»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 26 srp, 2026 9:59.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zimsko letenje - Rukavice, grijači i vezano uz to...
PostPostano: sub 18 pro, 2010 15:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Evo otvaram novu temu, da razdvojimo babe i žabe...

Dakle

Mario RI je napisao/la:
ove skywear imam i ja i osim ako ispod ne namontiram još podrukavice i još jedne rukavice...ledara. Mislio sam da će biti dovoljno sa podrukavicama, ali ništa...zebac.

Ove grijače sam se sjetio da sam kupovao u igluu za spavanje vani, ali to tako sporo počne grijati...ne znam...Cijena im je bila 15 kn i 20 kn...ovisno da li su oni koji drže 20h ili 8h.

Neznam koja je firma ti koje si probao, Mario, ali ove koje ja gonjam počinju grijati čim si ih izvadio iz najlona i malo protresao. Izgledaju kao malo bolje nafutrana vrećica za čaj samo ne od filter-papira nego od malo deblje gaze. Evo idem sad pogledati kako se točno zovu. (Stanka - :-)).
E'o v'ako: Zovu se CHIBA HEATER HOT LINER. Sastav: žljezo, voda, celuloza, aktivni ugljen, kloridi (nije specificirano koji kloridi). Ta smjesa reagira sa kisikom iz zraka i događa se nekakvo "usporeno izgaranje" koje sam grijač zagrije na cca 40 celzija. Ja osobno mislim da je to u prvom satu i malo više (tako da nije preporučljivo stavljati na golu kožu - što i stoji deklarirano na omotu). Na vrećici je deklarirano da griju cirka 12 sati, a moje iskustvo kaže da nepromjenjenu temperaturu drže 6 sati. Dovoljno za gonjat zmsku stotku, kaj ne ;-).

Ovo sa Romanovim najlonskim rukavicama sam probao, ali ispod ovih svoji standardnih "ljetnih", ali zamalo sam i ja prošao sa, ne samo jednim crnim prstom. Bolje mi je držalo sa pamučnim tankim 'podrukavicama', ali kad je to prošlo tako da sam pola leta držao ruke pod pazuhom, odlučio sam se "pregrist govno" i investirati u pravu stvar.

Vrh

Naslov: Re: Zimsko letenje - Rukavice, grijači i vezano uz to...
PostPostano: pon 20 pro, 2010 6:59 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Ova sam ja koristio....Rubytec (2 različita modela što su u kutiji):
http://www.iglusport.si/smucarska-turna ... lne-vrecke

Otvori, protresao i čekao nekih pola sata da počne grijati...i to na vrhu Risnjaka usred noći, nakon 6,5 sati hoda kroz snijeg do pojasa....nabijem njih (rubytec, iglusport, sebe što ih kupio....) i njhove grijače!

Tek kada sam ih stavio u čarape i počeo hodat s njima, tada su se nešto zagrijali. Možda ih treba stalno stiskati, pa tek onda rade poso kako treba...ali tako ne piše na uputstvima!

Idem danas do Intersporta, pa ću zajedno vidjeti za one McKinley rukavice što je Toni spomenuo.

Vrh

Naslov: Re: Zimsko letenje - Rukavice, grijači i vezano uz to...
PostPostano: pon 20 pro, 2010 10:21 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
našao ovu stranicu sasvim slučajno...

Ima heat padova, ali i rukavica...

http://www.theheatcompany.com/shop/hand ... 3wod4lHypg

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]