»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 16 kol, 2026 12:37.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Novi postovi
PostPostano: pet 23 lis, 2009 8:04 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ak bi mogao Admine napraviti da su najnoviji postovi u temi odmah gore, a ne dolje, jer me mezi skrolati svaki put. I onda vidim da ima još jedna stranica. Možeš li to učiniti ili ima neki razlog kaj je ovako?

Vrh

Naslov: Re: Novi postovi
PostPostano: pet 23 lis, 2009 9:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
toni je napisao/la:
Ak bi mogao Admine napraviti da su najnoviji postovi u temi odmah gore, a ne dolje, jer me mezi skrolati svaki put. I onda vidim da ima još jedna stranica. Možeš li to učiniti ili ima neki razlog kaj je ovako?

Ako postove gledaš pod "aktivne teme" ili "Pogledaj nepročitane postove", kad klikneš na ikonicu "novo" dobiš samo taj zadnji post bez ikakva skrolanja.
Meni se ovako ćini logičnije, ti nešto napišeš, a mi ti repley-amo ispod tvojeg teksta.

Vrh

PostPostano: pet 23 lis, 2009 9:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
toni je napisao/la:

Razlog je vjerojatno taj što je većini ovako logičnije, a postoji i način da te uvijek pozicionira na zadnji nepročitani post umjesto na početak - moraš kliknuti na gumb slika umjesto na sam naslov teme (kao što je to već objašnjeno u: TIPS & TRICKS - korisni savjeti za upotrebu foruma)

Isto tako možeš i na početnoj stranici dobiti zadnji post u bilo kojem podforumu ako klikneš slika u koloni 'Zadnji post'

A ako baš inzistiraš na poretku postova u temi od najnovijeg prema najstarijem onda idi u
Profil > Postavke > Postavke prikaza : Poredaj postove od :
i ovdje odabereš 'Ž-A' umjesto 'A-Ž'.

I, voila! :)

(usput prouči ostale opcije - možda nađeš još nešto što bi ti više pasalo)

Vrh

PostPostano: ned 25 lis, 2009 5:36 
Offline     DHV 3

Bedast malo jesam, ali ne toliko da ne znam koristiti šortkate. Ipak, ako kliknem na temu npr. Općenito i tamo ima nekoliko tema sa novim odgovorima, a ti su baš dolje na dnu, onda mi je logičnije da to bude gore, pa da ne skrolam. Ali to je moja logika. Druga je stvar kad je više stranica (a sve je više tematskih cjelina sa više stranica) onda prvo odskrolam 1/1 da vidim kaj se tu događa, pa tek onda na 1/2 ak nema niš u 1/1. Ma ne smeta mi, ali sam htio vidjeti jesam li usamljeni antuntun ili ima još nekoga kojem ovako stanje izgleda naopačke.

PS: kad kliknem na "Pročitaj nepročitane postove" onda mi je to nekak nepregledno, više volim kad su po temama razvrstani.

Vrh

PostPostano: ned 25 lis, 2009 10:24 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Bedast malo jesam, ali ne toliko da ne znam koristiti šortkate.

Sorry, ali ništa te ne razumijem. :scratch:
Ja objašnjavam da nije isto, kad imaš temu s novim postovima, kliknuti na naslov teme i kliknuti na slika. Prvo te vodi na početak teme, a drugo na prvi novi post. Na taj način ti ne bi trebalo smetati što su postovi poredani od najstarijeg prema najnovijem jer na taj način dolaziš do onog što te zapravo zanima - novi post kojeg još nisi pročitao.

toni je napisao/la:
Ipak, ako kliknem na temu npr. Općenito i tamo ima nekoliko tema sa novim odgovorima, a ti su baš dolje na dnu, onda mi je logičnije da to bude gore, pa da ne skrolam. Ali to je moja logika.

E pa to je zato jer si ti sam to promijenio (vjerojatno greškom). U svakom podforumu su ti po defaultu teme poredane od najnovijih (one koje imaju najnovije postove) prema najstarijim. Pogledao sam tvoje postavke i kod tebe stoji obratno.

toni je napisao/la:
Ma ne smeta mi, ali sam htio vidjeti jesam li usamljeni antuntun ili ima još nekoga kojem ovako stanje izgleda naopačke.

U prvom postu si pitao jel mora biti tako kako je kod tebe. Ne mora. Sve je konfigurabilno. :)

toni je napisao/la:
PS: kad kliknem na "Pročitaj nepročitane postove" onda mi je to nekak nepregledno, više volim kad su po temama razvrstani.

Ovo ne razumijem. Možda nerazumijevanje u terminima. Ja ću reći koju ja terminologiju koristim:
Forum - cijeli ovaj forum
Kategorija - Letenje, Oprema..
Podforum - Općenito
Tema - jasno
Post - reply u temi.

Što sad znači: 'razvrstani po temema'? Misliš 'po podforumima'?
Ako klikneš 'Aktivne teme' dobiješ listu tema na cijelom forumu, od najnovije prema najstarijoj (tj. ovisno o tvojim postavkama za redoslijed tema).
Možeš kliknuti i samo na 'Letenje' - dobivaš listu aktivnih tema samo u kategoriji letenje (opet od najnovije prema najstarijom - default) + listu podforuma ispod. I kad klikneš direktno na podforum dobiješ njegovu listu tema.
A sve ovisi o postavkama koje sam ti u prvom postu opisao gdje se mijenjaju.

Sorry, ako sam preopširan i objašnjavam očigledno, samo nisam shvatio do kraja što te sve muči. Velim, isplati se detaljno proći po vlastitim postavkama - svatko će sigurno naći neku opciju čiji default foruma mu ne paše...

U svakom slučaju, ako sam imalo shvatio - trebaš u svojim postavkama prikaza na oba mjesta 'A-Ž' promijeniti u 'Ž-A' i dobit ćeš ono što želiš.

Kad nađete vremena - isplati se pregledati malo i Često postavljana pitanja - teško da ćete na forumu naći stvar koja tamo nije objašnjena...

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 6:53 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Slažem se sa Tonijem,da bi bilo bolje ako bi novi repleji bili na vrhu ako je to moguće. :)
Makar i na grupi su repleji ispot prve teme,samo što tamo je vidlivo što si već pregledao a što nisi. :crazy:
Pošto nisam čitao sve repleje na ovu temu,pa ću možda koga ponoviti:moje mišljenje je ili staviti repleje po starosti objave najnoviji na poćetak ili smisliti varijantu iz grupe gde bi se dalo prepoznat što si već proćitao(to jest otvorio),a što nisi. :dash:
To znaći da su već otvarane teme svjetlija slova a nove tamnija. :hi:
Psi mi se smiju moram ić. :Yahoo!: :beer:

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 9:14 
Offline     DHV 2-3

Ziga je napisao/la:
Slažem se sa Tonijem,da bi bilo bolje ako bi novi repleji bili na vrhu ako je to moguće. :)

Evo ponavljam još jedanput, otiđite na:
Profil > Postavke > Postavke prikaza : Poredaj postove od :
i ovdje odaberite 'Ž-A' umjesto 'A-Ž'.

To nije postavka koja se mijenja globalno, za sve korisnike, nego je svaki korisnik mora podesiti kako njemu paše.

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 9:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Evo, meni radi. Stavio sam si naopako (po logici stvoritelja) i sad mi je kako treba, tj. od Ž do A.
I prije je bilo razgovora na tu temu, a nabolje je što sam mislio kako sam jedini kojemu je logično nove krumpire stavljati na vrh vreće, a ne na dno. Radi se o replayima, tj. o citiranju na news grupi.
Mejlove pregledavam sa Outlookom i također su mi novi koji stignu postavljeni na vrh liste. To nisam vidio nigdje osim na svom monitoru i stoga šutim jer sam valjda glup pa ne koristim Gatesovu default postavku. Što reče Toni, nisam se jednom odskrolao na dno stranice da bih tek tada primjetio da ima još stranica, pa onda skrolam još jednom.
No, sviđa mi se da se sve da ugoditi prema željama korisnika.

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 9:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 554 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Evo, meni radi. Stavio sam si naopako (po logici stvoritelja) i sad mi je kako treba, tj. od Ž do A.
I prije je bilo razgovora na tu temu, a nabolje je što sam mislio kako sam jedini kojemu je logično nove krumpire stavljati na vrh vreće, a ne na dno.

Interesantno kako je poimanje logičnosti nečega sasvim individualno ;) . Recimo meni sve kaj je novo (mailovi, odgovori) mora ići na dno. To mi je prirodnije valjda zato što je još od C64 i njegovog basica preko Orlova i prvih PiCeka i DOSa prompt uvijek bio na dnu vreće, a stari krumpiri su išli prema vrhu... :-D

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 10:29 
Offline     DHV 3

Danči je napisao/la:
Interesantno kako je poimanje logičnosti nečega sasvim individualno ;) . Recimo meni sve kaj je novo (mailovi, odgovori) mora ići na dno. To mi je prirodnije valjda zato što je još od C64 i njegovog basica preko Orlova i prvih PiCeka i DOSa prompt uvijek bio na dnu vreće, a stari krumpiri su išli prema vrhu... :-D

Jes, ali od vremena Commodorea i PC XT (ha, ovo nisam vidio desetljećima, sam sam sebe iznenadio) je puno godina prošlo i pojavom Apple Mac-ova, pa Windoza sve je konfigurabilno, a moja logika mi kaže da što je novo mora biti vidljivije od onog što je starije. Ali i na starom dobrom C64 je basic odgurao kodne linije manjeg broja gore, a vidljive su uvjek bile one koje upravo tipkaš. Mene hebe ovdje kaj moram to skrolati, ali u stvari ne trebam. Baš sam glup i ne znam iskoristiti sve mogućnosti koje su na raspolaganju. U biti, možda nisam toliko glup koliko sam lijen. I nikad, baš nikad ne čitam manuele uređaja dok nešto ne pobrkam i onda psujem što sam bacio manual. Ma, u stvari ispada da sam ipak glup :crazy:

Vrh

PostPostano: pon 26 lis, 2009 10:56 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1100 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Meni je logično ovako kako je defaultno, jer čitam odozgo prema dolje i želim čitati stvari onako kako su se događale, a ne unatrag, a ima onaj lijepi gumbić koji te u threadu smjesti točno na mjesto gdje si stao, pa čitaš od tamo prema dolje i to je to.

Al zato je sve lijepo individualno konfigurabilno pa si složi svako kak mu paše i super svima. Mir, veselje, tratinčice i sočni kumulusi.

Vrh

PostPostano: uto 27 lis, 2009 9:39 
Offline     DHV 2-3

gburazer je napisao/la:
Meni je logično ovako kako je defaultno, jer čitam odozgo prema dolje

Eto, čitaš odozgo prema dolje, ali po nove postove ideš dolje, pa onda tražiš što je tko zadnje napisao prema gore. To nije logika - to je navika. Logika pisanja redaka po papiru jedan ispod drugoga ovdje nema nikakve veze kao ni logika čitanja knjige od početka (osim novina). Logika kaže da je najuočljivije i najlakše pratiti stvari koje idu odozgo prema dolje i s lijeva na desno, odnosno da se prvo uoči ono što je gore i lijevo. To je ljudima prirodno i urođeno poput trkališta koje je uvijek usmjereno u lijevo (većina je dešnjaka, ali neznam kako je sa konjima :) ). Uvažavajući tu logiku mnoga su umjetnička djela dobila kompozicije koje paze na kretanje pogleda i na uočavanje bitnoga unutar formata. No, da ne duljim o tome, slažem se da je dobro imati izbora (ma kakav kinez bio).

Vrh

PostPostano: uto 27 lis, 2009 9:56 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1100 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
Logika kaže da je najuočljivije i najlakše pratiti stvari koje idu odozgo prema dolje i s lijeva na desno, odnosno da se prvo uoči ono što je gore i lijevo. To je ljudima prirodno i urođeno poput trkališta koje je uvijek usmjereno u lijevo (većina je dešnjaka, ali neznam kako je sa konjima :) ). Uvažavajući tu logiku mnoga su umjetnička djela dobila kompozicije koje paze na kretanje pogleda i na uočavanje bitnoga unutar formata. No, da ne duljim o tome, slažem se da je dobro imati izbora (ma kakav kinez bio).

Upravo tako! I zato je, ja mislim, default (koji i ja koristim) da kliknem na onu ikonicu "NOVO" koja me smjesti USRED teme tako da mi je novi post na vrhu (ili pri vrhu, ako ispod neće biti dovoljno teksta za popuniti stranicu do kraja), tj. najbitnije mi je upravo gore i lijevo i čitam prema dolje i to je novo.

Napravljeno je to sve već na 100 načina, svako će si nać koji mu paše, neki su tu samo zbog navika stečenih starim ograničenjima, a default je gle čuda najlogičniji. Život je lijep S)

Vrh

PostPostano: uto 27 lis, 2009 9:57 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
gburazer je napisao/la:
Meni je logično ovako kako je defaultno, jer čitam odozgo prema dolje

Eto, čitaš odozgo prema dolje, ali po nove postove ideš dolje, pa onda tražiš što je tko zadnje napisao prema gore. To nije logika - to je navika. Logika pisanja redaka po papiru jedan ispod drugoga ovdje nema nikakve veze kao ni logika čitanja knjige od početka (osim novina). Logika kaže da je najuočljivije i najlakše pratiti stvari koje idu odozgo prema dolje i s lijeva na desno, odnosno da se prvo uoči ono što je gore i lijevo. To je ljudima prirodno i urođeno poput trkališta koje je uvijek usmjereno u lijevo (većina je dešnjaka, ali neznam kako je sa konjima :) ). Uvažavajući tu logiku mnoga su umjetnička djela dobila kompozicije koje paze na kretanje pogleda i na uočavanje bitnoga unutar formata. No, da ne duljim o tome, slažem se da je dobro imati izbora (ma kakav kinez bio).

Ne bi ja bio ja da propustim umiješati se u raspravu o logici nečega. :-D
Makar duljio i prebijao mrtvog konja.. (jel se tako kaže? ili je krava? ili vol u kupusu?)

Usput samo da prvo primijetim kako su rađene opširne studije i oko toga da li je bolje na web stranici imati izbornik lijevo ili desno. Google je radio eksperiment gdje su pratili sve pokrete oka pri dolasku na novu stranicu.. itd...

No da prijeđem na stvar. Ono što Box priča jest logičnije, ali u definiranim okolnostima. Te okolnosti su da ne koristiš/nemaš mogućnost otići na prvi nepročitani post i da imaš samo jedan nepročitani post (i da je najvažnije i najbitnije prvo vidjeti najzadnji post?). Ako imaš više nepročitanih postova, a najnoviji je na vrhu i želiš ih čitati po redu kako su pisani onda moraš skrolat prvo dolje pa pročitati, pa skrolati gore, pročitati, možda i skrolati još malo dolje ako je velik post, pa kad pročitaš onda opet skrolat gore na sljedeći novi. Ne znam što je tu logično i brzo uočljivo.

Ako imaš opciju koja te odvede na prvi nepročitani post (kao što imaš), onda je mislim ipak najlogičnije da sve te postove dalje čitaš prema dolje.

Nezgodno je jedino što postovi zapravo nisu odvojeni od teme, svi su na istoj stranici i ako ih u komadu ne pročitaš sve, program nema načina znati jesi li ih ili nisi pročitao i koje si pročitao - svi će biti označeni kao pročitani - onda se suočavaš s problemom koji opisuju Toni i Box.

Vrh

PostPostano: uto 27 lis, 2009 12:13 
Offline     DHV 2-3

Jedini je problem što očigledno imamo višak slobodnog vremena, pa trkeljamo o toploj vodi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: