Ratko je napisao/la:
Pokušao sam biti duhovit i sarkastičan, ali čini mi se da sam gadno zabrljao, jer to nije tako shvaćeno

(
Nije shvaćeno jer u tim rečenicama nema ni natruhe sarkazmu. Vjeruj mi, ja bih to pronašao.
Nadalje, u svom postu nisam niti jednom riječju spomenuo Komisiju, članove komisije, a ni tebe. (Na početku sam te ogradio tvrdeći da "nemaš ništa s tim", tj. da o mnogim stvarima unutar HZS-a neznaš ništa.)
Nadalje, ovakvo posipanje pepelom samo zvuči kao da se tamo konstantno prešutno slažeš sa svime što odluče. (Poput Milanovića: Ja ću biti suzdržan tako da svi znaju kako to ne podupirem, a ujedno nisam protiv jer poštujem (plaća me) sistem u kome plivam.)
Jedan savjet:
(tako da nitko drugi na ovom forumu ne čuje - momci zažmirite oči, što bi rekla moja kćer)
Ako već ne možeš progurati tamo ono zbog čega si se (iskreno tako mislim) i prijavio, onda im daš nogu i usput razbiješ neka vrata i prevrneš par stolova sa 486-icama.
Ili...
Ostaneš tamo jer si utopista (ili ti paše to društvo ili se nadaš stalnom zaposlenju ili ti se sviđa zgrada ili obožavaš 486-ice...).
Ali tada, pošto si ujedno i kolega pilot, na ovoj grupi moraš malo glumatati. Kad god pišeš o HZS-u i ulozi komisije, stalno trebaš pljuvati po njima, sve njih u materinu, đubrad neda pare, evo Komisija se trudi, ali nas ovi tuku svaki puta kad se tamo pojavimo i tjeraju da pišemo u Wordu 3.1. Kužiš?
Šalim se naravno. (moram to reći jer možda se sarkazam ne iščitava)
Međutoa...to je u nekim drugim oblacima!
Bojim se da je istina bliže onome što sam ja pisao, tj. Toni, Damjan i ostali.
Radi se o letargičnoj grupi homića (nisu dovoljno karizmatični da bi bili pederi) koji se jedino znaju boriti da cijeli njihov sustav opstaje bez vizije koja bi im možda donijela dugoročno puno bolje benefite. S tim sukladno, niti Komisiju tamo nitko ne može, niti želi shvatiti ozbiljno (pri tome mislim na gotivljenje kao partnera, a ne da ste vi neozbiljni). To što ja imam privatno mišljenje o Komisiji kao grupi koja se ne upliće rado u sukobe (blago rečeno) nije dovoljno da se išta promijeni.
Međutim, riječi komisije na ovom forumu dovoljno su teške da mogu izazvati burne reakcije. Znaš i sam da su već svi narogušeni. U prvom redu većina se bori sa krizom, besparicom, odnosima u familiji (jer je besparica), a kad im titraš po jedinom što ih odvlači od te svakodnevice, onda možeš očekivati samo linč. U vremenima kad bi se svi tekmali, kad nemaju volje nešto organizirati jer ne mogu do para, kad su uvjereni da ih netko stalno potkrada, reći da bi bilo uredu odvojiti još malo kako bi netko drugi imao još manje problema nego oni, nije sarkazam nego ruganje i provokacija.
Najgore je ipak to što smo svi znali i prije što je i kako radi HZS, no ipak smo pokušavali plivati i ne mutiti vodu već sa nekim dugoročnim potezima i razmišljanjima doći do rezultata. Ipak, je to politika, pa im je handling katastrofa (odaziv na komandu). Naučili smo da treba biti strpljiv i da će se zahvaljujući nekolicini požrtvovnih pojedinaca na kraju ipak doći do nekog prihvatljivog i pomirljivog rješenja.
Postom u kjemu se netko "šali" na način da stavlja sol na ranu nikako neće promijeniti mišljenje o HZS-u već, naprotiv, stvara dodatno loše mišljenje i o komisiji.
I što sad?
Da sam neko govno iz sabora, namazani političar koji živi na nevolji svojih kolega, povodeći se riječima iz tvog posta te uvidjevši vašu nemoć rekao bih:
Kompletna komisija treba dati ostavku i napustiti HZS!
Ali, nisam, pa neću!
Moje trenutno raspoloženje je ovakvo:
Me ostanite i radite (ili ne radite) što ste radili do sada. Whatever! Puca mi...
Ja ću skupit nešto love da odem na par tekmi i tamo se potrudit da me ne smeta jako neko govno koje se busa da je suorganizator, a nije.
Šatro status quo: ja njih ne volim manje nego što oni ne vole mene!