»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 18:37.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Acro na drvetu - Naš'o na Jubitu
PostPostano: pon 23 kol, 2010 20:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Ja bi bar 7 puta bacio rezerevu.

Vrh

Naslov: Re: Acro na drvetu - Naš'o na Jubitu
PostPostano: pon 23 kol, 2010 21:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Jednakom brzinom bi padao.

Inače za info to je Antoine Montant ili tako nekako jedan od najboljih akro pilota svijeta. To na čemu leti je bio Gradient 7

Vrh

PostPostano: pon 23 kol, 2010 22:20 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Za nas manje iskusne; ... kaj nije trebal,kad više niš nije pomagalo, opičiti full stall-činu ? :crazy:

Vrh

PostPostano: pon 23 kol, 2010 23:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Zato služi wingtip lajna.. imo je vremena cjelu ikebanu isplest, a ne samo 1-2 linije ;)) Inače, uvijek treba izabrat ovak finu mekanu šumicu, a ne stjenčuge tipa triblja..

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 8:17 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 17 kol, 2010 19:34
Dao Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
...pitanje je što bi bilo da je otvorio rezervu,osim u slućaju da je imao upravljivu rezervu,a taj detalj nemamo(snimka je stara 4g,dal su uopće prije 4g postojale upravljive rezerve?)...koliko sam stigao primjetiti oko njega baš i nije lijep teren i pitanje je gdje bi završio da je otvorio rezervu,a i neznamo koji i kak jaki vjetar puhao i na kraju kud bi ga odnio-možda na onu neku liticu i zuf u provaliju.Mislim da je nakon zatvaranja krila sve poslije bilo isplanirano,propadao je dosta malom brzinom(mislim ništa brže nego bi sa rezervom), koliko toliko je mogao upravljati sa krilom i sletio je kud je i planirao(planiranje nakon zatvaranja krila)-skoro pa na mekano.
Najvjerojatnije da je startao sa one planaine s lijeve strane,znaći da je vjeter puhao na planinu,da je otvorio rezervu vjetar bi ga okrenuo na planinu i završio bi na onoj strmini-litici i pitanje kak bi to završilo.
Milslim da je sve to bilo planirano(govorim o planiranju nakon zatvaranja krila),on se nije usr.nego se cijelo vrijeme "bori"i na kraju sve "dobro" završi. :yup:
...a i prišparal je rezervu :) ,ovako je samo završil sa uništenim glajderom.

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 11:05 
Offline     DHV 2-3

Slažem se da je apsolutno postupio po najboljoj mogućoj opciji. Moja izjava o bacanju rezeve više je 'dramatskog' karaktera. S druge strane meni se čini da je i krilo pretrpilo neku havariju, jer s vremena na vrijeme u kadar uleti neka špagica. Stoga sam sklon misliti da mu je pukla i koja špagica/linija, te nije bilo moguće u potpunosti ponovno formirati krilo, jer ne vjerujem da takav majstor nebi u toliko vremena mogao dovesti u letno stanje krilo koje je neoštećeno. Sjetimo se Biondijevog slučaja...

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 14:05 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Red Baron je napisao/la:
S druge strane meni se čini da je i krilo pretrpilo neku havariju, jer s vremena na vrijeme u kadar uleti neka špagica. Stoga sam sklon misliti da mu je pukla i koja špagica/linija, te nije bilo moguće u potpunosti ponovno formirati krilo, jer ne vjerujem da takav majstor nebi u toliko vremena mogao dovesti u letno stanje krilo koje je neoštećeno. Sjetimo se Biondijevog slučaja...

Ajmo jos malo nastavit mozda neko vidi i male zelene koji su mu klaksonskom zrakom sjebali krilo u sprezi s CIJA i Foks Malderom.
Spaga u kadru je osigurac od kamere. Pametan covjek sve veze dvaput, budala kupuje novu kameru svaki mjesec.
Svatko tko je letio malo vitkije krilo zna koliko isto moze letit s onakvom kravatom.
Covjek je napravio sta treba, pristedio jedno pakiranje rezerve.

Misa est.

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 20:07 
Offline     DHV 2-3

Damjancic je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:
S druge strane meni se čini da je i krilo pretrpilo neku havariju, jer s vremena na vrijeme u kadar uleti neka špagica. Stoga sam sklon misliti da mu je pukla i koja špagica/linija, te nije bilo moguće u potpunosti ponovno formirati krilo, jer ne vjerujem da takav majstor nebi u toliko vremena mogao dovesti u letno stanje krilo koje je neoštećeno. Sjetimo se Biondijevog slučaja...

Ajmo jos malo nastavit mozda neko vidi i male zelene koji su mu klaksonskom zrakom sjebali krilo u sprezi s CIJA i Foks Malderom.
Spaga u kadru je osigurac od kamere. Pametan covjek sve veze dvaput, budala kupuje novu kameru svaki mjesec.
Svatko tko je letio malo vitkije krilo zna koliko isto moze letit s onakvom kravatom.
Covjek je napravio sta treba, pristedio jedno pakiranje rezerve.

Misa est.

p,
D.

Whow!
Damjan is alive!!!
Hvala što si me prosvjetlio. Divan si!!!
...i u pravu. Tek sam pri drugom gledanju vidio da je 'nešto' vezano za lijevu naramenicu od sjedalice.
...i ja nikad nisam letio malo vitkije krilo, pa neznam. A i kada (i ako ću ikad) letit takvo krilo nadam se da nikad neću 'doznat'.
Pusa

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 20:09 
Offline     DHV 2-3

I da! Nemrem si pomoć, moram pitat: A kaj je to 'klaksonska zraka' i di se može nabavit? Čini mi se skroz cool.

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 20:21 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ma dobro, malo sam puko, sta ces...
Samo mislim sve je to jednostavno u teoriji al nekad te kravate ili nedajboze lineoveri oce bit zajebane za izvuc, sve ovisi o rasporedu spagica i zloj sreci, sto vece rupe medju spagama to vise krila udje, a i kak su tanke nekad valjda spoj zacvika u petlju ne bi ga izvuko da si sv. Petar. Nekad taj "jednostavni" savjet povuci stabilo samo jos vise uvuce krilo u spage. A covjek jedva kontrolira stvar i ovako, na par mjesta se vidi generalno sranje kad pokusa popravit i malo se makne tezinom u sredinu. Uz to, vjerojatno je rezerva privatna a krilo sponzorsko ;)

p,
D.

P.S. Klaksonska zraka je samo najubojitije oruzje u vascelom univerzumu. Jedina obrana je stalno nosenje staniolskog sesirica s antenicama da ti ne moze pocicat misli. To su mi rekli glasovi. Oni isti koji se jave svaki put kad vidim zute krizeve.
P.P.S.
Ha! Eto, imali ste mjesec dana, svako zasluzuje godisnji pa i od mene, sad se pomalo vracam da vas dalje tekutiram :evil:

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: uto 24 kol, 2010 22:41 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
Evo kompletnog klipa.

Vrh

PostPostano: sri 25 kol, 2010 1:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Damjancic je napisao/la:
P.S. Klaksonska zraka je samo najubojitije oruzje u vascelom univerzumu. Jedina obrana je stalno nosenje staniolskog sesirica s antenicama da ti ne moze pocicat misli. To su mi rekli glasovi. Oni isti koji se jave svaki put kad vidim zute krizeve.

Kako si brrrrrz!!!
Uskratio si mi zadovoljstvo objašnjavanja kako je to bilo kad sam i sam otišao po pljuge u obližnji kiosk i vratio se za 3 godine.
(Od tada za mene "sonda" ima posebno značenje)
...
...
... :scratch:

Vrh

PostPostano: sri 25 kol, 2010 1:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Nekima je prva opcija kad se nest sjebe rezerva a ja je se nesjetim i kad bi mi trebala neznam ni gdje mi je rucka!
Ja bi vjerovatno odma napravio full stall a onda malo sviro po spagama i obeco sam si zadnji put kad su mi bile spetljane spage da cu napravit zaklapanje pa da se razlabave i mozda pomogne,a u ovakmom slucaju bi to isto pokuso pa makar i
lose upravljiv glider je jos boli od neupravljive rezerve dokucit sto blize onih livad desno od brda i sto dalje od litica!
Tu je neko pito sto bi bilo da je bacio rezervu rezerva se NE bi otvorila tj zabila bi se u glider jer cim pusti vrti SAT
a to je naravio u 1.35 i predomislio se pa ipak okino ravno u sumu jer ak se ne otvori i dalji si u rotaciji to ni dobro!
I pazi koliko malo tip koci desnu da ne prevuce krilo koje je dobrano sjebano s ljeve strane pa jedva drzi pravac!

Rezervu bi ja tu bacio tako da bi ljevom rukom uzo desnu komandu i drzo ju taman toliko da krene u ljevu spiralu
i onda bacio rezervu nekud od sebe!!!
Ak neides bas radit ritmicki SAT Heli i slicno tesko da ces se naci u ovakvim problemima!!!
AL sta JA znam to su samo moje ideje!!!
Nediraj rezervu samo letaj!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.