»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 07 lis, 2026 23:13.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dudek Nucleon Reflex Paraglider Test
PostPostano: sub 18 pro, 2010 17:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1049 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2

Vrh

Naslov: Re: Dudek Nucleon Reflex Paraglider Test
PostPostano: sub 18 pro, 2010 20:28 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Ma nek jedu gov.. svi ti koji KAO testiraju krila za motorno tak da mu se elesa uopce nevrti
rade im na leru sa centrifugalnim kvacilima i onda kak je SUPER to motorno krilo ma nek se nap... !
Nek neko napravi namjerno zaklapanje pod punim gasom pa da vidimo kak ce onda to super motorno krilo odradit!

Ja sam imo frontalac na malo vise od 100m visine pri brzini vjetra od 10 m/s jer niz vjetar je islo 84 a u vjetar nikud,
i to tak fino da nisam imo visoke cipele bi mi odletile al sam ih bio dobro zavezo !
To ti je tak ko kad se cucak (pas ,ker) koji nije nikad na lancu bio a sad si ga svezo
na lanac 5-6m kao da ima za setat, fino punim trkom zaleti jer je vidio susjedovu macku i kad ga onda lanac ko
bangee zategne da padne na leda e tak ti je popusis frontalac i u penjanju s motorom !
E a sad ti budi faca pa probaj iz pizdarije a da letis ko ja bez rezerve na PPGu!
Ili pusti gas pa gledaj kak ces past u krilo ili drzi gas pa da se ufrces pa da vidimo ko i kak ce se iz tog izvuc?
Ja sam imo srece jer je bio ravno frontalac a ne jednostrano i pustio sam na pola gas a ne skroz
jer bi tu imo jos jedan frotalac kad mi je krilo bilo odjurilo napred da su mi ruke bile kratke koliko sam ga zakocio
i onda skroz vratio kocnice i dalje leti ko da nist nije bilo jedno 5min onda fino jednostrano oko pola krila
al na horizontalnom gasu kojeg sam pustio i popravljo krilo i onda mi je trebalo jos 15 min da se
sigurno spustim na mjesto bez rotora i sletim e to je bio rokenrol i to na Vulcanu L 25kg preko gornje granice!
I rekoh necu tak skoro opet po takvom letit i nisam !

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 0:06 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 26 vel, 2010 21:41
Dao Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
E pa Rodrigezu..potpuno si u pravu...po mojim izkustvima sa Reflexom SVAKI je glider sa tim sistemom sa rukom je skoro nemoguče srušiti u frontalac kod prostog letenja(što rade u videu -a isprobao sam to na Revolutionu 30 a imam 120 kila pa nisam uspio) a kamo li pod gasom kad je pritisak u krilu puno veci, pa postane ko kamen. Ne znam šta su hteli sa ovim videom ali je ČISTI BLEF...svatko tko zna malo o paraglidingu vidi to. Druga stvar je ako letiš brzinom od 60 km/sat i pokasiraš frontalac(da kod upotrebe Reflexsa kasiraš frontalac mora termika i turbulencija biti ubi bože.. po takvom se obično ne leti jer i ptice tada hodaju pešice) e to je ista priča ko o psu na ketni malo neznija ali brzina daje svoje.( stabilnost i sigurnost ali i jake sile i reakcije kod kolapsa) A da letiš Vulkanom sa 25 kila preko granice, u turbulenciji(verovatno usred termičkog dana) bez rezerve...izvini to je ipak glupost. (ako netko nije izkusan kao ti, hmmmmm,da sam fin na riječima : NA JE BO JE - izvinite ali nema bolje.... pa dijeca,nemojte to pokušavati kod kuče :) ).

Pozdrav Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
5102 Nova Gorica ,Slovenia
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,
paramotor instructor,tandem expert

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,
AIRFER,PXP,AEROS paragliders

Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 17:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
O tom kolika je to bila glupost letjeti taj dan je lako sad raspravljat!
Na nasipu gdje sam ja starto ujutro u 8h je bilo vjerta oko 2-3m
a Garesnica je nekih 25m vislje na brdu a do nje ima oko 500m pa nisam ocekivo
da ce se vjetar toliko pojacat s visinom jer kao nisam u tolikoj rupi ali sa svakih 30 do 50m
visine vjetar je bio duplo jaci a ja ko luster ili ko jo-jo gore dolje i hto sam sto prie dobit sto
vise visine pa da se maknem al nije bilo tak kak sam ja zamislio,! Novo iskustvo!

Nego htio bi nesto pitat Igora posto je napiso da ima 120 kg i sad me zanima kad leti motorno koju
rezervu koristi i do koliko je ta kila i sto najvise zanima u koji jeb... kontejner ju je stavio??
Jer nestane u nijedan koji sa ja pokusavo nagurat ni u ni ona rezerva od 160 kg ni tandemska !
Jer da sam uspio negdje kupit front kotejner ili kokpit gdje mi stane tandemska rezerva do 200 kg
nebi letio bez nje a nosit rezervu do 100 i nes sitno (ja 100kg + ppg) je bolje da ju nemam jer onda znam da nemam!!!

lp Kristijan

Vrh

PostPostano: sri 22 pro, 2010 22:25 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 26 vel, 2010 21:41
Dao Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Bok Rodrigezu..ovo je treči put da pišem odgovor. Moj internet jednostavno neče da šalje odgovor.
Dakle sa sobom nosim(ne upotrebljavam .. barem još ne nadam se da uskoro ne) rezervu od 160 kg od Charly-producte.de..isto imam njihov front sa kokpitom veličine od XL zapravo sve je za mali tandem (i rezerva). Sad...ako češ koristiti onu rezervu od 200 kila....pa je upotrebiš u termiki ...nadaj se visinskom rekordu :-D ali i sam več to znaš, pa bi ti bila bolja ona od 140 kila.

Što se tiče one izjave "glupost" nisi napisao , da te uhvatio onaj vetar pa sam mislio, da si namerno ušao u onaj rodeo. Sorry! :respekt:

Pozdrav Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
5102 Nova Gorica ,Slovenia
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,
paramotor instructor,tandem expert

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,
AIRFER,PXP,AEROS paragliders

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje