»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 19 ruj, 2026 1:14.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Počela je nova sezona
PostPostano: ned 18 ruj, 2011 12:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Neznam da li je ovo u pravom dijelu foruma, ali nekako smatram OLC svojevrsnim natjecanjem.

Dakle, počela je nova sezona na OLC-u, a koliko primjetih i web je dobio novo ruho. Meni osobno izgleda katastrofa jer izgleda da je jedini cilj bio da izgleda k'o desktop MAC-a ili Safarija ili sl. Najmanje mi je bio potreban spisak komentara. Najčeće sam koristio pregledavanje samo hrvatskih preleta jer je slovenaca puno, pa mi nije pregledno gledati naše igrače u ukupnoj tabeli. Nestala je i odlična statistika o zastupljenosti krila i sl. Gdje su bodovanja, HR lista, klupski poradak i sl.

Možda griješim i možda sam glup da sve to pronađem, pa molim za pomoć.
Meni osobno, ovo što trenutno vidim, ne koristi ni najmanje (osim vlastite knjige letova, pa to onda mogu pokazivati rodbini čim pregledamo video kazetu sa svadbe).

3 Palac gore: : jerry, McB, Robi Lepi    
Vrh

Naslov: Re: Počela je nova sezona
PostPostano: ned 18 ruj, 2011 15:37 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Kada nije nitko od Hrvata napravio nesto pametnije,jednostavnije,uvjerljivije da naš hendikep prikaže u boljem ruhu Vas molim da se suzdržite i ne kritizirate trenutačno stanje jer je i sam Aljoša rekao da se strpite dok program ne prodela u potpunosti :dash: Jebiga opet čete reći da Vam jedan Slovenac soli pamet:-)). Bit če još bolji i razumljiviji kroz neko vreme :-D Jess. Hvala Aljoši :yup:

2 Palac gore: : McB, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 18 ruj, 2011 18:10 
Offline     DHV 2-3

jrabic je napisao/la:
Kada nije nitko od Hrvata napravio nesto pametnije,jednostavnije,uvjerljivije da naš hendikep prikaže u boljem ruhu Vas molim da se suzdržite i ne kritizirate trenutačno stanje jer je i sam Aljoša rekao da se strpite dok program ne prodela u potpunosti :dash: Jebiga opet čete reći da Vam jedan Slovenac soli pamet:-)). Bit če još bolji i razumljiviji kroz neko vreme :-D Jess. Hvala Aljoši :yup:

Moja isprika Aljoši i ostalima koji rade na tome jer se ne sjećam da je to rečeno, samo sam zatekao nešto što mi se ne sviđa. :respekt:

Ipak, i kada bude gotovo zadržat ću pravo da kritiziram i uputim na možebitne nedostatke. Najmanje mi je bilo na pameti kritizirati to kao slovenski proizvod i ne vidim gdje se to u mom postu implicira. Međutim, kao odgovor ipak sam dobio da hrvati to nisu u stanju napraviti i da se protivimo kad nam slovenac soli pamet.
Malo nas je, siromašni smo i nemamo Alpe, ali nismo glupi i imamo sa čime konkurirati. Činjenica što je tata projekta slovenac ne implicira mi da budem kuš.

Nema potrebe za ubacivanjem tih stvari, a poseban :respekt: bilo kome tko radi na ovome i sličnim projektima.

2 Palac gore: : jrabic, Morelli    
Vrh

PostPostano: ned 18 ruj, 2011 23:56 
Offline     DHV 2

Malo si me iziritirao jer nisi našao ništa dobro u novom OLCju. Ja pratim slo forum pa sam upoznat sa koliko žara Aljoša to radi i ima pravo i na koju pohvalu. Tjek njegovog rada možeš pročitat na http://www.paragliding-slovenia.si/foru ... f=5&t=5692 . Situacija sa nekim po meni manjim problemima če se ispravit i dodad, kaj fali, ili bi rekli sada nedostaje. Samo strpljenja:-)). Sezona je tek počela pa se nadam da bude sve uskoro funkcioniralo. A ako imaš koju ideju je možeš javit njemu i koliko ga znam če ti pokušat udovoljit. Jess. Lp Iz Istre :yup:

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 3:03 
Offline     DHV 2-3

jrabic je napisao/la:
Malo si me iziritirao jer nisi našao ništa dobro u novom OLCju.

Prvo, ne vidim zašto bi tebe to iritiralo, a drugo trenutno nema ništa novo što bih pohvalio, ali, kao što kažeš: strpljen - spašen.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 10:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
jrabic je napisao/la:
Malo si me iziritirao jer nisi našao ništa dobro u novom OLCju. Ja pratim slo forum pa sam upoznat sa koliko žara Aljoša to radi i ima pravo i na koju pohvalu. Tjek njegovog rada možeš pročitat na http://www.paragliding-slovenia.si/foru ... f=5&t=5692 .

Joža, tu malo tko prati slovenski forum. Lako je bilo zaključiti da je to jednostavno novi OLC i gotovo. Jedna od sugestija (da ne velim kritika) bi bila da ako stavljaš nešto nedovršeno da svi vide onda je uputno na vidljivo mjesto i staviti opasku o istom.
A naravno, kad Box nešto ili nekog kritizira onda je to uglavnom kao da mu je osobno rečeno: "Reci najbrutalnije što misliš i da se nisi usudio štedjeti me!" I još vjerojatno: "Pohvale ostavi za kasnije!" :-)

Inače bi svakako trebalo vratiti filtriranje po zemljama, ta kritika stoji.

Svakako nije istina da se nema što za pohvaliti - ako niste primijetili sada postoje posebne stranice za glidere, starteve i za timove/klubove. Svaka od tih stranica je zamišljena da je editiraju i dopunjavaju korisnici (slično kako je zamislio Sanin za starteve). Svaka od tih stranica ima i svoju statistiku.

Uglavnom, Aljoši svaka čast - tu je sigurno bila hrpa posla. Promjene naravno nikom ne pašu na prvu - već smo se svi navikli na stare stranice - oko automatski zna gdje se nalazi pojedini detalj leta koji nas zanima. Sad je sve to ispremještano i za početak se teško snaći. Ja sam ipak siguran da ovo već jest daleko bolji produkt od onog prethodnog, a bit će još bolji.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 11:25 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1500 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Meni se sviđa novi dizajn. Da, malo se treba naviknuti na nova mjesta starih opcija, ali sve mi je pregledno. Npr., posebno mi se sviđa stranica competitions, odnosno bivše dodovanje. Sad ima puno više opcija i odmah se mogu vidjeti konkurentni letovi kojih prije nije bilo. Osim toga sve kategorije su super dostupne, svi, timovi/klubovi, startevi... Da nisam istraživao mogućnosti novog dizajna XC weba ne bih skužio da mi je klupski kolega Mirda izgubio 2. mjesto na XC Kalniku za fakin' 0.31 boda. Koristim priliku i čestitam Niku za uvjerljivo 1. mjesto na XC Kalniku u protekloj sezoni. Mada sam lajkao Zvoca, jer mislim da je odletio odlično na Triblju ove subote, ne kužim čemu to. Da li je to samo pomodni fejsbuk hit ili ipak i služi nečemu. Srč je bomba, sve se može pretraživati: pilot, start, krilo...

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 11:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Box je napisao/la:
... Najmanje mi je bio potreban spisak komentara. Najčeće sam koristio pregledavanje samo hrvatskih preleta jer je slovenaca puno, pa mi nije pregledno gledati naše igrače u ukupnoj tabeli. Nestala je i odlična statistika o zastupljenosti krila i sl. Gdje su bodovanja, HR lista, klupski poradak i sl.

Možda griješim i možda sam glup da sve to pronađem, pa molim za pomoć.
Meni osobno, ovo što trenutno vidim, ne koristi ni najmanje (osim vlastite knjige letova, pa to onda mogu pokazivati rodbini čim pregledamo video kazetu sa svadbe).

Box malo se poigraj sa programom, npr. ako želiš vidjeti letove u HR i hrvatske pilote na početnoj strani u pretraživanje starteva stavi samo hr i eto liste po danima i to stavi ko favorite, imaš i statistiku po krilima, klubovima i startevima čak bolju nego prije, sve u svemu meni je ovaj olc puno bolji i pregledniji nego prije. Posebno dobra stavr je vremenska prognoza za svaki pojedini start Veliko hvala Aljoši na trudu.

Zadnja izmjena: profa; pon 19 ruj, 2011 11:54; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 11:45 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 05 ruj, 2009 11:25
Dao Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 29 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Meni se sviđa novi dizajn. Da, malo se treba naviknuti na nova mjesta starih opcija, ali sve mi je pregledno. Npr., posebno mi se sviđa stranica competitions, odnosno bivše dodovanje. Sad ima puno više opcija i odmah se mogu vidjeti konkurentni letovi kojih prije nije bilo. Osim toga sve kategorije su super dostupne, svi, timovi/klubovi, startevi... Da nisam istraživao mogućnosti novog dizajna XC weba ne bih skužio da mi je klupski kolega Mirda izgubio 2. mjesto na XC Kalniku za fakin' 0.31 boda. Koristim priliku i čestitam Niku za uvjerljivo 1. mjesto na XC Kalniku u protekloj sezoni. Mada sam lajkao Zvoca, jer mislim da je odletio odlično na Triblju ove subote, ne kužim čemu to. Da li je to samo pomodni fejsbuk hit ili ipak i služi nečemu. Srč je bomba, sve se može pretraživati: pilot, start, krilo...

Ja nikako jedino da skužim kako se vrši pregled rezultata u klupskoj konkurenciji (nisam baš ni nešto vremena imao za proučavanje) .
Ali najviše me se dopada mogučnost da se let na netu pogleda sa google maps podlogom, gdje se puno toga dobro vidi, a let skidaš samo ako ga želiš bolje proučiti u nekom od specijaliziranih programa.

Inače da bi se izdvojilo samo Hr letove, (to je podaci kojima ja obično najprije pristupam) dovoljno je stranicu pozvati sa sljedečim linkom :

http://www.xcglobe.com/olc/index.php/flight/by_date?dt=&pilot=&site=hr&club=&glider=&gtype=1&x=9&y=14&ww=

LP Vlado

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 12:01 
Offline     DHV 2-3

Hvala dečki za ovo "hr"!

Također sam primijetio da se položaj na tracku mijenja pomicanjem miša preko visinskog profila. To mi je jako falilo jer te često zanima gdje je zapravo bio taj dobar stup i postignuta max visina.
Da ne velim da je super kaj se mapa može povečati na punu širinu content dijela.

Uglavnom, što više gledam to sam zadivljeniji...

Npr. kad se klikne na stranicu starta dobije se i lista starteva u okolici. Nisam ni znao da postoji start "Mladen"! :-D

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 12:32 
Offline     DHV 2-3

A jeste svi natakareni u PM.
OK, duboko se ispričavam od sveg srca i iz dubine duše što sam se drznuo kritizirati ovu svetinju PG sporta u HR.
Zahvaljujem i Profi na prosvjetljenju - tu sam pomoć i tražio. (Mada sam upisivao u pretraživač i HR i hrvatska i hrvaška i croatia, pa nisam dobio ništa. Eto, sad znam. Nakon 15 godina rada za kompjuterom još uvijek možeš nešto naučiti i dokazati sebi da si glup, a ne da stranice nisu inventivne ili intuitivne.

Pravi ste Hrvati - šuti i kenjaj (i čekaj svoj šamar). Dođoh lijepo gore da prijavim svoj let i naiđoh na nekoliko problema koji me iziritirahu. Svoju frustraciju podijelih sa forumom i što dobih: šuti, zar neznaš da je to u izradi, ti jedan mrzitelju slovenaca. E, svašta! Evo obećajem da neću više nikad kritizirati ono što niste (ko što Joža reče) sami napravili.

Inače, kad mi nitko drugi nevjeruje, sam si moram priznati da nisam glup i da sam pronašao puno dobrih stvari na novom sučelju. Isto tako, sam si moram priznati da kod neke promjene očekujem hrpu novih i korisnih stvari (kao kod ove samo ih nisam odmah pronašao), a ne iznenađujem se kad se nešto promjeni, pa ispadne dobro.

Evo, još jednom isprike sa dna dubine duše i obećanje da ću štovat Boga i svetu Aljošinu misiju na zemlji.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 12:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
profa je napisao/la:
Box malo se poigraj sa programom, npr. ako želiš vidjeti letove u HR i hrvatske pilote na početnoj strani u pretraživanje starteva stavi samo hr i eto liste po danima i to stavi ko favorite, imaš i statistiku po krilima, klubovima i startevima čak bolju nego prije, sve u svemu meni je ovaj olc puno bolji i pregledniji nego prije. Posebno dobra stavr je vremenska prognoza za svaki pojedini start Veliko hvala Aljoši na trudu.

Moja deviza oduvijek je bila: "Kvaliteta je u promjenama!!"
Stoga i ja mislim da je ovaj OLC puno,puuuno, puuuuno bolji od starog.
Uz sve navedeno, prednost je da možeš povećati prikaz karte i mišem slijediti visinu na grafu, a mislim da sigurno ima još toga kaj još nisam ni otkrio.
Vjerujem da će sitni nedostaci tipa prikaza letova po državama odvojeno, biti otklonjeni.
Uglavnom za sada izgleda super i stoga manite se konzervatizma i recite:
"GO FOR IT ALJOŠA !!!!!" :respekt: :beer: :hi:

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 13:33 
Offline     DHV 2-3

Kako se svrstavam na stranu onih koji pozdravljaju Aljošu i koji vide prednosti u svemu novome (kad se ono dovrši) dozvolite mi još jednu malo primjedbicu. Naime, let koji sam prijavio bio je prema OLCu 36.1 km i 36.1 bod (kao i svima 1:1). Kako znam da Tribalj obično na takvoj ruti daje nekakve trokute provjerih let na See You (koji je do sada bio identičan bodovima na OLC-u) i dobih zaista više bodova ovako kao prelet preko tri točke nego da mi je računao trokut. Ipak, za let preko 3 okretne točke SeeYou je izračunao 54,2 boda (51,8 i 53,9 za trokute).
Može li netko napisati trenutno važeću raspodjelu bodova u ovisnosti o tipu leta, tj. te neke faktore i zna li netko zašto OLC nije prepoznao trokut?

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 13:38 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Može li netko napisati trenutno važeću raspodjelu bodova u ovisnosti o tipu leta, tj. te neke faktore?

Ha! Nisam to uopće primijetio.
To je prilična promjena u odnosu na prošlu sezonu. Prije su koeficijenti bili 2/1.75/1.5 a sada jednostavna računica za postojeće letove pokazuje: 1.4/1.2/1.0 - (FAI trokut/trokut/običan)

Inače ti koeficijenti mogu biti i ovakvi i onakvi i teško je argumentirano dokazati da postoji optimalno rješenje - valjda sve ovisi što se želi postići. Opet, kad se nešto mijenja mora postojati razlog pa me baš zanima koji su bili razlozi ove promjene. Molim ako je netko već pronašao relevantnu diskusiju da nas uputi da ne tražimo svi po slovenskom forumu.

EDIT
Nisam našao odgovor u temi čiji link je Joža dao ali mislim da sam našao odgovor na svoje pitanje: koeficijenti su isti kao i na xcontest.org.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 13:45 
Offline     DHV 2-3

Evo što kaže Leonardo (za kojeg držim da je najbolji).
http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/508421
Dakle, isto što i SeeYou, pa ako Leonardo drži još uvijek iste koeficijente neznam zašto su oni na "našem" OLCu drugačiji. Vjerojatno je i to stvar porođajnih muka, pa ćemo vidjeti kasnije.

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 16:46 
Offline     DHV 2

AVE! Lp

Vrh

PostPostano: sri 09 stu, 2011 11:56 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1500 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Primjetih da se od ove sezone (2011./12.) boduju za HR XC poredak i letovi sa stranih poletišta. To je slučano ili nova praksa, nemam pojma, ali možda netko zna.

Vrh

PostPostano: sri 09 stu, 2011 20:10 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Primjetih da se od ove sezone (2011./12.) boduju za HR XC poredak i letovi sa stranih poletišta. To je slučano ili nova praksa, nemam pojma, ali možda netko zna.

Ako je to točno,onda ima boga zanas jebivetre auslendere :Yahoo!:
samo neznam hoće li i Olc izbaciti comp. class-u?

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 20:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
toni je napisao/la:

Još nitko da odgovori na ovo pitanje.
Ja mislim da bi se u XC Hrvatska trebali priznavati samo letovi iz Hrvatske kao što je i do sada bilo, jer u protivnom to nije fer prema većini pilota koji nemaju mogućnosti da odu, primjerice u Quixadu u Brazilu.
Vidi primjer Nicole Fedel koja je prva na Sl olc-u jer curica leti u toplom Brazilu dok ostali Slovenci hlade jaja na -5.
Zna li netko ima li Aljoša namjeru to ispraviti?

Vrh

PostPostano: uto 22 stu, 2011 9:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Apsolutno se slazem s Francom...

Kao i zadnji puta, volio bih da se to izbaci s OLC-a...
Mi koji smo osudjeni na "lokalna" letenja smo u grdom deficitu...

LP!

P.S.
Sjecate se jedne diskusije takodje oko razlicitih starteva. Ono, da se samo dva najbolja leta priznaju s jednog starta... Ne kurim, nego me samo interesira vase misljenje...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: