»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 3:40.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Informacije o RADNE Racket 120
PostPostano: ned 05 ruj, 2010 10:30 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 17 kol, 2010 19:34
Dao Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
kbelcar je napisao/la:
Ja imam Vittorazi Easy100, za sad je ok!
Ne postoji diler za Hrvatsku, a diler za Sloveniju je tragicno preminuo prošle jeseni!! Znaci, direkt u Italiju po njega - makar ja nebih na tvome mjestu!!!!

pozz

...ne kužim ono-makar nebi na tvome mjestu?
...pošto smo isto godište valjad možemo na TI.Kak tvoj pali?ima el start?dali znaš koliko možda dođe novćića?

Vrh

PostPostano: ned 05 ruj, 2010 18:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
Mislim da ti je cijena oko 1600 eura!!

Ne bih - zato jer je jako tesko, gotovo nemoguce nabaviti rezervni dio za popravak motora!!
Nakon sto posaljes mail vlasniku Vittorazi, treba mjesec dana da dode odgovor na isti, ja kupujem u jednoj drugoj trgovini blizu radionice Vittorazia, ali tamo deru cijene za slanje poštom, recimo 22 eura a paket tezak 200grama, vrijednosti 20 eura - pa ti racunaj!!

Moj savjet ti je da si kupis motor za koji postoji diler u Hrvatskoj, odnosno za koji postoji dobra podrska - barem sto se rezervnih dijelova tice!!! JER U POCETKU CES GA SARAFITI I SARAFITI, dok ne krene (moje iskustvo)!!

pozz, kristijan

Vrh

PostPostano: ned 05 ruj, 2010 23:22 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Tragedija je dragi kolega APCO da ti neznas sta hoces jer kad ti je taj tvoj Solo palio ko mina iz prve koji si ku...
prodo i sad izmisljas perpetum mobile to nepostoji nema savrsenog stroja ,svaki ima falinge i ak
naeznas satelat smijesu goriva , paljenje, promjenit spagu za paljenje i slicno il nemas bracu ko ja koji ce ti to napravit
bolje ti je vozit se na biciku nego s paramotorom jer se svima stalno nest razjebe!
Ja nikad nebi kupaovo paramotor da nisam probo taj r 120 jer je bilo jednostavno da nemoze jednostavnije i
upalit i poletit a moras skuzit musice svakog straoja i nista ti nece pomoc anglaser ak presavga pa zalije svijecicu ,
onda mozes samo skurit anglaser i tak da kad nađes savrseni stroj javi ja cu kupit dva!
I nakraju sto nekupujes kod tog slovenca i dalje potrebnu masinu kad si vec sve kod njega kupio? Bar ti je blizu!
I da jeftino a super dobro isto nema nigdje!
Pa sretno ti u potrazi!

Vrh

PostPostano: pon 06 ruj, 2010 16:27 
Offline     DHV 1-2

Rodrigez je napisao/la:
Tragedija je dragi kolega APCO da ti neznas sta hoces jer kad ti je taj tvoj Solo palio ko mina iz prve koji si ku...
prodo i sad izmisljas perpetum mobile to nepostoji nema savrsenog stroja ,svaki ima falinge i ak
naeznas satelat smijesu goriva , paljenje, promjenit spagu za paljenje i slicno il nemas bracu ko ja koji ce ti to napravit
bolje ti je vozit se na biciku nego s paramotorom jer se svima stalno nest razjebe!
Ja nikad nebi kupaovo paramotor da nisam probo taj r 120 jer je bilo jednostavno da nemoze jednostavnije i
upalit i poletit a moras skuzit musice svakog straoja i nista ti nece pomoc anglaser ak presavga pa zalije svijecicu ,
onda mozes samo skurit anglaser i tak da kad nađes savrseni stroj javi ja cu kupit dva!
I nakraju sto nekupujes kod tog slovenca i dalje potrebnu masinu kad si vec sve kod njega kupio? Bar ti je blizu!
I da jeftino a super dobro isto nema nigdje!
Pa sretno ti u potrazi!

...dragi kolega Rodrigez :beer: ,ja znam što želim i nije loše ćuti što drugi misle,njihova iskustva i te stvari...
Razumijem se ja u šteljanje smjese,promjenit špagu i nešto malo više,da neznam nebi iz ove krame:
http://img821.imageshack.us/img821/6903/77095684.jpg http://img819.imageshack.us/img819/6104/63189625.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/6519/52560136.jpg
napravio ovo:
http://img693.imageshack.us/img693/6906 ... aganje.jpg http://img713.imageshack.us/img713/6906 ... aganje.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/5923/3solosloen.jpg http://img693.imageshack.us/img693/5923/3solosloen.jpg

Solo sam bio posudio prijatelju koji leti bezmotornim zmajem,on je pokušaval da montira taj motor na svoj zmaj,dok je to isprobaval dogodila mu se havarija s motorm(da nije njemu onda bi meni),od vibracija je popustila matica koja drži magnet na osovini te je magnet oštetil osovinu.On je složil motor i sve je funkcioniralo,ali...ja sam nakon toga prodao paramotor,novom vlasniku sam reko što se dogodilo i tražio sam za njega samo 250eura,takoreći sam samo dobio novac za elisu koja je bila ganc nova na tom paramotoru. Mogao sam dobiti punu cijenu vrijednosti tog motora jer je on prilikom prodaje u potpunosti funkcionirao,ali ja nisam neki pokvarenjak da znam što se dogodilo i da to takvo nekome prodam,na kraju svih krajeva i početaka pa ljudski život ovisi o tom motoru.

Što se tiće R120,ja sam rekao da motor u potpunosti odgovara onome što taražim,osim paljenja,to nisam izmislil-gledal i vido na svoje oći,vlasnik tog paramotora veli da to paljenje zeza od prvog dana kupnje,a on ga je kupil novog.Navodno da novi modeli imaju fergazer bez čoka i da je ta varijanta puno bolja,čekam povratne informacije.

Od Slovenca se više ništa nemože kupiti jer se on više ne bavi prizvodnjom zbog bolest,sve što je imal je rasprodal.
Nisam na forum došao da pametujem i nekoga vrijeđam kao neki,ja sam samo tražio da si pojednostavim neke stvari,jer svi ljudi sve znaju a jedan ništa.
Polazim samo od sebe,ak nešto znam i ako može ta informacija nekome pomoći npr.viewtopic.php?f=22&t=1364 ja ću ju iznijeti i podijeliti s drugima.Cijenim i poštujem razmišljanja od g.Belcara,dotićni gospodin ima VITTORAZI-a a veli da ga ne kupim jer je problem s nabavkom dijelova,kao i Informacija od g.Zeca o broju od g.Zolija,takve stvari su za forum,a ne da netko pametuje bez pokrića.Koji je onda smiso foruma ako se nakraju ne donese neki kvalitatan zaključak,ne zbog mene,nego zbog drugih,i drugi misle kupiti neke paramotore jednog dana.

Isprićavam se ako sam koga povrijedo,nije mi bila namjera,hvala svima koji su sudjelovali u raspravi tj.pomoći.
Lijep pozdrav.Matija Oraić. :bye:

Vrh

PostPostano: pon 06 ruj, 2010 20:16 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Respekt za trud i znanje ok slaganja Sola cnaci kuzis se u problematiku i sorryi ak sam te uvredio!
Meni najbolji motor sto sam vidio ja je simonini 2 s anglaserom tu su dvoje s takvim strojem i imaju najmanje problema
al ih isto imaju al pale ko mina! Meni se svida simonini 2 EVO zbog snage!
Ja sam na r120 napravio 8h i nisam stvarno imo nikakvih problema prilikom paljenja,najvise mi sa svida centrifugalno kvacilo
ali zasto ih nema na motorima preko 20 konja neznam!
Meni je potreban jaci stroj jer imam 100kg a nevolim letit samo ravno al isto tako namam para da si kupim ono sto bi
htio pa letuckam s onim sto imam !
Kad slozis sto god da slozis nadam se da cemo se nac negdje da popricamo i letimo !
lp Kristijan

Vrh

PostPostano: pon 06 ruj, 2010 22:35 
Offline     DHV 1-2

Rodrigez je napisao/la:
Meni je potreban jaci stroj jer imam 100kg a nevolim letit samo ravno al isto tako namam para da si kupim ono sto bi
htio pa letuckam s onim sto imam !
Kad slozis sto god da slozis nadam se da cemo se nac negdje da popricamo i letimo !
lp Kristijan

...to mi se dopada,da se družimo i letimo :greeting: ...i ja isto nemam novaca za bacanje i ako treba poćekat ču još 100godina ako traba da kupim motor(mislim živjeti do 200). :oops:
Ja nisam nikad mislio ništa loše o tom R120 :good: ,uvijek sam govorio da ima sve što sam zamišljal da treba imati i da je idelan za mene osim one jedne sitnice koja i možda nije i tako važna,možda ga je u onom trenutku vlasnik malo presaugal-zalijal pa je bio problem upaliti ga,ali je najvažnije da kad upali da se ne gasi,a u biti svaki stroj ima neke cake i treba to skužiti i mislam da onda nema problema,a i jako je važno da citiram g.Belcara:
kbelcar je napisao/la:

Moj savjet ti je da si kupis motor za koji postoji diler u Hrvatskoj, odnosno za koji postoji dobra podrska - barem sto se rezervnih dijelova tice!!! JER U POCETKU CES GA SARAFITI I SARAFITI, dok ne krene (moje iskustvo)!!

pozz, kristijan

...stoga mislim da je taj R120 dobar odabir jer ima osiguran servis a i sve što sam zamišljal da treba imati.

Lijep pozdrav.Matija Oraić. :bye:

Vrh

PostPostano: uto 07 ruj, 2010 22:26 
Offline     DHV 1-2

...evo mene opet :bye: ,malo sam naporan,a kaj bute...

Danas sam imal prezentaciju dva R120,stari i novi model,i oba dva pale ko mina,bilo hladan bilo topli,čak ga i na leđima mogu upaliti...neznam što je bilo s onim prvim,valjda smo ga zalijali i dok nije benzin isparil-dok se nije osušila svjećica nije hel upaliti :oops:

Ovim ptem bi se htio svima zahvaliti na raspravi,VELIKO HVALA,puno ste mi pomogli,pogotovo g.Zec koji mi je dao broj od g.Zolija a i g.Zoli mi se pokazal jako poduzetan-susretljiv jer mi je u kratkom roku osigural tri prezentacije R120,a zahvalil bi se i vlasnicima R120 koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme za prezentaciju.

Odluka ja pala,uzimam R120 i elisu od 1250mm,taj motor ima sve što sam mislio da treba imati,a i Vi ste to savjetovali,da ima 20PS,prisilno hlađenje,centrifugalno kvačilo,lagan,relativno mala potrošnja,a to što nema el.starter mislim da je prednost,cca 4kg manje,a i savjet od g.Belcara -da uzmem motor koji ima uvoznika i osigurane rezervne dijelove,a to ima taj R120,ima uvoznika,garanciju godinu dana,osiguran servis i rezervne dijelove.

Još jednom hvala svima.

Lijep pozdrav.Matija Oraić :bye:

Vrh

PostPostano: sri 08 ruj, 2010 16:24 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Ima jos jednu manu koju je Zec presutio tj konstrukcijsku falingu uzak pogonski remen
koji pri duzem radu i vecem gasu proklizava!

......................IMA SPREJ PROTIV PROKLIZAVANJA REMENA................................

Vrh

PostPostano: sri 08 ruj, 2010 17:28 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 15 tra, 2010 19:21
Dao Palac gore: : 724 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 29 / Palac dolje: : 0
Istina da je remen sklon proklizavanju pogotovo kad je noviji jer je preuzak i sklon istezanju tako da ga treba svakih par sati dotezati ali kasnije čim remen ima više sati i proklizavanja su zanemariva,zato nevjerujem da bi sprej puno pomogao. Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri 08 ruj, 2010 22:50 
Offline     DHV 2

Jel ima neko da bi mijenjao paramotor za kompletnu PG opremu krilo,sic,rezerva,gps,vario,kaciga,kombinezon??????????????????????? :respekt: :respekt: :beer: :beer:

Vrh

PostPostano: čet 09 ruj, 2010 23:39 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 pro, 2009 17:21
Dao Palac gore: : 32 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 64 / Palac dolje: : 5
Grgo malo si pobrko pojmove R120 nije raket 120 to je potpuno drugi stroj :)
Znači riječ je o ovom motoru koji je po puno stvari bolji od huske(husqvarna) ili ti ga Raketa 120
http://www.he-paramotores.com/index.php ... s&mod=r120
osim po cijeni lol! :lol:
Živli i letili!!

Vrh

PostPostano: pet 10 ruj, 2010 15:50 
Offline     DHV 2

Ma nisan ja ništa pobrka to o proklizavanju remena je napisa Rodrigez a ja san samo reka da ima sprej protiv proklizavanja :beer: :beer: :respekt: :respekt:

Vrh

PostPostano: pet 10 ruj, 2010 18:25 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 pro, 2009 17:21
Dao Palac gore: : 32 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 64 / Palac dolje: : 5
Dobro je Grgo sjedi 5. :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]