»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 21:40.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Omega 7/28 review !
PostPostano: sri 18 kol, 2010 0:27 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Postao sam vlasnik rabljene Omege 7, 2006 godina, rekao bih dobra godina, iako, svaka je unazad bolja... Kako je to krilo klase 2-3, iako sam svaštario svih ovih godina od kako letim (2005) imao sam prilike letjeti 2-3 krilo ! Tu se nalazio P1 i P2 među ostalim, a i možda još koje krilo iste klase... Svojoj osobni rekord napravio sam 2007. na Sigmi 5 (DHV 2) od 40 km , i od tada stagniram jer znam da bih letio više i dalje potrebno je imati kompletnu vlastitu opremu...što nije bio slućaj kod mene ! Naravno, tu neizostavno vitlanje,sjedenje u gepeku po cijele dane, pa škola ! I napokon sam poslušao Box-a, i krenio nekim "normalnim" putem i počeo sam iz početka ! Odlučio sam se za 2-3 krilo jer je to jedino bilo na tržištu koje pokriva moj težinski raspon (100-130), a i cijenovno je bilo prihvatljivo, check krila je dobar, znam što mi je još napraviti na proljeće ( špagice ) i sada trebam još dobar stolac, rezervu, radiovezu,čokoladicu snikers (imam), 200 kn u kokpitu i gasssss...
Šalu na stranu, volio bih se osvrnuti na osjećaj letenja sa O7.... Zacrtao sam si plan, da ću sa O7 natane, prvo će dobiti ime... Osobno smatram da krilo treba imati svoje osobne ime, možda tajno ime, ime na koje se odaziva...hmmm, dal je O7 muškog ili ženskog spola ?! Drugo, napravili smo tri leta do sada u mirnim uvijetima, na šlepi i ono što sam primjetio, mogu reći da me je podsjetilo na ADVANCE a to je da su specifični u letenju... Relativno sporo reagira na razliku od P2 npr., šestari, okreće se "flah" oko ruba krila, ne želi ući u spiralu, kao npr. OZONE koji je živahan bez obzira na klasu. ADVANCE se jednostavno drugačije leti , ja bih ga usporedio sa Mercedesom i zadnjom vućom ! Ne govorim pritom o "ljenosti" nego o ulasku u zavoj...
Nekako mi se čini da je "tiha", ne odaje puno, želi da pilot sam otkrije svoje namjere a isto tako vjerujem da neodlučnog pilota bez opomene kažnjava, kao da želi vladara koji zna svoju misiju a Ona je tu da sve mu ispuni....
Prolaskom kroz balone na kraju dana reagira kao žena koja je se razvela i zna što hoće a ne kao tinejđerka koja zaziva jer su joj tako rekli (Ozone)... Vrlo je osjetljiva na dodire balona ali je staložena, spremna uvijek pitati " Idemo li Dragi" i ako se dvoumiš, jednostano proleti kroz prošlost davajući Ti drugu priliku uvijek...
Toga se i bojim... Ona jednostavno zna što hoće, i što voli a što ne !!!!
Za razliku od Cayenna 3 koji sam "posudio" od brata Štete, koji je nabrijani srednjoškolac prepun testosterona, i koji uvijek čak i na sahranama ne spušta onu stvar, Omega je sasvim nešto drugo...
Pri letu ima sve one manire čistokrvne klase, uši drži spuštene kao da pita dal si siguran... Voli da se mazi rekao bih !
Na slijetanju ima podosta brzine ali isto tako ako je pritegneš do kraja, kao žena, na vrhuncu, propne se i mirno te prizemni !
Kod polijetanja otkrio sam po prvi put da je uvijek spremna, za razliku od ostalih žena koje bi i ne bi, ona se čak i na pogrešan potez ne obazire, nego pomaže svojem čovjeku da zajedno krenu putem neba....
Strah me je što je čutljiva, na neki svoj način, ne bih rekao ohola, jednostavno, ona je Kraljica neba i Ona to zna bez obzira na glasine koje kruže...
Jedino je zamjeram što je komplicirana oko tih magneta za komande koje se "ljepe" gdje god stignu, uvrću, i prepliću ali, ako je to jedino, onda je savršena....
Sad je vrijeme da sa mojom O7 krenem na neka nova putovanja, da otkrijem neke nove visine i iskreno se nadam da će mi dozvoliti moju bahatost i aroganciju mesinganog ehcajga....
I da, nije mi bilo nikog uvrijediti, i ove konstatacije su samo moj produkt doživljaja... Ako netko zna više o O7 volio bih da podjeli ovdje na forumu slobodno !
I , nije mi jasna ta "kuglica" u dolini venerinog brega...mislim na speed i kopčanje....
Ajde, ne palite se, samo recite, kako se to pokopča...
I da, nisam Vam prestavio Nju....
VALKYRJA....
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=37466

Dobro nebo i vidimo se na DON-u 10 !!!

8 Palac gore: : Box, Danči, hrvoje.vt, ksmokvina, marin, toni, zlatko2508, Zoki    
Vrh

Naslov: Re: Omega 7/28 review !
PostPostano: sri 18 kol, 2010 7:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Bok Moro,

review je lirski i inspirativan, ali ako nisi uzeo još jednu Omegu ova koja je došla od mene je broj veća, tj. 7/30. ;-)

Za kopčanje speeda postoji neki "zvaničan" sistem, ali ja bi to radio ovako: na speed špagicama koje idu od sica napraviš uzao, tako da provučeš omčicu kroz rupu u metalnoj alci na vrhu špage. Kroz tu omču provučeš kuglicu i onda zategneš. Meni je uvijek držalo.

Pozdrav i lijepo leti.

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 9:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Kaj se speeda tiće, to je najjednostavniji i najčvrši vez koji postoji. Kitesurferi ga koriste za abnormalne sile od kad postoje.. Sretno s novom pilom ! To ti je ustvari 1-2 krilo sa finesom 10. Jedini problem je veča živost ako zatvori preko 50%, al to je moguče samo ako spavaš ;)

http://www.kitedist.com/Store/Tab.aspx?tabid=4

slika

LP

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 13:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Morelli je napisao/la:
I da, nisam Vam prestavio Nju....
VALKYRJA....

"Valhala je golema dvorana u kojoj stoluje Odin.Tu okuplja sve svoje ratnike na gozbe. Junaci ,koje posluzuju Valkire,uživaju u veprovini i najfinojoj medovini,ali su uvijek spremni krenuti u konačnu borbu protiv divova."

NIŠTA BEZ SVINJETINE!!!
(a još kad ti ju posluži Brunhilda...)

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 14:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
a jesi je opisa.... da ovo pošalješ u Advance dali bi ti novu O8 .....
:beer:

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 17:02 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Bio sam poceo opisivat "zvanicni" sistem kopcanja speeda al nakon dvije recenice ni ja nisam shvacao sta zelim reci. Enivej, Vedranova slika dobro ilustrira poantu. Inace, cini mi se da si dobro pogodio u opisu krila, jedino sta se ne moras bojat da ce te kaznit, to je najmirniji 2-3 koji sam letio.
Nu, glede speeda, ima jedna druga stvar, naime ona druga kuglica. Ako bolje pogledas, ona sluzi kao granicnik i u jednom trenutku mijenja "prijenosni omjer" s 3:1 na 2:1. E sad, vidjet ces da nju na mjestu drzi cvor. Navodno pomicanjem tog cvora mozes dobiti jos koji km/h na brzini. Iako, naravno, iz Advancea upozoravaju da u tom slucaju izlazis iz atestiranih parametara. Drscite, smrtnici, buahahahaha :blum2:

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 17:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Moro, ne daj se toliko impresionirati tom svojom Grunfildom (tako se zove, ma ne, ma nema veze). Krilo je mrakić, makar je u zrelim godinama (pa i sve MILFice su tu bolje, zar ne?). Ali ipak pripazi, ko i svaka takva baba u tim godinama zna reagirati nešto nezadovoljnije nego one mlađe, pa ti priprijetiti šamarčinom ili barem razvodom (hm... otkud mi to?). No ni ti nisi baš u zelenim godinama, pa se nadam da ćete se nekako sprorazumjeti. Barem do njezinog klimaksa. Uostalom, vidimo se na DON-u, pa popričamo. Do tada la-ga-no, po-ma-lo. Što se speeda tiče, ja sam jednostavno navezao one kukice, makar mi i sad nije jasno što je pisac htio reć s prvom kuglicom .

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sri 18 kol, 2010 18:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Šta reć' brate?
Od svih epskih opisa koje čitam na ovom forumu, a ima ih sijaset izašlih iz tipkovnica majstora pisane riječi, ovaj kojim si ti opjevao svoju Omegu nekakao mi je kao od srca otkinut. Ima jedna istina koju sam 'pokupio' iz jednog tada dječjeg filma, gdje jedan mladi čarobnjak biva savjetovan da ne bira čarobnjak čarobni štapić već čarobni štapić bira svog čarobnjaka. U paraleli s tim, ako to primjenim na svoje iskustvo, letio sam puno krila od svojih početaka davne 2004-te. Bio zaljubljen u svoju Sigmu i do neba i natrag bio 'Addictied to Advance', ali kad me tog ljetnog popodneva prošle godine prvi put podigao moj Cayenne 3 shvatio sam da sam 'odabran'. Dakle, ima nas koji možemo letjeti sve (nisam među njima) ali prava i jedina istina je da krilo bira svog pilota. Samo je pitanje da li ćete se sresti...
Ti si izgleda bio te sreće, ali dajte si vremena. Kad sve dođe na svoje počinje čarolija...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: