»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 24 srp, 2026 21:02.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: WhatsApp
PostPostano: sri 15 sij, 2014 1:10 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
dragi moji,
želim vas informirati o korisnosti smartphone aplikacije WhatsApp: http://www.whatsapp.com/
ukratko, to je messenger u kojem bilo tko (=administrator) može kreirati grupu i na istu pozvati, odn. nakačiti ljude (u našem slučaju letače) jednostavnim dodavanjem kontakata iz svog telefonskog imenika. neophodno je prethodno registrirati svoj telef. broj u WhatsApp aplikaciji. maksimalni broj ljudi na grupi je 40.

to izgleda ovako [npr. grupa pod imenom pajarus (pravilno "pajaros" = ptice)]:

slika

unutar grupe su dogovori; "ja idem tu na letenje", "nađemo se tu", "iscurio sam tu",.. dakle svaki član grupe može nešto komentirati:

slika

notifikacije sa grupe se mogu custom-izirati [npr. mute - tako da vas npr. preleti utorkom s Ifke ne smetaju dok radite ;)]:

slika

a ono što je najbolje, nakon lijepog i dugog preleta (ili curione u nekom Mordoru), možete sa ostalima podijeliti vašu lokaciju :) :

slika

naravno da je moguće kreirati više grupa; po zonama letenja - npr. Zagorje i sl, osobito zato što ima letača koji isključivo lete na svom lokalnom brdu. npr. na prvom snapshot-u se vidi da sam ja nakačena na grupe letača iz zone Berga (= Alioth-Puntxat) i Ager, Lleida (= ktxvol)

u Španjolskoj, već barem u zadnje 2-3 godine, nitko ne koristi sms, već WhatsApp. alternativa koja baš i nije zaživjela je Line: http://line.me/en/?utm_content=buffer83edd&utm_source=buffer&utm_medium=twitter&utm_campaign=Buffer

nadam se da će WhatsApp uskoro i kod nas zaživjeti jer jer fakat jednostavan i koristan.
zna se desiti da se neki korisnici "zanesu" pa u vrijeme neletice spam-aju grupu filmićima sisa/guzica, fotkama pive i sl. hedonizmima, ali to ostali korisnici brzo srežu :) u principu pravilo je kao i na forumu: priča se samo o letenju.
lp! :)
Jasna

6 Palac gore: : Domagoj Rebić, isantek, MadMax, Morelli, zupanich, Švabo    
Vrh

Naslov: Re: WhatsApp
PostPostano: sri 15 sij, 2014 15:06 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Bok mi iz Kvarnerskog okruženja koristimo ovu stvar već mjesecima i za dogovoranje oko letečkih aktivnosti radi savršeno.

1 Palac gore: : Jasna    
Vrh

Naslov: Re: WhatsApp
PostPostano: sri 15 sij, 2014 15:39 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Ime ove aplikacije se pravilno izgovara kao što to čini naš Annoying Orange i društvo na 0:32 min ovog videa :-D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: