»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 21 ruj, 2026 5:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: ned 22 sij, 2012 9:50 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
toni je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
I
Ne ulazeći u glupost, glupoću pojedinih izjava, pače nazivati nekoga glupim, osvrnuo bih se na slijedeće. Ajde Joža nemoj pretjerivati. O čemu pričaš, tko je u ovoj državi gladan? Ima siromašnih, ima nezaposlenih, ali ima među tih 350.000 nezaposlenih bar pola koji rade, ali na crno. Evo npr., ja plaćam svaki mjesec 4 osobe na crno. I to pristojan novac. Jedni rade u osnovnoj djelatnosti kojim se bave moje firme, ali i teta čuvalica koja prima puno plaću na crno. Nije me sram to priznati. Sram bi me bilo platiti nepoštenoj državnoj upravi novac kojim bi oni kupili skupih bemveja, audija, kavijara, malo dali fudbalerima, a više sebi strpali. Plaćam i za 4 osobe sve dopirnose. Osim toga u sezoni (4-5) mjeseci imam bar još 10 ljudi koje plaćam na crno. A ti isti 10 rade još kod nekoga. I ti Joža radiš na crno, a ne znam da li si prijavljen u uredu za nezaposlene ili u poreznoj upravi. Ali to naravno nije u redu. Zato sam ja za EU, jer želim plaćati državi, ali da mi dio toga država vrati na neki način (naravno nisam glup da plaćam nešto za što ne dobivam ništa) ili potroši na neke prozaične stvari kao štu su vrtići, škole, sportske terene, bazene, potporu gospodarstvu za otvaranje novih radnih mjesta. Ali transparentno, ne samo deklarativno. Nekako mi se čini da sami nismo sposobni za to, jer je "naš čovjek" uvjek varao državu, bila ona Jugosvlavija ili Hrvatska (dalje na pamtim, ali vjerujem svojim precima koji su varali i one još starije države), a svaka vlast, bez razlike tuđinska ili "naša" (uz dužnu ogradu, ja ne smatram nekoga svojim samo što smo iste nacionalnosti). Smatram, možda griješim, vidjet ćemo, da će u EU rad na crno biti smanjen, ali da će na neki način prijava ljudi i pune plaće biti stimulirane. Nenormalno mi je da moram zaraditi za sebe, svoje ljudi i onda još za isti toliki broj službenika koji me onda još jebu svaki put kad od njih nešto tražim i to mi dodatno naplate. Sad su mi još nametnuli iz porezne (kao i svima s prihodima od preko 800.000 kn godišnje) da SAMI popunjavamo porezne fromulare u elektronskom obliku koje inače rade tete u poreznoj. Uzimaju mi pare za svoje plaća, a sad još i ja moram raditi ono što bi oni trebali raditi za pare koje su mi oteli. Pa da si pucam u koljena, da mi ta bol otklanja ovu psihičku. Prelac, uz dužno poštovanje, radiš u državnoj firmi i primaš plaću iz tog proračuna koji ja djelomično bojkotiram. Ti radiš častan posao, ali ne možeš znati kakvu meni frustraciju predstavlja svaki 1. u mjesecu, isti onaj kojem se ti veseliš.

Nije da se branim al ću reć da su Hrvatske šume u kojima radim profitabilno poduzeće u vlasništvu države koje puni proračun i to na nekoliko nivoa. Kada vidim svoj platni listić mam mi se sere kolika je razlika između cifri bruto - neto :shock: .
A baš me zanima tko bude jamio (mislim na hrvatske šume - prirodno bogatstvo HR) na račun dosadašnjih i budućih kredita koje nam naša "politička elita" stavlja na grbu.

Razumijem o čemu pričaš ali ne razumijem kak ti bu glede svega navedenog u tvom postu EU pomogla : unknown:

lp

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 9:53 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
toni je napisao/la:
[
U stvari, vrlo sam zlurad i ne želim da me jaši više domaći Murta, pa ću se opredjeliti za stranog Kurtu. Da vidim malo promjene.

Pa promjena će bit ta da će te jahat i Murta i Kurta!

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 11:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Jure je napisao/la:
Eto sutra će svanut i taj dan, 22. siječnja, dan na koji ćemo saznat ima li još kičme u narodu hrvatskom ili su većinu od nas slomili.
Nadam se da je ovih 12 stranica pomoglo da svi budemo barem malo bolje informirani o temi, i da se barem donekle čuje strana koja je protiv ulaska u EU.

Uzalud vam trud sviraći, pardon, bukaći!!
Siguran sam da je u Hrvatskom narodu ipak ostalo dosta onih koji svojim rukama zarađuju kruh i koji se nisu poveli utopijskim ideologijama raznoraznih likova poput Pernara, dječačića koji si još uvijek kupuje sendviče roditeljskim novcem, a o ekonomiji i privređivanju zna koliko i Marica o krivom k....
Da smo u poziciji ja bih prvi rekao EU FY, ali čovjek u životu mora biti realan i znati da kad plivaš u govnima, da ćeš nešto od tih govana morati i progutati.
Ubijeđen sam da će Hrvati danas reći DA za EU(cca 60%), a vi svi koji ćete odabrati drugu opciju biti ćete u manjini ili kak se to već veli ,luzeri.
Osobno od EU ne oćekujem da mi bude puno bolje, ali oćekujem da mi bude lakše, a to je opet bolje.
Budući da promjene neće biti brze, a na nekim poljima biti će čak i gore(šta god uradio,svi nikada neće biti zadovoljni), imati ćete dosta prilike da nam ponavljate:
"Eto vam sad vaš EU, šta smo vam mi govorili!"
Žalosno je samo što nema načina da saznamo kako bi bilo da je prevladala vaša opcija, mada sam ja ubijeđen da bi za par godina postali opet leglo kriminala i korupcije i nastavili se valjati u blatu Balkana.
I na kraju, ako konstatno na izborima birate gubitnike, a sad na referendumu budete opet među gubitnicima, možda je vrijeme da se zapitate jeste li stvarno tako dobro informirani ( da ne velim pametni) kako to vi o sebi mislite? :hi:

1 Palac gore: : Tomica Solina     3 Palac dolje: : horbaPG, Josip K-T, Mario RI
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 12:46 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
gprelac je napisao/la:
Nije da se branim al ću reć da su Hrvatske šume u kojima radim profitabilno poduzeće u vlasništvu države koje puni proračun i to na nekoliko nivoa. Kada vidim svoj platni listić mam mi se sere kolika je razlika između cifri bruto - neto :shock: .
A baš me zanima tko bude jamio (mislim na hrvatske šume - prirodno bogatstvo HR) na račun dosadašnjih i budućih kredita koje nam naša "politička elita" stavlja na grbu.

Slažem se s tobom. I ako udjemo volio bih vidjeti na realnom primjeru (a ti si po meni savrsen za to) drzavne institucije. Kod nas za sada sto se placa i poreza tice nikakve najave o promjenama nisu stigle, a vjerujem da bi ih porezne ustanove vec poslale...

LP!

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 13:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Znate kaj...
Danas je GOTOVO!!!
Kaj ste rekli rekli ste. Kao i Franco, negdje u dubini svoje duše vjeujem da ako dovoljno ozbiljno prionem svome radu i imam mjerljive rezultate toga rada, a ne da se ko "Grk u hapsu" bunim na sve što mi ne ide uz dlaku... dakle vjerujem da mi ni u EU ni izvan nje nebude ni bolje ni lošije. Biti će mi onako kako si sam stvorim.
Problem onih koji bi u EU pošto po to je to što u svojoj učmaloj svakodnevici misle da će im promjene donijeti nešto bolje... bez puno truda. E NEĆE gospodo!!!(i gospođe -dakako) Dakako, čast izuzecima, ali u EU će vam biti jednako "loše" kao i sada... morati ćete se isto dizati u 7 ujutro i isto biti na poslu u 8...hmmmmm... jedino što nećete moći ispijati kavice do pola deset. BTW, ja svoju prvu kavicu u većini slučajeva pijem negdje na benzinskoj na autoputu oko 6 ujutro. Neće ni meni biti bolje u tom kontekstu. Ja ću te kavice ispijati na istom mjestu u usto vrijeme sa ili bez EU. Iako me do zla boga nervira što će hrvatska politička elita imati 7.000-14.000 EUR primanja mjesečno, ali zar nam sad korupcija ne jede daleko veći komad kolača. Neće otići ni korupcija - biti će je uvijek kao što je oduvijek i postojala, ali će valjda ovi koji primaju te puste tisućice biti dovoljno svjesni da je bar obuzdaju "kod kuće", ako ni zbog čeg drugog a onda bar da njima nebi "presušilo".
Puf! Otišao sam predaleko. Poanta je da će nam uvijek biti onako kako si sami, svaki pojedinac za sebe, stvorimo. Sa ili bez Eunije.
Ne zmajerite na idućih par rečenica. (Dosta o meni - hajmo malo o meni)
Radim za njemačku firmu 18 godina (slovima OSAMNAEST). Počeo sam kao obični serviser sa srednjom stručnom spremom. Danas sam Project Manager sa otprilike 10-ak puta većom plaćom nego kad sam počinjao. Dobro, vrijednost te plaće nije 10 puta veća, nego otprilike 5 puta... ali je veća!!! To nisam postigao gledanjem preko plota u tuđa dvorišta i vikao da je nepravda kaj je susjedu bolje. POstigao sam neprkidnim samo-usavršavanjem i beskompromisnim zalaganjem. Red rad, i (samo)disciplina me je dovelo tu gdje jesam danas, a mislim da nisam još ni na pol puta. Da sam sjedio negdje u ćošku i šutio, čekajući da neko nešto uradi za mene i umjesto mene - bio bih tamo gdje sam bio '94-te. Od tada pa do danas naučio sam da ništa, baš ništa, ne dolazi preko noći, te ni ne očekujem da će se išta epohalno dogoditi ni ovog puta, kao što mi ni jednom promjena vlasti ili ekonomsko-političkog sustava nije donijel ništa bolje ili lošije (Je ..'91-ve, al to se ne broji).Stoga, boli me dupe sa ili bez EU. Ja svoj put imam, pa bilo kako bilo.

Da završim; "SAMO DA RATA NE BUDE!!!"

9 Palac gore: : Danči, Franco, joe33, Mirko, Nina, Tomica Solina, toni, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 16:00 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/ ... 84006.html

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 16:04 
Offline     DHV 2

horbaPG je napisao/la:
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/19/0384006.html

E, Horba gotovo je... :)

LP!

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 16:19 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
Zoki frende :) tek je počelo... :)
zašto se ovakav tekst pojavljuje tek na dan referenduma?
Ali ok prihvaćam ajmo oladit na par dana...

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 16:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Nakon 20+ godina rintanja i po 24h dnevno , uspio sam preko noći (doslovce, preko noći, do rane zore). Danas imam mirnu savjest - glasovao sam ZA. Da sam glasovao protiv, imao bih ono što i sad imam - sve loše HR i EU zakone, pravila, poreze, močvaru prve vrste ... Želim , za promjenu, dobiti priliku vidjeti i pozitivnu EU stranu ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

4 Palac gore: : Franco, majk11, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 16:49 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Franko bas mi je drago da si vrhunski ekonomist da si prozreo pernara jer se ja dobro kuzim pa mi je u svemu bio tocan. Pretpostavljam zato jer ga osobno pozmajes kad znas da mu mama kupuje sendvic.
Nemogu svi biti uspjrsni kao ti jer koliko vidim jedino ti radis a mi dr...

A sad ozbiljno. Evo kao volonter promatrac na biralistu mogu reci ovo.
Do sada je izaslo 40% glasaca. Od toga 65-70 posto penzipneri.
Sudeci prema tipu glasaca i opcoj atmosferi ulazimo u uniju.

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 17:02 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
A sad ozbiljno. Evo kao volonter promatrac na biralistu mogu reci ovo.
Do sada je izaslo 40% glasaca. Od toga 65-70 posto penzipneri.
Sudeci prema tipu glasaca i opcoj atmosferi ulazimo u uniju.

Marko, prijatelju, imaš predrasude ... danas sam baš komentirao te ljude koje smo susretali po putu za Plešivicu (mala penjačina, tek toliko da se održi konda), fakat, većina penzići. Rekoh sinu, ošlo ovo u qrac - penzići će nas zahebati (pišem s pozicije onog tko je za ulazak). Ne , veli mi sin, svi oni idu s jednim istim motivom - da svojoj djeci i unucima pruže bolju priliku. I sad moje mišljenje - svoju smo priliku u 20 god hebeno uprskali ... al ima Boga, pa nam je pružio još jednu

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 17:50 
Offline     DHV 2

Hehe Sefika, pazi ovo...

Iz EUa treba istjerati svako zlo i utjerati im dobro... :)
Ucinilo mi se simpaticno... :pardon:

LP!

7 Palac gore: : bmutak, Danči, Franco, Red Baron, Roman Lavriv, toni, zupanich    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 20:32 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Eto kao što sam prognozirao već prije 6 sati 65 za 35 protiv. Penzići 70% od glasača na izbornim mjestima.
Sutra budem malo prokomentirao.
Bio sma tamo i znam da nije bilo muljanja i ako bude netko srao da je namješteno sere bezveze.
Sad se moramo opredijeliti za strategiju kako iscucat od EU čim više ;-)

Nadam se da nam neće biti onoliko grozno koliko smatram i da će biti onako kako oni koji su glasali za smatraju da ce biti.
Narod je odlučio i što je odlučio to će i dobiti.

1 Palac gore: : Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 20:34 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Sad budu valjda opet dozvolili i koncerte Thompsona, jer bu ekipa umjesto "U" na majicama isticala "EU" :-D

8 Palac gore: : Draženko, joe33, Nik01, profa, Red Baron, Tomica Solina, toni, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:02 
Offline     DHV 2

zupanich je napisao/la:
Sad budu valjda opet dozvolili i koncerte Thompsona, jer bu ekipa umjesto "U" na majicama isticala "EU" :-D

E kad sad nisam umro od smijeha...

LP!

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:20 
Offline     DHV 2-3

Franco je napisao/la:
Ubijeđen sam da će Hrvati danas reći DA za EU(cca 60%), a vi svi koji ćete odabrati drugu opciju biti ćete u manjini ili kak se to već veli ,luzeri.
Osobno od EU ne oćekujem da mi bude puno bolje, ali oćekujem da mi bude lakše, a to je opet bolje.
Budući da promjene neće biti brze, a na nekim poljima biti će čak i gore(šta god uradio,svi nikada neće biti zadovoljni), imati ćete dosta prilike da nam ponavljate:
Žalosno je samo što nema načina da saznamo kako bi bilo da je prevladala vaša opcija, mada sam ja ubijeđen da bi za par godina postali opet leglo kriminala i korupcije i nastavili se valjati u blatu Balkana.
I na kraju, ako konstatno na izborima birate gubitnike, a sad na referendumu budete opet među gubitnicima, možda je vrijeme da se zapitate jeste li stvarno tako dobro informirani ( da ne velim pametni) kako to vi o sebi mislite? :hi:

Eto, la comedia e finita!
Hrvati su rekli svoje i ja sam dobro procjenio postotak "za".
Po palčevima dolje na ovaj moj post vidio sam da su se neki prepoznali u onim stalnim gubitnicima, što mi je žao, ali život ide dalje pa će i oni kad tad doći na svoje.
Nadam se da ćemo sada napokon maknuti politiku iz ove "butige" i diskutirati o onom ćemu bi taj forum prvenstveno morao služiti, a to je letenje i samo letenje. :hi:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:35 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Franco...ima jedna dobra knjiga koje sam se sjetio kada sam pročitao ovaj zadnji (i predzadnji) post...
zove se "Šete bandiere"...autor Zoran Kompanjet...preporučam ako znaš nešto čakavštine.

:hi:

luzer ;)

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:53 
Offline     DHV 2-3

Mario RI je napisao/la:
Franco...ima jedna dobra knjiga koje sam se sjetio kada sam pročitao ovaj zadnji (i predzadnji) post...
zove se "Šete bandiere"...autor Zoran Kompanjet...preporučam ako znaš nešto čakavštine.
luzer ;)

Znam da nije lako biti među gubitnicima, ali ne trebaš odmah vrijeđati.
Između dosta jezika i narječja koje razumijem i govorim je i čakavština (meni osobno draga) i jako dobro znam što znače šete bandiere.
Međutim to ti kod mene ne može proći jer svi koji me poznaju (a to je jako puno ljudi) znaju da ja uvijek gazim samo svojim putem i nijedna politička stranka ni vlast mi nije prijatelj.
Put u EU sa samo poklopio sa mojim putem.
Kako mi je stvarno dosta nadmudrivanja preko interneta vjerujem da ćemo imati prilike to raspraviti u živo, a možda i popit unu biru do mićega prstića! :-D

2 Palac gore: : Roman Lavriv, toni    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:57 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Franco je napisao/la:
Franco je napisao/la:

Eto, la comedia e finita!
Hrvati su rekli svoje i ja sam dobro procjenio postotak "za".
Po palčevima dolje na ovaj moj post vidio sam da su se neki prepoznali u onim stalnim gubitnicima, što mi je žao, ali život ide dalje pa će i oni kad tad doći na svoje.
Nadam se da ćemo sada napokon maknuti politiku iz ove "butige" i diskutirati o onom ćemu bi taj forum prvenstveno morao služiti, a to je letenje i samo letenje. :hi:

:shock:

Jesi ti jeo pizzu?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:58 
Offline     DHV 2-3

a chiudere bottega, admini, sad je dosta ... nitko ovdje neće slaviti, nema tu poraženih i pobjednika, baš smo se napričali, a sad idemo dalje, pričati o stvarima koje nas najviše interesiraju - volare, soltanto volare ...

2 Palac gore: : horbaPG, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: