»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 27 srp, 2026 12:11.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: 08.10.09 Bjelopolje
PostPostano: sri 07 lis, 2009 13:57 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 27 kol, 2009 23:52
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 0
Ide netko tamo? Možda bude dobro.

Pozdrav

Vrh

Naslov: Re: 08.10.09 Bjelopolje
PostPostano: sri 07 lis, 2009 14:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
yep

yep

yeo

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2009 20:58 
Offline     DHV 1

Član od: pon 07 ruj, 2009 20:35
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Za akciju !Bjelopolje.šumar.cca 12h

Vrh

PostPostano: čet 08 lis, 2009 23:57 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 27 kol, 2009 23:52
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 0
Nije išlo jako visoko al je bilo dobro, za nas 30-ak entuzijasta.Vjerovatno posljednje jesensko Bjelopolje jer izgleda da stiže ZIMAAA.

Vrh

PostPostano: pet 09 lis, 2009 8:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj!

jooooooj, opet uživam u letenju punim plućima. iako se u zraku trebalo naraditi, bilo je prekrasno vidjeti nebo koje kao da je neko išarao bojicama. baš je bilo lijepo letjeti u društvu, jer u zadnje vrijeme me nekako poklopilo da letim sam, osim na tekmama, a onda su bojice jako našilljene.

hvala još jednom svima za prekrasan dan :respekt:

Vrh

PostPostano: pet 09 lis, 2009 17:11 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Uh toliko je toga, pa ne znam odakle da počnem. Dakle, najavili smo i realizirali odlazak na novi teren i trening u novoj nastavnoj sezoni za učenike i napredne OC "Ekoing-Kalnik". Odlazak na Bjelopolje bio je pun pogodak. Krenulo nas je 14 iz Zagreba, a sakupljali smo se iz Čakovca, Varaždina, Križevaca, Koprivnice, Zagreba. Bjelopolje je možda blizu Zagreba (160 km), ali od spomenutih gradova udaljeno je dodatnih 70-120 km. Stoga, pohvala svima koji su se uputili na ovo poduže putovanje. Do Bjelopolja smo se vukli, jer smo se sakupljali u Zagrebu, pa do Jaske po Pintara, a onda u gužvi i koloni (bila je neka kolona guzonja-političara pod pratnjom do Plitvica i nismo ih smjeli prestići). Bez obzira stigli smo na vrijeme, u 13h. Rasporedili smo se po stupnjevima obuke. Edo je preuzeo skupinu početnika na školskom brdu cca. 70m visinske razlike. Ostatak džombi i naprednih početnika nastavila su put starta na Bjelopolju na visini 1160 m. Uz Štetu, Zlatka, Ivu, Dubravka, Luku poveli smo Darija Zmajčeka i njegov zmaj.

Na poletištu smo zatekli još 10-ak letača iz PARAfreeKa. Dok smo se dizali u slabim liftovima iznad padine, dolazili su novi i novi letači. Došli su Tojo iz Paranoje, pa Neno i Jasmin iz Zagreba, pa Ivan i Slavonije, a eto i našeg Kikija Grede koji je malo zaspao sa svojim predsjednikom Knezom. Ma bilo je brdo letača. Po mojoj procjeni napravljeno je 100-tinjak letova (mnogi su letili 2, a neki i 3 puta) te bar 300-tinjak sati. Najavili smo napredni tečaj za pilote i one koji su blizu pilotskog ispita gdje bi se vježbali preleti, taktika preleta i neki jednostavniji manevri (B-stall, frontalni zastoj, jača jednostranska zatvaranja, spirale do -15m/s, prevučeni let) u singlu i tandemu. Evo započeli smo na jednom od terena pogodnih za to - Bjelopolju, uz nazaobilazni Tribalj. Više o naprednom XC tečaju ubuduće. Ivo i Dubravko su krenuli za mnom prema jednoj karakterističnoj čuki koja dobro drži, ali je izdvojena od glavnog grebena. Zlatko nas je isto slijedio, a od te čuke on je nastavio po svome. Sugerirao sam spomenutom dvojcu da se vratimo prema startu i na glavni greben jer dalje nije bilo izgledno, osim scuriti. I poslušali su me. Dubravko se dokopao glavnog grebena i došao do starta, dok je Ivo nekaj petljao i na kraju scurio. Moram pohvaliti Dubravka, odlično je vrtio i lijepo letio. Nekak mu je sjelo novo krilo. Luka je također odlično letio i vrtio jedan živahan stup (pokazat će se i najživlji toga dana) te ispenjao 1600 m. Bravo Luka.

Ja sam u dugom prolazu odvažio se krenuti put Ličke Plješevice sa malom visinom 1200 m, pa sam postrugao sve krošnje do vrha, ispod kojeg sam došao sa jedva 1400m (vrh je oko 1650m). Za mnom je krenuo Knez, dosta hrabro jer ne poznaje teren, a visine su bile više nego male za Bjelopolje. Gledao sam Darija na zmaju kako se nisko vuče, ali ipak iznad grebena. Uh, kaže i on da je postrugao lišće i grančice te se nogam odgurivao od zemlje :good: U povratku sam morao kapitulirati nad Koreničkim poljem i sletiti. Tu je negdje i Knez završio. Hvala Luka na prijevozu. Na kraju smo organizirali spuštanje 2 kombija (Benco je zavrtio rundu za spuštanje kombija) i auta, a ja sam iskoristio to da odletim još jedan tandem. Na samom kraju dana poletio sam sa Larisom bez vjetra, a trčali smo toliko da je joj je tenisica spala s noge. Opet je tu bio dr. Luka da nas isprati i sakupi otpale dijelove. Kakav čovjek, kakav drug, a ne bih volio saznati iz prve ruke kakav je doktor. Vjerujem da je dobar. Da danas postoje pioniri, sigurno bi primio titovu značku. Lara je upravljala tandemom i dobro joj je išlo. Vozili smo se uz padinu na školskoj udaljenosti. Pokazao sam joj uši. Zajedno smo napravili nekoliko wingovera i blagu spiralu. A onda sam ja sletio, nježno, da ne trči polubosonoga. Nadam se da je nešto naučila iz tog leta.

Okupili smo se u birtiji, popili i proljudikali (tako kažu u tom kraju) koju lovačku o letenju. Povratak je bio dug i dosadan po mraku, jer smo bili iscrpljeni, ali zadovoljni. Dario najzadovoljnji :-D Vrlo uspješan dan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: