i to od svih gluposti, za drzavno prvenstvo...

Ako mogu ponuditi kratki izbor iz rjecnika hrvatskog jezika:

trut - m 〈N mn trútovi〉
1. zool. pčelinji mužjak koji oplođuje maticu
2. pren. onaj koji živi od tuđeg rada; gotovan

HZS -
Hrvatski zrakoplovni savez

govno - sr 〈N mn gȏvna, G gȍvānā〉
vulg. izmet, izmetina

jesti - nesvrš. 〈prez. jȅdēm, pril. sad. jȅdūći, imp. jȅdi, prid. rad. jȅo, gl. im. jȅdēnje〉
1. žvakati i gutati jelo, hraniti se [jesti bez teka; jesti s tekom; nemaju što jesti]
2. (se) ljutiti se u sebi, gristi se
3. (koga) pren. izjedati koga, dosađivati

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: čet 04 vel, 2010 22:06 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Damjancic je napisao/la:
Ratko je napisao/la:
Ipak, da ne znam drugu stranu medalje, tj. koliko je teska i skupa organizacija, na prvu bi se slozio da ima smisla da i HZS zaradi nesto, tj. da dobije bar jednu kotizaciju, a ne da dodatno sa cash-om jos financijski pomaze organizaciju.

Cek malo kako sad HZS zaradjuje kad ce tu kotizaciju preusmjerit u reprezentaciju (koliko "nesluzbeno" znam dosad je reprezentacija bas profitirala od HZS-a)?! Pa jel poanta postojanja saveza da pomaze razvoj sporta ili da zaradjuje na sportu? A zamisli neko bi od nas bezobraznika jos trazio lovu od njih, i to od svih gluposti, za drzavno prvenstvo...

Ako mogu ponuditi kratki izbor iz rjecnika hrvatskog jezika:

trut - m 〈N mn trútovi〉
1. zool. pčelinji mužjak koji oplođuje maticu
2. pren. onaj koji živi od tuđeg rada; gotovan

HZS -
Hrvatski zrakoplovni savez

govno - sr 〈N mn gȏvna, G gȍvānā〉
vulg. izmet, izmetina

jesti - nesvrš. 〈prez. jȅdēm, pril. sad. jȅdūći, imp. jȅdi, prid. rad. jȅo, gl. im. jȅdēnje〉
1. žvakati i gutati jelo, hraniti se [jesti bez teka; jesti s tekom; nemaju što jesti]
2. (se) ljutiti se u sebi, gristi se
3. (koga) pren. izjedati koga, dosađivati

p,
D.

:sarcastic:

Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 0:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ratko je napisao/la:
Sorry na kasnom javljanju, ali u nastojanju da skinem još jednu misteriju evo male pomoci za buduce potencijalne organizatore drzavnih prvenstava. Organizatori drzavnih prvenstava mogu se obratiti HZS-u s zamolbom za financijskom pomoci vezano uz organizaciju natjecanja. Takve zamolbe koliko mi je poznato rjesava Izvrsni odbor HZS-a (dakle ne Komisija) i moguce je da se odobre neka sredstva za to. Organizatori DP-a su znali dobiti po 1.000-2.000-3.000 kn od HZS-a (ali samo oni koji su trazili). Naravno, za dobiti te novce treba biti uporan, spretan i domisljat, ali nije nemoguce. Na zalost 2010. god. financijski ce biti najteza do sada, tako da nisam bas optimist da ce se od HZS-a moci dobiti neki novci.
Ne bi htio podizati prasinu, ali mogu reci da je bilo i diskusije na temu u kojoj se u HZS-u pitalo, pa organizatori naplacuju kotizacije koje nisu male. Zasto poput FAI-a koji uzima jednu kotizaciju za naknadu (i sto se kod organizatora uzima pod zdravo za gotovo), i HZS ne bi uzeo 1 kotizaciju koju bi onda npr. mogao preusmjeriti u izdatke za nastup reprezentacije i sl. Sa svoje strane sam objasnio da je organizatorima financijski jako tesko zatvoriti financijsku konstrukciju, te da bi to bilo lose za sport. Ipak, da ne znam drugu stranu medalje, tj. koliko je teska i skupa organizacija, na prvu bi se slozio da ima smisla da i HZS zaradi nesto, tj. da dobije bar jednu kotizaciju, a ne da dodatno sa cash-om jos financijski pomaze organizaciju.

Pozdrav,
R.

Nemaš ništa s tim, naravno, ali...
Zar ti ne zvuči glupo ovo što je napisano! :shock:
Samo sam postavio benigno pitanje iako znam kako stvari stoje tek toliko da održavam grah toplim. Međutoa, toliko zelene bolesnoće u ovim redovima nagoni me da se javim Branku na terapiju. Kakva crna jedna kotizacija?! Za koga?! Pa zar nije HZS suorganizator? Pa zar se kao takav nebi trebao prihvatiti organizacije i nekog troška. Jedini trošak koji ima je da plati dnevnicu svom predstavniku na otvaranju natjecanja... kao da ga netko želi tamo! Pa zar ne plaćam ja njima plaće i režije i uredski materijal?! Kakvih crnih soma kuna?! Pa, jebote, da mi HZS da soma za državno objavio bih to u svim novinama. Fuj, sramota! Ne bih to ni uzeo! To mi zvuči kao jebena uvreda. (Čak se i sad osjećam malo uvrijeđeno.) :bad:

Pazi i ovo: "ali mogu reci da je bilo i diskusije na temu u kojoj se u HZS-u pitalo, pa organizatori naplacuju kotizacije koje nisu male".
Jal sam ja to krivo shvatio ili je u HZS-u bilo diskusije o tome da organizatori uzimaju puno love za kotizacije...
pa je uredu da i HZS dobije malo od toga.
Mamu im..., pa imaju i pravo... ipak su poslali svoj logo mejlom. :bad:

Doduše, pojma nemam kako točno stvar tamo funkcionira, ali ovo je van svake logike. Za koju PM tamo primaju plaće?! Nedavno sam napisao, i to i dalje mislim, da im jedini zadatak, osim pisanja pravilnika, treba biti lobiranje kod sponzora i osiguravanje sredstava za ono zbog čega i postoje. Vise mi na grbi i još da im dajem keš lovu od kotizacija?! Sramota! Čisto pranje love. Baš me zanima kako pravdaju tu jednu kotizaciju. Da li ti izdaju daju potvrdu? Da li ti izdaju račun? Sa pdv-om ili bez? Plaćaju li porez na to? :bad:

Još bih trebao za soma biti "uporan, spretan i domišljat"!!! :no:
Pa tolko mi vrate godišnje u dućanu za minku od popijenog gemišta!
Toliko love godišnje nađem na cesti, a da se ne saginjem po to!
... i toliko godišnje bi oni potrošili na državno prvenstvo?!
Svašta!

Ujfu! :bad:

P.S. Ratko, mora da si se zabunio! Reci da jesi, pliz! :fool: :-o

1 Palac gore: : Damjancic    
Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 10:22 
Offline     DHV 2

Box je napisao/la:
P.S. Ratko, mora da si se zabunio! Reci da jesi, pliz! :fool: :-o

Prema suzdrzano blagim reakcijama zakljucujem da je 1 kotizacija premalo, tj. da ima prostora za uzeti vise, pa cu predloziti da se uzima u HR uobicajenih 10%, u ovom slucaju od prikupljenih kotizacija. Jedino je steta sto stvar nece zazivjeti dok ne udjemo u EU i dok ne osvojimo Europsko zlato u rukometu i dok se jos par stvari ne poklopi, a do tada ipak sve po starom. Zao mi je sto ce to mnoge poput Boxa i Damjana razocarati, ali tako je to u zivotu.

Evo mozda je bas to dobra prilika da se i FAI-u predlozi da treba uzimati 10% uplacenih kotizacija, a ne samo jednu bijednu. Jedna ko nijedna...

Pozdrav,
R.

Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 11:13 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ratko je napisao/la:
Prema suzdrzano blagim reakcijama zakljucujem da je 1 kotizacija premalo, tj. da ima prostora za uzeti vise, pa cu predloziti da se uzima u HR uobicajenih 10%, u ovom slucaju od prikupljenih kotizacija.

Uuu, neko je malom Ratkicu uzeo igrackicu pa se Ratkic sad malo duri? Kad narastes naucit ces se igrati s drugom djecom. Samo ti predlozi, pa cete lijepo nastavit na tragu na kojem radite tako uspjesno da eto zainteresiranih organizatora za drzavno ko pljeve... Jel tako i u Evropi, jel rukometni klubovi placaju gradnju dvorana gradu?
Daj malo ohladi i prouci problematiku prije nego sto uzmes tipkovnicu u ruke. Sramota te moze biti (do sad se to nije odnosilo na tebe, ali ovim si jasno pokazao svoj stav) da umjesto da branis sport kojim si se i sam bavio pises ovakve tinejdzerske manifeste. Sram te moze biti da ti vecinu kvalitetno odradjenog posla koji bi trebao odraditi savez odrade totalni volonteri.
Sram je i mene sta financiram nekog takvog. Idem po bosansku putovnicu...

Ratko je napisao/la:
Evo mozda je bas to dobra prilika da se i FAI-u predlozi da treba uzimati 10% uplacenih kotizacija, a ne samo jednu bijednu. Jedna ko nijedna...

Pozdrav,
R.

Srecom u FAI sjede malo ozbiljniji ljudi od tebe tak da slobodno predlozi.

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 12:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ratko je napisao/la:
Naravno, za dobiti te novce treba biti uporan, spretan i domisljat, ali nije nemoguce. Na zalost 2010. god. financijski ce biti najteza do sada, tako da nisam bas optimist da ce se od HZS-a moci dobiti neki novci.
R.

Ima dvije vrste šefića (ja tako zovem sve one koji nad sobom imaju nekog svog šefa, ali primijenjivo je na bilo koga tko je na nekoj poziciji u hijerarhiji vlasti, a da to nije sam vrh ili dno).
Jedni se prvenstveno brinu za svoje neposredno podređene, pokušavaju razumijeti njihove probleme i potrebe i prenijeti ih po hijerarhiji prema gore.
Drugima je prvenstveno bitno prenijeti prema dolje želje nadređenih i pobrinuti se da one budu što bolje izvršene.
Naravno, želje onih s vrha i želje onih s dna su najčešće u konfliktu.

E sad, ja nisam idealist pa mi je jasno kako je prirodna struktura stvari da što je netko bliže dnu da mu je bitnije ovo prvo, a što je bliže vrhu da mu je bitnije ovo drugo.

Ako čovjek baš želi biti širok on može lako razumjeti i jednu i drugu stranu no nema apsolutno nikakve logike da netko s dna ima (ili bi trebao imati) razumijevanja za probleme onog s vrha, pogotovu kad ne nailazi na nikakvo razumijevanje s vrha za vlastite probleme.

Tako kada netko tko je tek negdje iznad dna pokušava ove na dnu uvjeriti kako trebaju stvari gledati na način onih s vrha, meni se smuči.

Svijet je u krizi, država je u krizi, izdaci za sport su smanjeni, HZS nema love za potporu bilo kojeg sporta pa ni pg-a. Sve to može, ali baš i ne mora biti čitava istina.
Ma reci mi jednostavno da nikakve love neće biti i točka, ali nemoj me samo uvjeravati kako je HZS-u teško i implicirati da bi pomogli kad bi mogli.
A gdje su bili sve ove godine kad nije bila kriza?!!

Samo to je već previše, no govoriti o tome da smo još dobro prošli (jer si se eto 'zauzeo' za nas) jer bi nam mogli početi još uzimati lovu s natjecanja umjesto da ih novčano podupiru - e pa to je svarno na granici apsurda.

Ratko, ti po mom doživljaju apsolutno nisi nimalo glup, niti loš, niti zao, ili pak gledaš neke sebične interese, ali.. men, get some perspective! Tvoja minorno viša pozicija u hijerarhiji vlasti apsolutno ti diktira da se 99% brineš za probleme letača, a 1% za probleme HZS-a, države i opstanka ljudske vrste.

Inače ja dobro znam da, kad je na vlasti tiranin, svi oni između su u klincu tek malo manje od onih na dnu, i da je često potreban čovjek velikog integriteta da bi preuzeo poziciju u kojem će ga, uz minimalni benefit, svi pljuvati, a on će i dalje biti na toj poziciji jer zna da bi raji na dnu s nekim drugim na tom mjestu bilo najvjerojatnije još puno gore (Na tu temu svakako preporučam SF priču: Meso za kralja - Orson Scott Card).
Pa zar smo s HZS-om u toj poziciji?

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 13:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Pa kad naš čovjek u HZS-u ima mišljenje da bi njegove kolege piloti, susjedi i prijatelji trebali organizirati tekme kako bi se financijski pomoglo HZS-u ne bi li oni onda financijski Možda pomogli nama, što misliš kakvo je tek mišljenje onih u HZS-u koje boli kurac jel netko organizirao natjecanje ili nije te da li će bit netko s parama tko će otić na svjetsko ili neće bit nikoga.

A ja, kreten, pitao da li možda postoji neka dobra volja tih ljudi da nam se nekako, dobrom riječju ili preporukom ili sl., lobiranjem preko ministarstva pomogne kod kontrole leta ne bismo li dobili 2 soma na državnom natjecanju. :ROFL:

Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 17:51 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
Ratko je napisao/la:
Organizatori DP-a su znali dobiti po 1.000-2.000-3.000 kn od HZS-a (ali samo oni koji su trazili). Naravno, za dobiti te novce treba biti uporan, spretan i domisljat, ali nije nemoguce.

to je sramota! samo toliko...
pozdrav,
Jasna

Vrh

PostPostano: pet 05 vel, 2010 23:15 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
"Organizatori DP-a su znali dobiti po 1.000-2.000-3.000 kn od HZS-a (ali samo oni koji su trazili). Naravno, za dobiti te novce treba biti uporan, spretan i domisljat, ali nije nemoguce."

Dakle, recimo da organizatori nekog(npr državnog prvenstva) natjecanja u hrvatskoj broje dvadesetak članova(recimo da je to jedan klub, a mogu biti i dva), recimo da u slučaju dva kluba tu radi nekih 40-tak ljudi. I recimo da tih 40 ljudi želi zaraditi neke pare za natjecanje.
Predlažem da odu u nadnicu jedan dan(branje duhana, ispomoć prilikom skupljanja slame, berba grožđa ili na neku drugu akciju na selo, kod ljudi koji imaju velika imanja i plaćaju dnevnice kad su velike akcije na imanjima).
Pa ako uzmemo da bi svaki od organizatora dobio bar 100kn za taj dan plus sira i vrhnja za gablec, ujutro rakijicu i poslije pivicu možemo vrlo lako izračunati da bi tih 40 organizatora za samo jedan dan zaradilo oko 4000kn.

Naravno da ne treba biti ni domišljat ni uporan ni spretan ni pametan.....

Ja bi uvijek išao na taj način zaraditi nešto para za natjecanje nego na onaj naveden na vrhu posta.

1 Palac gore: : Danči    
Vrh

PostPostano: sub 06 vel, 2010 0:24 
Offline     DHV 2

Ispričavam se svima koji su me pogrešno razumjeli kad sam napisao:
Ratko je napisao/la:
Prema suzdrzano blagim reakcijama zakljucujem da je 1 kotizacija premalo, tj. da ima prostora za uzeti vise, pa cu predloziti da se uzima u HR uobicajenih 10%, u ovom slucaju od prikupljenih kotizacija. Jedino je steta sto stvar nece zazivjeti dok ne udjemo u EU i dok ne osvojimo Europsko zlato u rukometu i dok se jos par stvari ne poklopi, a do tada ipak sve po starom. Zao mi je sto ce to mnoge poput Boxa i Damjana razocarati, ali tako je to u zivotu.

Pokušao sam biti duhovit i sarkastičan, ali čini mi se da sam gadno zabrljao, jer to nije tako shvaćeno :((
Dakle, u neformalnom razgovoru u kojem se spomenula opcija da i HZS poput FAI-a uzima za naknadu jednu kotizaciju, takvom razmišljanju sam se argumentirano suprotstavio i nadam se da do toga nikada neće ni doći. Možda to nije bila ozbiljna ideja, možda je, ne znam, no tome sam se dakle decidirano usprotivio jer znam da je to pogrešno razmišljanje. PJK Zagreb je bio organizator 2 državna prvenstva i znam koliko je organizatoru teško, što znači krpanje kraja s krajem, i što znači završiti s organizacijom u minusu. Svaki dodatni izdatak bio bi poguban za organizatore. Nadam se da sam ovaj put po ovom pitanju bio precizno jasan.

Druga stvar koja me muči je ta što većina smatra kako Komisija ima utjecaja na financije HZS-a, tj. na sredstva koja se izdvajaju za parajedrenje. Sadašnja Komisija, na žalost, nema apsolutno nikakvog uticaja na sredstva koja se dostavljaju. Naime, o tome odlučuje Izvršni odbor HZS-a koji je izabran na izbornoj Skupštini HZS-a. Nitko nije nezadovoljniji i frustriraniji od mene što Komisija nema nikakav uticaj na sredstva za parajedrenje i ne zna da se stalno nastojim izboriti za bilo kakva sredstva. Komisija za parajedrenje je tek stručna skupina koja pokriva segment natjecanja u parajedrenju. Očekivati da Komisija riješi sve probleme koji postoje u HR parajedrenju je naprosto pogrešno. Mnoge stvari nisu u ingerenciji Komisije, ali ipak se trudimo i na drugim područjima napraviti nešto. Ljudi u Komisiji nisu zaposlenici HZS-a, ne primaju nikakve naknade, ni dnevnice, niti imaju bilo kakvu pogodnost - dakle volontiraju. Čak nemaju ni prilike dolaziti u prostorije HZS-a. Primili su se jalovog posla, tako da drugi mogu napadati nekog tko troši svoje vrijeme da bar neke stvari pokuša posložiti. Slično kao kad netko dođe na natjecanje i krene kritizirati organizaciju, a da ni sam ne zna što znači biti organizator natjecanja i što sve stoji iza toga. Zvučat će čudno i iznenađujuće mnogima, ali Komisija čak nema niti nikakve veze s reprezentacijom. Reprezentacija je potpuno samostalna od Komisije (koga zanima neka čita Pravilnike). Traži se direktor reprezentacije i nitko ne želi baviti se time i preuzeti za obvezu brigu o reprezentaciji.

Moglo bi se na ovu temu potrošiti još mnogo teksta, ali ništa koristi od toga. Kao što bi rekao Milan Bandić - treba delati. Je, čista demagogija. Ideja je naći nekog magarca koji će rintati, a svi ostali će lamentirati i pametovati, kako to ništa ne valja. I dobro je dok ima magaraca.

Komisija nije zapisana u kamenu i svatko tko može bolje i kvalitetnije obavljati posao u Komisiji zatražiti priliku da to i učini.

Vrh

PostPostano: sub 06 vel, 2010 1:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ratko je napisao/la:
Ispričavam se svima koji su me pogrešno razumjeli kad sam napisao:
Ratko je napisao/la:

Pokušao sam biti duhovit i sarkastičan, ali čini mi se da sam gadno zabrljao, jer to nije tako shvaćeno :((

Nije uopće problem u tom postu. Problem je u kombinaciji ovog:
Ratko je napisao/la:
Nitko nije nezadovoljniji i frustriraniji od mene što Komisija nema nikakav uticaj na sredstva za parajedrenje i ne zna da se stalno nastojim izboriti za bilo kakva sredstva.
i ovog
Ratko je napisao/la:

Kako se netko tko smatra da je logično da bi organizator pg tekme trebao financirati HZS može ikad izboriti za ikakva sredstva? Slučajno eto znaš iz prve ruke o organizaciji jer si sudjelovao pa si se tome usprotivio. Znači da nisi onda bi se složio s njima?

I na kraju:
Ratko je napisao/la:
Druga stvar koja me muči je ta što većina smatra kako Komisija ima utjecaja na financije HZS-a, tj. na sredstva koja se izdvajaju za parajedrenje.

Prvo veliš da se stalno trudiš nešto izboriti, a onda se čudiš zašto mislimo da komisija ima utjecaja na financije HZS-a? Mislio si reći da većina nas misli kako vi tamo raspolažete i odlučujete samostalno o nekakvim sredstvima? Ne mogu govoriti za druge, ali meni to sigurno nije palo na pamet. Jedino što vi možete je pričati, gnjaviti, objašnjavati, tražiti, moliti, uvjeravati itd. I nekako ipak mislim da je to svima jasno.

Suma sumarum: dobiti bilo što od HZS-a je težak i jalov posao, škrti su generalno, a pogotovo ih boli k za nas paraglidere. Zato onaj tko ipak od njih pokušava nešto dobiti mora biti još ekstra uporan i tvrdoglav, a ne imati ponekad razumijevanja i za njihovu stranu priče.

Sad kad sam iskritizirao mogu i priznati: čak i kad bi mislio da ja takav posao mogu bolje raditi ne bi ga se prihvaćao. Zato si u jednome ipak u pravu. Bolje imati onog tko hoće nešto raditi, makar ne i najbolje što se može, nego imati samo hrpu savršenih 'stručnjaka' koji neće ništa raditi.

Vrh

PostPostano: sub 06 vel, 2010 15:24 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ratko je napisao/la:

Delegeta HZS-a, koji je redovito i natjecatelj, dobija besplatnu kotizaciju. Time smo zadovoljili apetite HZS-a za jednom kotizacijom od ubranih. Elem, pored toga, taj isti delegat dobije i ponešto putnih troškova. Osim toga, koliko mi je poznato, samo od parajedriličarskih klubova HZS ubere više od 10.000 kn (min. 1.000 kn godišnja članarina u HZS-u, a tamo je više od 10 PG klubova učlanjeno). Pod Kapom HZS-a se organizira 2 Državana prvenstva (pika i preleti) gdje pošalju delegata, kojeg organizator tetoši, a HZS mu (možda) ispalti putne troškove. Njihov tošak je jedino prema FAI koji iznosi za jednu sportsku aktivnost 1000 USD.

And now something complete different! Ili po naški, slijedi HEREZA! Kaj mogu, takav sam. Kad bismo imali Hrvatski parajedriličarski savez i kad bi svi klubovi koji se natječu (15-ak) izdvojili 1000 kn godišnje. mogli bismo platiti članstvo u FAI i još bi nam ostalo para za organizaciju natjecanja. Naravno, ovo je moj kopernikanski osrvrt i spada u sferu ZF, ali tako stoje stvari. Oni (HZS) postoje zbog nas (deklarativno), a mi radimo za njihove plaće (realnost). Zar u ostalom ne funkcionira tako naša kompletna državna uprava. Kaj mislite kamo ide krizni porez? Da, da na poboljšanje zdravstvene skrbi, dječje vrtiće, školstvo i sport!

Ratko, život je takav - čupav i dlakav!

Vrh

PostPostano: sub 06 vel, 2010 18:24 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
i kad onda za nas kažu "dva Hrvata tri stranke" ... :-D
Šalu na stranu, šta bi se dogodilo da želimo osnovat Hrvatski parajedriličarski savez, čini mi se da to ne bi bio veliki problem.

Po Zakonu o športu dovoljno je da "na području Republike Hrvatske djeluju najmanje tri športska kluba, odnosno najmanje dva športska saveza osnovana u istom športu". A pošto za jedan sport moze biti osnovan samo jedan nacionalni savez tribali bi dokazat da mi ne spadamo u isti sport kao zmajari, padobranci, jedrilicari i ostali koji se sada nalaze pod HZS-om.

Predpostavimo da uspijemo i osnujemo HPS, 15-ak klubova se učlani i plati članarinu, prime nas u FAI, nađemo sponzore, organiziraju se natjecanja i DP, sve bude lipo i krasno.
Šta se događa sa izdavanjem dozvola i registracijom letjelista? Jeli to automatizmom prelazi pod nadležnost HPS-a ili bi nas HZS mogao prcati do beskraja.
Ko HZS-u daje autoritet da sada obavlja te stvari??
Ako mi svojim članstvom dajemo za pravo HZS-u da se "brine" za nas i određuje nam situaciju u kojoj se nalazimo onda bi se istupanjem iz članstva riješili te privilegije.

Vrh

PostPostano: sub 06 vel, 2010 19:09 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Na prvi znak mogućeg osnivanja HPS došao bi već provjereno dobitni odgovor od HZS-a (Zavadi i vladaj) :bad:

Vrh

PostPostano: ned 07 vel, 2010 4:47 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Koliko sam upucen osnovan je Hrvatski Padobranski Savez nedavno iz istog razloga.

Znaci jedni manje u savezu. Ostaju u biti onda zmajari, mi, jos neski drugi a avionceki, baloni oslo sve pod agenciju.

Vrh

PostPostano: ned 07 vel, 2010 9:15 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
hrga je napisao/la:
Koliko sam upucen osnovan je Hrvatski Padobranski Savez nedavno iz istog razloga.

Znaci jedni manje u savezu. Ostaju u biti onda zmajari, mi, jos neski drugi a avionceki, baloni oslo sve pod agenciju.

ako je ovo istina onda bi mogli primjenit drugu taktiku.
Mogli bi čekat da se svi ostali odvoje pa da ostanemo sami, sve pare i nekretnine će nama ostat :ROFL: :ROFL:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: